Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Pasakaina ziedu pasaule liek aizmirst par slimību

Redakcija
Redakcija

Vakar pēcpusdienā Nacionālā rehabilitācijas centra “Vaivari” Bērnu nodaļas telpās pavērās ļoti neparasts skats – ikdienā kluso un mierīgo medicīnas iestādi pāršalca priecīgas bērnu čalas un pārpludināja ziedi. Labdaris.lv bija sarīkojis pasākumu “Ziedu kaleidoskops”. Tur viss izskatījās un bija priecīgs, radošs, pavasarīgs un gaišs. Telpas rotāja ziedi, bērni darbojās dažādās radošajās meistarklasēs, apbrīnoja ziedu feju un rotājās paši. Tā bija īsta pavasara ziedu pasaka!

Gan bērni, gan viņu vecāki varēja darināt dzīvo ziedu piespraudes, konfekšu ziedus, māla glezniņas un puķītes, kā arī mozaīkas. Tāpat mazie pacienti ļoti priecājās par grima mākslinieces darbu – uz viņu rokām tapa ne vien ziedu, bet arī taureņu un pat automašīnu un skorpiona attēli. Ziedu fejas tapšanu mazie pacienti vēroja ar lielu interesi un pat izteica vēlēšanos, lai arī viņu ķermeni apglezno pilnībā, tāpat kā fejai.

Pasākuma organizatore un Labdaris.lv pārstāve Lesia Bogachova izteica cerību, ka ziedi radīs ne vien prieku, bet arī cerību un ticību: “Ziedi, īpaši to pumpuri, simbolizē pavasari, jaunu sākumu, gaismu un turpinājumu. Kādam tā ir cīņa ar iedzimtu slimību, bet citam atgūšanās pēc negadījuma – iemesli tam, kāpēc bērni ir šeit, var būt dažādi. Visos gadījumos ir svarīgi noticēt tam, ka jauns pavasaris un jauna zieda uzplaukšana ir iespējama un tā notiks.”

Par ziedu pilno pasaku sajūsmā bija gan bērni, gan viņu vecāki. Mazās Enijas mamma atklāja, ka šādā pasākumā nekad iepriekš nav piedalījusies: “Nekad nekas tāds vēl nav noticis, kamēr esam šeit. Bērniem jau ļoti patīk, ir interesanti. Manuprāt, ir ļoti labi, ka notiek šādi pasākumi.” Arī citi vecāki atzina, ka dažādas aktivitātes bērniem ir ļoti vajadzīgas.

NRC “Vaivari” Klientu apkalpošanas departamenta vadītāja Ulrika Eistreiķe uzsvēra, ka pasākums bērniem ir ļoti vajadzīgs, jo šāda veida aktivitātes ir viņu vienīgā iespēja kaut nedaudz atpūsties un aizmirst par savu slimību. Ir plānots izveidot rotaļu laukumu bērniem, bet kamēr kopā ar centra “Vaivari” attīstības fondu līdzekļi tiek vākti, retie pasākumi ir vienīgā bērnu izklaide rehabilitācijas laikā.

Pasākums izdevās, pateicoties Frezija.lv, izglītības centram ArtLab, mozaīku studijai Kabinetto, Art-clay studio Martina, Amanti, ziedu bāzei Milli Pro, Piejūras internātskolai, Birutas Mageles Stilistu skolai un modelei Karolīnai Beinarovičai.

Pasākumu organizēja Labdarības Fonds Labdaris.lv. Tā ir organizācija, kas dod iespēju uzņēmējiem un privātpersonām palīdzēt grūtībās nonākušajiem. Pilnīgi visus fondam ziedotos līdzekļus izmanto konkrētu mērķu sasniegšanai. Labdaris.lv ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss un tas darbojas saskaņā ar Latvijas likumdošanu un vispārpieņemtajām ētikas normām.

Jūs varat sniegt palīdzību slimiem bērniem, apmeklējot labdarības portālu Labdaris, kā arī ziedojot:

Ziedojumu tālruņi:
Palīdzība veselības problēmu gadījumā – 90006881 (ziedojums – 1,42 EUR), 90006771 (ziedojums – 7,11 EUR);
Palīdzība dzīvniekiem un patversmēm – 90006080 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība sociāli neaizsargātiem – 90006787 (ziedojums – 1,42 EUR);
Palīdzība traģēdiju un katastrofu upuriem – 90006989 (ziedojums – 1,42 EUR);
Starptautiskās palīdzības fonds — 90006782 (ziedojums – 1,42 EUR).
labdaris@labdaris.lv
(+371) 27035637

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050
Paypal: paypal@labdaris.com
Webmoney:
WMR R175707680433
WME E281911870931
WMZ Z295651461411