Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Veselīgs dzīvesveids var palīdzēt dzīvot ilgāk

Redakcija
Redakcija

Dzīves ilguma pagarināšana var nebūt vērtīgs mērķis, ja vien neuzlabo arī sava dzīvesveida un veselības kvalitāti. Neviens nevēlas vienkārsi pagarināt savu dzīvi, nesaglabājot dzīves kvalitāti. Ir veikti dažādi pētījumi, kas apstiprina to, ka ar dažāda veida dzīves izvēlēm var pagarināt savu dzīves ilgumu. Šeit būs daži ieteikumi par to, kā veselīgs dzīvesveids var pagarināt katra cilvēka dzīves ilgumu.

Vajag rūpēties par veselīgu ķermeņa svaru

Veselīga dzīve var būt atkarīga no ķermeņa svara un ķermeņa masas indeksa. Spiediens uz ķermeņa orgāniem palielinās ar katru lieko kilogramu, kas pienāk klāt. Tiesi vēdera tauki ir atzīti par kaitīgāko tauku veidu. Zemādas tauki atrodas zem ādas, kur tie nav pārāk kaitīgi, tomēr otrs vēdera tauku veids ir kaitīgāks - viscerālie tauki. Šīs tauku šūnas izdala vielmaiņas produktus asinsritē, kas tiek nogādāti aknās. Pēc tam brīvās taukskābes uzkrājas sirdī, aizkuņģa dziedzerī un citos orgānos. Šie orgāni nav paredzēti tauku uzglabāšanai, tāpēc izraisa disfunkciju, izraisot problēmas ar insulīna līmeni, cukura un holestrīna līmeni asinīs. Tāpēc katram cilvēkam vajag rūpēties par savu lieko svaru, lai tas ir mazāks un lai tas nepalielinās. Ja to nevar tik viegli noturēt, tad vienmēr ir ieteicams lietot uztura bagātinātājus. Uztura bagātinātāji var palīdz kontrolēt jūsu ķermeņa svaru. Tie arī sniedz dažādus citus labumus, kas uzlabo veselību.

Regulāri fiziskie vingrinājumi katru dienu

Regulāri fiziskie vingrinajumi ir viens no daudziem veidiem, kā var uzturēt savu ķermeni labā stāvoklī un palīdzēt zaudēt lieko svaru un kontrolēt cilvēka ķermena svaru, ko vēlas noturēt. Vingrojumi, fiziskas aktivitātes, sports spēj sniegt iespēju sasniegt 90 gadus un vēl vairāk, ja ir tāds mērķis. Regulāri fiziskie vingrinājumi ir arī dabiska kustība, kas nenozīmē pārmērīgu vingrošanu, kā piemēram, ilga skriešana, treniņu zāles apmeklējums katru dienu. Dabiska kustība var būt vienkārša pārvietošanās bez domāšanas visas dienas garumā. Var kopt savus dārzus, strādāt savās mājās un pagalmos. Dažbrīd pat tiek uzskatīts, ka šie nejaušie vingrinājumi cilvēkiem ir labāk nekā intensīvas sporta nodarbības vai garo distanču skriešana. Pārmērīga fiziskā slodze var būt kaitīga cilvēku ķermeņa saglabāšanai, jo pārmērīga slodze var sabojāt ceļus, gurnus un locītavas. Tāpēc bieži vien no tāda veida slodzes vajag paņemt brīvākas dienas, lai varētu atpūsties un atgūt enerģiju. Vislabāk ir to darīt arī mazliet pastaigājoties savās brīvajās dienās un lietojot dažādus uztura bagātinātājus, kā piemēram no https://www.mrbiceps.lv/katalogs/papildinajumi-sportam/kreatina-produkti/. Tur būs dažādi papildinājumi sportam, kas var palīdzēt noturēt vajadzīgo svaru un arī sniegt iespēju iegūt lielāku muskuļu masu, ja ir tāds mērķis.

Veselīgs un sabalansēts uzturs

Visi zina to, ka pareizs uzturs nodrošina svara un ķermeņa tauku samazināšanos, kā arī spēj nodrošināt ķermeni ar vajadzīgajiem vitamīniem, minerālvielām - tās ir vajadzīgas, lai būtu ilgs un veselīgs mūžš. Cilvēka uzturam jābūt bagātam ar dārzeņiem, augļiem, veseliem graudaugiem, veselīgiem taukiem un kalciju. Katru dienu vajag uzņemt vismaz divus augļus un kādus piecus dārzeņus. Bet nav nemaz tik vienkārši uzņemt dārzeņus un augus uzturā, jo ir jāskatās vai ir uzņemtas visas nepieciešamās minerālvielas. Ļoti ieteicams ir ēst daudz augu olbaltumvielu avotus, kā piemēram, riekstus un pupiņas. Augi ir labākais uzturs, ko ēst, ja vēlas paildzināt savu dzīves ilgumu.