Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


Sirds veselības dienā iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas konsultācijas par asinsspiedienu

Redakcija
Redakcija

Pasaules hipertensijas dienā, 17. maijā, ikviens varēs saņemt bezmaksas konsultācijas par jautājumiem, kas saistīti ar paaugstinātu asinsspiedienu. Tās īpašā Sirds veselības dienas konsultāciju punktā tirdzniecības centrā “Domina Shopping” no plkst. 16.00 līdz 20.00 sniegs “Euroaptiekas” farmaceiti un kardiologs Dr. Andris Skride.

Sirds veselības dienas konsultāciju punkta apmeklētāji varēs bez maksas izmērīt asinsspiedienu un saņemt primāro farmaceita konsultāciju sirds veselības jautājumos. Savukārt plkst. 17.00 notiks atvērtā lekcija, kurā kardiologs Dr. Andris Skride stāstīs par paaugstinātu asinsspiedienu, tā riskiem un profilaksi.

“Sirds veselības skola ir projekts, kura ietvaros vispirms rosinām aizdomāties, tad izglītojam un aicinām uz reālu darbību – pārbaudīt savus sirds veselības rādītājus. Katram cilvēkam ir svarīgi zināt savu asinsspiedienu, savukārt rīcība, ja tas ir paaugstināts, ir īpaši svarīga, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un pagarinātu mūžu. Hipertensija ir kontrolējama, ja seko ārsta norādījumiem, ievēro veselīgu dzīvesveidu un atsakās no kaitīgiem ieradumiem. Diemžēl farmaceiti aptiekās nereti ir liecinieki tam, ka, pat konstatējot ļoti nopietni paaugstinātu asinsspiedienu, cilvēki atmet ar roku ieteikumam nekavējoties vērsties pie ārsta,” stāsta “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

Kā liecina Latvijas iedzīvotāju kardiovaskulāro un citu neinfekcijas slimību riska faktoru šķērsgriezuma epidemioloģiskais pētījums, paaugstināts asinsspiediens ir 52,8% vīriešu un 41,8% sieviešu Latvijā. Paaugstināts asinsspiediens – virs 140/90 mmHg – ir viens no svarīgākajiem sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem. Tas var veicināt vai izraisīt koronāru sirds slimību, miokarda infarktu vai insultu.

Sirds veselības dienas konsultāciju punktā tirdzniecības centrā “Domina Shopping” centrālajā laukumā no 16.00 līdz 20.00 - bezmaksas paškontroles mērījumi un farmaceita konsultācijas, plkst. 17.00 – kardiologa Dr. Andra Skrides atklātā lekcija