Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Latvijā izstrādāta mobilā lietotne bezmaksas melanomas skrīninga testa veikšanai

Redakcija
Redakcija

Visā pasaulē maijs ir pasludināts par Melanomas mēnesi. Eiromelanomas dienas Latvijā ir ikgadēja informatīva kampaņa, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par agresīvāko no ādas vēža veidiem – melanomu. To ietvaros cilvēki tiek aicināti pievērst uzmanību savām dzimumzīmēm un citiem ādas veidojumiem, un tās pārbaudīt, tāpēc šogad, Eiromelanomas dienu ietvaros, tika prezentēta mobilā lietotne bezmaksas melanomas skrīninga veikšanai – We Care, Be Aware.

Izstrādātā mobilā lietotne We Care, Be Aware ir melanomas skrīninga tests, kas ir pieejams katram viedtālruņa lietotājam bez ierobežojumiem. Ar tās palīdzību iespējams veikt bezmaksas melanomas skrīninga testu attālināti, ātri, jebkurā laikā un vietā, kur pieejams internets. Mobilā lietotne ir iespēja sākotnēji pārbaudīt savas dzimumzīmes tiem, kuriem nav laika vai iespējas apmeklēt ārstu klātienē.Ar mobilās lietotnes palīdzību saņemtos dzimumzīmju attēlus izvērtē ārsts – onkologs. Skrīninga rezultātus lietotājs saņem uz norādīto e-pastu 3 dienu laikā pēc skrīninga testa veikšanas.

Mobilās lietotnes izstrādātāji aicina cilvēkus būt atsaucīgiem un palīdzēt veikt mobilo skrīningu arī saviem tuviniekiem – bērniem, vecākiem, draugiem, vecvecākiem, u.c., kuri ikdienā nelieto viedtālruņus! Tāpat, tiek aicināts lūgt līdzcilvēku palīdzību, lai nofotografētu dzimumzīmes grūti aizsniedzamās ķermeņa vietās (pleci, mugura, utt.)

Mobilā lietotne ir pieejama Apple AppStore un Google Play.