Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Joga – tas ir dzīvesveids! Mudras

Dzīvesveids, kādu mēs iekopjam visā pasaulē, ir pilns stresa un konflikta situāciju, kas noved pie veselības pasliktināšanās. Vēlme rast mieru, noņem stresu, palīdzētu sasniegt iekšējo mieru, ir līdzīgi kā atrast "pazaudēto paradīzi". Varbūt tieši tas ir iemesls, kādēļ mēs arvien vairāk sākam pievērsties veselīgam dzīvesveidam.

Veselība – tas ir galvenais rādītājs vitalitātei un cilvēku dzīves kvalitātei. Tomēr, strādājot tikai ar savu ķermeni un nepievēršot uzmanību dvēseliskajam stāvoklim, cilvēks diemžēl negūst vajadzīgos panākumus. Tikai rūpes par abām šīm lietām var novest pie attīstības, apziņas un ļauj sajust dzīvesprieku pilnībā.

Joga – tā ir sena zinātne par pilnīgu ķermeņa un gara harmoniju. Joga palīdz harmonizēt prātu, ķermeni un garu, sniedzot vienotības sajūtu ar Visumu. Tātad joga nozīmē sevis kā ķermeņa, gara un intelekta attīstīšana.
Joga ir veids, kā var kaut ko mainīt savā dzīvē. Ar tās palīdzību var manīt ne tikai savu dzīvesveidu, bet mainīt arī sevi. Izzināt sevi, savu dzīvesveidu un idejas – tā ir veiksmīga atslēga durvīm uz komfortablāku, pilnvērtīgāku pasauli un labāku dzīves kvalitāti.

Vienkārši jogas vingrinājumi ķermenim un meditācija, kopā ar veselīgu uzturu var palīdzēt atrisināt daudzas jūsu problēmas.

Mudras Joga ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ikdienas ierastajās darbībās, atlicinot vien 15 min, atgūt zaudēto enerģiju, garīgo skaidrību un mieru.

Mudra – tas ir īpašs ķermeņa un apziņas stāvoklis. Ir zināms, ka mūsu ķermenis ir enerģētikas mehānismu komplekss, kas ir cieši saistīta ar Zemes un Saules sistēmas enerģiju. Noteikts ķermeņa stāvoklis izmaina enerģijas kustību gan ķermenī, gan apziņā, līdz ar to notiek izmaiņas arī dzīvē, transformācija gan iekšējos, gan ārējos procesos. Mudra palīdz atrast iekšējo spēku un mieru. Mudra novērš hroniska noguruma un nemieru. Tā ievērojami uzlabo emocionālo stāvokli un noņem bailes un dusmas. Ar mudras palīdzību var izārstēt daudzas slimības. Tai ir labvēlīga ietekme uz visu cilvēka ķermeni.

Pirkstu nozīme:
Īkšķis - saistīti ar gribu, loģiku, mīlestību un cilvēka ego.
Rādītājpirksts - saistīts ar zināšanām, gudrību, mērķiem un pašapziņu.
Vidējais pirksts veido līdzsvaru dzīvē. Tas saistīts ar pacietību un spēju kontrolēt emocijas.
Zeltnesis atbildīgs par veselību, darbībām un vitalitāti.
Mazais pirkstiņš ir saistīts ar cilvēka radošo darbību, spēja redzēt un novērtēt skaistumu.

Lai izpildītu mudras vingrinājumus, labāk atrast klusu vietu, bet tas nav obligāti. Mudras var izpildīt jebkurā laikā un jebkurā vietā. To vislabāk veikt sēžot. Pārliecinieties, lai vingrinājumu laikā mugura būtu taisna. Visizdevīgākais laiks mudrām ir no rīta vai vakarā. Nav ieteicams mudras izpildīt tūlīt pēc ēdienreizes, labāk nogaidiet ne mazāk kā vienu stundu. Ierobežojumu mudru izpildē nav, taču labākais variants optimālam sniegumam ir izpildīt tās divreiz dienā.

Šeit būs trīs noderīgas, lai gan samērā vienkāršas, mudras.

Zinību Mudra.
Kā izpildīt: Rādītājpirkstu savienot ar īkšķa spilventiņu. Pārējo trīs pirkstus turēt taisni, bet tie nedrīkst būt sasprindzināti.
Ko tas dod: Šīs mudras izpildīšana mazina emocionālo stresu, novērš trauksmi, bailes, nemieru. Tā var pat palīdzēt uzveikt depresiju. Mudrai ir labvēlīga ietekme uz galvas smadzenēm, tā uzlabo atmiņu un koncentrācijas spējas.

Dzīves Mudra.
Kā izpildīt: Zeltneša, mazā pirkstiņa un īkšķa spilventiņi tiek savienoti. Rādītājpirkstu un vidējo pirkstu ir jātur taisni, nesasprindzinot.
Ko tas dod: Dzīves mudra veicina spēku pieplūdumu, kas noņems nogurumu, ātri atjaunos organismu pēc stresa, palielinās darbspēju un uzlabos veselību kopumā.

„Gudrības acs” Mudra.
Kā izpildīt: Zeltnesis tiek piespiests ar īkšķa palīdzību pie plaukstas. Pārējiem pirkstiem jābūt brīviem.
Ko tas dod: Šī mudra aktivizē garīgo aktivitāti.

Lielākā daļa mudru sniedz tūlītēju efektu - jūs uzreiz izjūtat enerģijas pieaugumu, garīgo skaidrību un mieru.

OM SHANTI SHANTI SHANTI

Ieskaties! Noderīgi!

Īsta vērtība- grāmata "Joga ikvienam"- nākusi klajā izdevniecībā Jumava. Te var atrast sev piemērotu jogas veidu ikviens- sievietes, vīrieši, grūtnieces, bērni u.c. Katram pēc viņa spējām, vēlmēm un vajadzībām.

Joga palīdz uzlabot fizisko formu, zaudēt lieko ķermeņa masu, izskatīties un justies jaunākiem, saglabāt vingrumu vecumdienās; tā uzlabo miegu, veicina sniegumu sportā, piešķir enerģiju, vairo koncentrēšanos un ļauj justies labāk savā ādā.

Par grāmatu ir izteikti dažādi viedokļi:
"Ja es ik rītu un vakaru nodarbotos ar jogu, es būtu sajucis prātā. Tā ir jāizmēģina ikvienam bez izņēmuma, un, lūk, grāmata, kas palīdzēs iesākt."
(Olivers Džeimss, klīniskais psihologs un autors)
"Vienmēr var atrast iemeslu, lai nedotos uz sporta zāli, bet ar jogu varat nodarboties neatkarīgi no fiziskās sagatavotības līmeņa. Joga ir lieliska fiziskā aktivitāte."
(Laikraksts "Independent on Sunday")
"Ja esat noguruši, joga jūs būtiski izmaina, uzlabojot pašapziņu, palīdzot koncentrēties un sniedzot motivāciju."
(Laikraksts "Sunday Business")
"Nozīmīgs jogas galamērķis."
(Žurnāls "Vogue")