Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Dieva aptiekā rastā veselība

Redakcija
Redakcija

Vai zinājāt, ka pret katru slimību dabā atrodams kāds augs? Jā, Dieva aptiekā ir viss. Un agrākos laikos cilvēki to zināja. Šodien lielākā daļa ļaužu ir aizmirsuši šīs senču gudrības, kā rezultātā cieš no smagām slimībām. Ir laiks sākt rūpēties par savu ķermeni un veselību, atgriežoties pie dabas un Dieva aptiekas. Jo tikai tā mēs varēsim atbrīvoties no dažādām saslimšanām, nenodarot nekādu kaitējumu savam organismam.

Šoreiz epadomi.lv iepazīstinās jūs ar četriem vērtīgiem augiem.

1. BIŠKRĒSLIŅŠ

Daudzi no jums, droši vien pazīst šo mazprasīgo augu, kurš parasti atrodams upju un nelielu ūdenstilpju tuvumā Viduslaikos angļu un franču augstmaņi biškrēsliņus audzēja un lietoja gan kā garšvielu, gan arī ārstnieciskos nolūkos.
Biškrēsliņus ievāc to ziedēšanas laikā, nogriežot kātiņu ar visiem ziediem. Žāvē ēnainā, labi vēdināmā vietā. Sažāvētu uzglabā stingri noslēdzamos stikla traukos vai burkās.

Biškrēsliņu uzlējums, ko gatavo aplejot vienu tējkaroti drogu ar 400 ml verdoša ūdens (jāļauj ievilkties 75 minūtes), regulē zarnu trakta darbību. Šādu uzlējumu ieteicams lietot ik pēc 12 stundām pa 25 gramiem vienā reizē,taču ne biežāk kā divas reizes diennaktī.

Ja šo pašu uzlējumu gatavo stiprāku, ņemot uz vienu tējkaroti drogu 200 ml verdoša ūdens, iegūsiet ļoti iedarbīgu dezinficējošu līdzekli, kas ātri likvidēs kuņģa un vēdera sāpes, kā arī palīdzēs vieglas saindēšanās gadījumos.

Tāpat biškrēsliņu uzlējums palīdzēs atbrīvoties no kāju tūskas. Šajā gadījumā uz vienu glāzi drogu jāņem 5 litrus verdoša ūdens un jāļauj ievilkties 10 minūtes.

2. RAUDENE

Šis daudzgadīgais augs sāk ziedēt jūlijā un zied līdz pat augusta beigām. Tieši šajā laikā tas ievācams. Pazīt raudeni nav grūti, pateicoties tās raksturīgajai smaržai. Paralēli tam, ka raudene ir lielisks ārstniecības augs, tā izmantojama arī kulinārijā. Raudeni pievieno desmitiem dažādos garsīgos un veselīgos ēdienos.

Ievāc tikai raudenes ziedošās galotnītes. Žāvē tāpat kā biškrēsliņus- sausā, tumšā, labi vēdināmā vietā.

Raudene ir efektīvs līdzeklis pret paaugstinātu temperatūru un zarnu trakta saslimšanām. Savukārt rudens un pavasara periodā, kad visapkārt plosās dažādi vīrusi, raudene pasargās no saslimšanas ar gripu, bet angīna pāries jau pēc divām kakla skalošanas reizēm ar šo brīnumlīdzekli.

Visām iepriekš aprakstītajām kaitēm gatavojams šāds uzlējums: 5-7 ēdamkarotes drogu aplej ar 3 litriem karsta (nevis verdoša) ūdens, ļauj ievilkties divas stundas, tad karsē, līdz vārīšanās temperatūrai. tiklīdz novārījums uzmet pirmo burbuli, noņem no uguns un ļauj atdzist. lieto uzsildītu divas reizes dienā pa pusglāzei (100 ml)

3. MĀLLĒPES

Līdz ar silta laika iestāšanos katru gadu uzzied arī māllēpes, kas ir ne tikai skaists, bet arī cilvēka organismam ļoti vērtīgs ārstniecisks augs. Jāpiebilst, ka šis ir viens no senākajiem ārstniecības augiem, kam piemīt ļoti plašs iedarbības spektrs un pielietojums. Sevišķi tas attiecas uz māllēpju lapām.

