Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Atkal pumpa? Austrumu medicīnas skaidrojums

Redakcija
Redakcija

Pubertātes periods jau sen kā beidzies, bet nejaukās pumpas turpina parādīties? Atkarībā no tā, kur pumpas parādās – uz ķermeņa vai sejas, pēc austrumu medicīnas kritērijiem ir iespējams noteikt, kādas veselības problēmas jūs nomāc.

Tauku dziedzeri, kas atrodas ādā, izstrādā ādas tauku slāni, kas pilda aizsargfunkcijas. Kad tauki tiek izstrādāti pārāk lielā daudzumā, tie nogulsnējas porās, taču, ja porās jau ir uzkrājušās ādas atmirušās šūnas, tad virspusē izveidojās balta pumpa. Ja tai piekļūst infekcija, baltā pumpa kļūst sarkana un sāpīga. Gadījumos, kad pinnes nav vecuma hormonālo pārmaiņu izpausmes, jātiek skaidrībā par to rašanās cēloni.

Uz pieres

Pinnes uz pieres galvenokārt parādās nepareizas ēšanas rezultātā. Ja uzturā lietojat daudz saldumus, treknus, asus un sāļus ēdienus, tad nebrīnieties, ja uz pieres parādās pumpas. Ierobežojiet šādu ēdienu lietošanu vai atsakieties no tiem pavisam, lietojiet uzturā vairāk dārzeņus, augļus un dzeriet tīru vai minerālūdeni.

Starp degunu un pieri

Iespējams, aknas nespēj pildīt savas funkcijas, tādēļ izvairieties no to produktu lietošanas, kas apgrūtina aknu darbību. Saskaņā ar austrumu medicīnu, stress un nervu sasprindzinājums var izpausties arī piņņu veidā. Ceptus ēdienus aizvietojiet ar tvaicētiem, uz laiku atsakieties no piena produktu lietošanas un ievērojiet atslodzes dienas. Un, protams, - mazāk nervozējiet un uzkratās negatīvās emocijas atstājiet sporta zālē!

Zem acīm

Pumpiņas šajā vietā visbiežāk izpaužas kā nepietiekama miega, stresa, uzturvielu pārbagātības vai trūkuma sekas. Šajā gadījumā ir ieteicams uzturā lietot vairāk C vitamīnu saturošus produktus. Šajā gadījumā diētai nebūs īstais laiks, bet pilnvērtīga atpūta un pastaigas svaigā gaisā gan būs tieši tas, kas nepieciešams.

Uz vaigiem

Austrumu medicīna vēsta, ka gadījumos, kad pinnes veidojas uz vaigiem, tad ir traucēta plaušu darbība. Iekļaujiet savā ēdienkartē putras, rīsus, dārzeņus, augļus, bet aizmirstiet par saldumiem, kā arī biezāk pastaigājieties svaigā gaisā.

Uz deguna

Pumpu (piņņu) veidošanos visbiežāk ietekmē nesabalansēts uzturs, jo šūnas netiek apgādātas ar nepieciešamajām barības vielām un rezultātā rodas ādas problēmas. Austrumos arī uzskata, ka piņņu un pumpu parādīšanās uz deguna liecina par problēmām sirds un asinsvadu sistēmā, ka arī par baiļu un trauksmes sajūtām. Organismam ir nepieciešama fiziska slodze, ir jānodarbina sirds muskulis. Palietojiet kādu laiku sirds pilienus un ēdiet biežāk pilngraudu putras, zivis, liesu gaļu, zaļumus, dārzeņus un augļus.

Uz lūpam un pleciem

Pumpas uz šīm vietām var liecināt par gremošanas sistēmas traucējumiem, ka arī par to, ka cilvēks nespēj atbrīvoties no negatīvam emocijām. Jāēd šķiedrvielām bagāti produkti, kas palīdzēs attīrīt zarnas, tāpat var palīdzēt meditācija un spēju neieciklēties uz vienu problēmu attīstīšana.

Uz zoda

Pinnes uz zoda liecina par iespējamiem traucējumiem hormonālajā sistēmā un seksuālajā dzīvā. Visticamāk, ka uzturā lietojat pārāk daudz kafiju, stipru tēju un alkoholu. Uz kādu laiku atsakieties no kafijas un apmeklējiet ginekologu, lai laikus atklātu iespējamās problēmas šajā jomā.

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro