Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


Tautas līdzekļi pret klepu, iesnām, augstu temperatūru

Redakcija
Redakcija

Ja esat saaukstējušies, jums ir iekaisis un sāpošs kakls vai paaugstinājusies ķermeņa temperatūra, neķeriet uzreiz pēc sintētiskajām tabletēm. Pamēģiniet labāk vienkāršus tautas līdzekļus, kas būs krietni nekaitīgāki veselībai un piedevām vēl tikpat efektīvi.

1. Sāpes kaklā mazina citronu dzēriens ar medu. Jāatceras, ka bērnam līdz gada vecumam medu nedrīkst dot.

2. Iekaisušu kaklu nomierina buljons, turklāt tas ir barojošs un tradicionāls līdzeklis, ko drudža laikā dod jebkura vecuma pacientam.

3. Klepu mazina tvaiku elpošana. Ja bērnam ir mokošs klepus, apsēdieties ar viņu vannas istabā un, kamēr karstais ūdens piepilda vannu, ļaujiet viņam ieelpot ūdens tvaikus.

4. Klepu mazina rutka sula un piens proporcijā 1:1 ar 6 ēdamkarotēm medus. Uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai. Lieto pa 1 ēdamkarotei ik pēc pāris stundām.

5. Klepu mazina maisījums, ko pagatavo no 2 ēdamkarotēm sviesta, 2 svaigiem olu dzeltenumiem, 1 tējkarotes kviešu miltiem, 2 tējkarotēm medus. Lieto pa 1 tējkarotei ik pēc pāris stundām.

6. Pret augstu temperatūru- mežrozīšu augļu tēja (C vitamīns), upeņu, meža aveņu, liepziedu tēja (C vitamīna avots, sviedrējoša, pretiekaisuma iedarbība).

To, kā pareizi pagatavot tēju, lai tā būtu ārstnieciska, lasiet šeit: Kā pagatavot tēju, lai tā būtu ārstnieciska