Māllēpju lapas ievāc jūlija mēnesī, kad tās ir pietiekami lielas un uzkrājušas vērtīgas vielas.

Māllēpes lieliski tiek galā ar zarnu trakta saslimšanām, palīdz praktiski pie visām saukstēšanās slimībām, klepum un elpošanas traucējumiem. Noņem spazmas, dziedē brūces un, kas nav mazsvarīgi, pasargā no aterosklerozes.

Ja, piemēram, pieliksiet pie pieres svaigi noplūktas māllēpju lapas (ar augšējo, gludo lapas pusi), galvassāpes pāries kā uz burvju mājienu.

Uzlējumu gatavo pavisam vienkārši, pie kam visām saslimšanām tas tiek gatavots pēc vienas un tās pašas receptes: 40 gramu sažāvētu lapu ieber traukā un aplej ar vienu litru verdoša ūdens. Trauku cieši noslēdz un novieto tumšā vietā uz 6 stundām ievilkties.

Uzlējumu lieto pa vienai ēdamkarotei divas, trīs, pēc vajadzības arī četras (klepus gadījumā) reizes dienā.

4. DIŽDADZIS

Lai cik arī tas nešķistu dīvaini, diždadzis ir viens no vērtīgākajiem ārstnieciskajiem augiem. Sevišķi vērtīgas ir diždadža saknes. Tās ir lielisks urīndzenošs un pretvēža līdzeklis.

Auga saknes ievācamas līdz pat pirmajam salam, bet žāvējamas tāpat kā lielākā daļa augu- ēnā, sausumā, labi vēdināmās telpās vai nojumēs. Pirms žāvēšanas saknes nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos. Žūšanas laiks aizņem apmēram divas nedēļas, un tikai pēc tam saknes kļūst patiesi vērtīgas.

Gatavojot uzlējumu no diždadža saknēm, tam jāļauj ievilkties vismaz diennakti. Jālieto divas reizes dienā: no rīta un vakarā.

5. BĒRZS

Šī koka lapas, kas ievāktas rudens sākumā, normalizē vielmaiņu un palīdz ātri izvadīt no organisma šlakvielas.
Jau senatnē tika uzskatīts, ka tikai ieelpojot bērza lapiņu novārījuma tvaikus, iespējams pasargāt savu organismu no daudzām slimībām.

Uzlējumu gatavo sekojoši: litra burku līdz pašai augšai piepilda ar žāvētām vai svaigām lapām, pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj vienu minūti ievilkties. Lieto tik daudz, cik vēlas.

Citus Dieva aptiekas augus jums palīdzēs iepazīt izdevniecībā Madris izdotā Marijas Trēbenas grāmata "Dieva aptiekā rastā veselība", kurā autore aprakstījusi savu ilggadējo pieredzi ārstniecības augu izmantošanā un sniegusi vērtīgus padomus ikvienam, kas vēlas saglabāt veselību un ilgu mūžu, kā arī atbrīvoties no dažādām saslimšanām.

Grāmatā atradīsiet padomus, kā pareizi ievākt, žāvēt, uzglabāt un sagatavot dažādus ārstniecības augus, kā arī neskaitāmas vērtīgas receptes pret vairāk kā astoņdesmit slimībām.

Atsevišķa nodaļa grāmatā veltīta ļaundabīgām saslimšanām, kurā paralēli receptēm un praktiskiem padomiem, minēti arī reālu cilvēku izveseļošanās stāsti no autores pieredzes.

"Dieva aptiekā rastā veselība" ir viena no vērtīgākajām grāmatām, kas nepieciešama ikvienā mājā un ģimenē. Tā ir ne tikai praktisku ārstniecības padomu rokasgrāmata, bet arī iedvesmojoša lasāmviela visiem sirgstošajiem- tā aicina nekad un nevienā gadījumā nenolaist rokas, nezaudēt ticību un cerību.

Veseļojieties gudri!