Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Arī šovasar Jūrmalā būs bezmaksas jogas un ciguna nodarbības brīvā dabā

Redakcija
Redakcija

Jūrmalas pludmalēs arī šogad kvalificētu treneru vadībā notiksjogas uncigunanodarbības, kuras ikviens interesents var apmeklēt bez maksas. Tās guvušas plašu popularitāti iedzīvotāju vidū jau iepriekšējos gados. Aktivitātes līdzfinansē Jūrmalas pilsētas dome, lai iedzīvotājiem piedāvātu daudzveidīgas veselīga dzīvesveida un veselības uzlabošanas iespējas.

Jogas nodarbības Jūrmalā tiek rīkotas jau otro gadu. Šovasar tās notiks gan Majoru pludmalē jūras krastā, gan pie upes, labiekārtotā peldvietā Ezeru ielas galā pie Lielupes. Nodarbības vadīs Jogas instruktors, Latvijas Universitātes Indijas studiju un kultūras centra lektors Arnis Siliņš.

Jogas nodarbības Majoru pludmalē jūras krastā notiks trešdienās plkst. 10.00, sākot ar 25. maiju, līdz 31. augustam. Savukārt atpūtas vietā pie Lielupes, Ezeru ielas galā, jogas nodarbības notiks piektdienās plkst. 10.00, sākot ar 27. maiju.Jogas nodarbības notiek no rīta, jo tad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Līdz ar praktiskām nodarbībām biedrība "Latvijas Jogas skola" rīkos arī lekcijas par jogas vēsturi un filozofiju; tās notiks Sabiedrības Integrācijas valsts aģentūras telpās Dubultos, Dubultu prospektā 71. Pirmā lekcija, kurā stāstīs par pašizziņas un veselības principiem jogas tradīcijā, par cilvēka vēlmju un labklājības hierarhiju, notiks 2. jūnijā plkst. 19.00. Visi interesenti tiek laipni aicināti piedalīties gan teorētiskajās, gan praktiskajās nodarbībās.
Jau piekto gadu Jūrmalā būs arī cigun nodarbības. Tās vadīs sertificēti cigun instruktori Igors Kudrjavcevs, Natālija Krivčenkova un Gunita Galiņa-Kaliņa. Sākot ar 1. jūniju, nodarbības notiks trīs reizes nedēļā: trešdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, lietus gadījumā – Mellužu parka estrādē; pirmdienās plkst. 18.30 Dzintaru pludmalē (Turaidas ielā pa labi) un sestdienās plkst. 10.00 Kauguru pludmalē Kapteiņa Zolta ielas galā pie glābšanas stacijas, lietus gadījumā – glābšanas stacijas 2. stāvā.

Rūpējoties par veselīga dzīvesveida un veselības uzlabošanas iespējām, Jūrmalas pašvaldība jau desmito gadu konkursa veidā piešķir līdzfinansējumu veselības veicināšanas projektiem, ko realizē nevalstiskās organizācijas, biedrības un uzņēmumi.

Šogad projektu konkursā Jūrmalas pašvaldība kopumā atbalstījusi desmit projektus, piešķirot līdzfinansējumu 40 tūkstošu eiro apjomā, līdz ar to iedzīvotājiem pieejams plašs piedāvājums veselības uzlabošanai. Atbalstītie projekti jūrmalniekiem dos iespēju vairāk uzzināt par pareizu un sabalansētu uzturu gan praktiskās nodarbībās, gan lekcijās, īpaši topošajām un jaunajām māmiņām, kā arī 1.–4. klašu skolēniem un viņu vecākiem. Jūrmalā bez maksas būs pieejamas fiziskās aktivitātes cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, sniegta iespēja bērniem uzlabot savu fizisko sagatavotību, apgūstot futbola spēli, nodrošināts atbalsts onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem, iespēja stiprināt garīgo veselību ar mediācijas palīdzību dažāda rakstura konfliktu risināšanā, kā arī stiprināt atkarīgo cilvēku motivāciju integrēties sabiedrībā, apgūstot dabas terapiju un piedaloties fitnesa nodarbībās.