Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


Padomi, kā izvadīt lieko holesterīnu

Redakcija
Redakcija

Holesterīna problēma aktuāla bijusi vienmēr, bet ienākot rietumu ēšanas paradumiem un sēdošajam dzīvesveidam, tā kļuvusi vēl nopietnāka. Ir virkne produktu, kas neļauj holesterīnam uzsūkties un veicina tā izvadīšanu no organisma.

Pākšaugi, augļi, ogas

Tādi ir pākšaugi (zirņi, pupas, lēcas) dārzeņi, augļi, kas satur ūdenī šķīstošas šķiedrvielas (pektīnu, līmvielu). Rādītājs, pēc kura var spriest par pektīnu daudzumu augļos un ogās ir želejas veidošanās, tos vārot.

Daudz pektīna ir plūmēs un ābolos. No āboliem pat tiek iegūts pektīna pulveris, ko var nopirkt aptiekā un lietot kā pārtiktas pedevu holesterīna līmeša samazināšanai.

Holesterīnu izvada arī līmviela, ko satur graudaugi, tāpēc ieteicama maize no rupja maluma miltiem, putraimi, neslīpēti rīsi.

Rīsu putra

Vāra 5 minūtes, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Izdzer vairākas reizes dienas laikā pusstundu pirms ēšanas.

Kosu laksti

Kosu lakstu uzlējums- 20 g žāvētu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 20 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/2- 3/4 glāzes 3 reizes dienā pēc ēšanas

Krūkļa miza

Ņem 3 daļas krūkļa mizas, 3 daļas nātru lapu, 2 daļas piparmētru lapu, 1 daļu kalmju sakņu un 1 daļu baldriānu sakņu. Visu sajauc, 2 ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, vāra 10 minūtes, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 2 reizes dienā.