Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Rīgā ar vērienu noslēgs šīs vasaras āra treniņu sezonu

Redakcija
Redakcija

Šodien, 23.septembrī, laukumā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, ar aizraujošu skriešanas piedzīvojumu pa galvaspilsētas centru norisināsies šīs vasaras veiksmīgās āra treniņu sezonas noslēguma pasākums “PAKĀpiens”.

5 km garais mašruts vedīs cauri Rīgas centra parkiem. “PAKĀpiena” skrējiena distances maršrutā aptuveni ik pēc viena kilometra būs vairākās “spēka stacijas”, kurās treneri būs sagatavojuši vairākus aktīvus uzdevumus un vingrinājumu kompleksus.

“Šis pasākums būs interesants piedzīvojums visiem aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem. “Spēka staciju” vingrinājumu kompleksus pasākuma treneri pielāgos katra dalībnieka sportiskās sagatavotības pakāpei, tāpēc piedalīties aicināts ikviens gan liels, gan mazs,” tā viens no pasākuma organizatoriem, sporta biedrības “IBI Fitness Latvia” vadītājs Maksims Fainziļbergs.

Sākot no plkst. 19.30 notiks dalībnieku pulcēšanās pasākuma vietā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas. Plkst. 20.00 skrējienam tiks dots starts. Maršruts vedīs caur Rīgas centru un tā parkiem – Bastejkalnu, skvēru pie Latvijas Nacionālās operas, cauri Vecrīgai, tālāk gar Daugavas krastmalu līdz Viesturdārzam un Kronvalda parkam. Skrējiena maršruta finišs plānots ap plkst. 21.30 laukumā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas. Pēc skrējiena finiša pasākuma noslēgums un dalībnieku apbalvošana.

“PAKĀpiena” skrējienā un “spēka stacijās” darbosies vairāki projekta “Sporto Rīga” treneri: Maksims Fainziļbergs, Veronika Dolgina, Kristaps Vilde, Eva Dzelme, Māris Savickis, Ramona Simona Mežgaile, Kristaps Ence, Alena Eldmane un citi. Treneri gan vadīs “spēka stacijas” un rādīs skrējiena maršrutu, gan arī uzmanīs, lai neviens no pasākuma dalībniekiem nepazūd, neatpaliek vai neskrien pārāk ātri.

„Sporto Rīga” ir komunikācijas platforma gan treneriem, gan sabiedrībai kopumā. Treneriem tā ir iespēja reklamēt sevi, informēt par saviem treniņiem, kā arī iepazīstināt ar veselīga dzīvesveida niansēm, savukārt Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, tā ir iespēja ātri un vienkopus uzzināt par āra treniņu iespējām pilsētā.
“Sporto Rīga” un “PAKĀpiens” mērķis ir piesaistīt rīdziniekus un pilsētas viesus aktīvam dzīvesveidam un sportiskām aktivitātēm, parādot ka tām ir vieta ikdienas straujajā ritmā. Jau tik ierakstā skriešana pasākumā tiks apvienota ar funkcionālo treniņu. “PAKĀpiens” nav sacensības, bet aizraujoš treniņš visiem aktīvā dzīvesveida piekritējiem.

Pasākumu organizē biedrība “Par sportisku sabiedrību” un biedrība “IBI Fitness Latvia”. Plašāka informācija par pasākumu pieejama “Sporto Rīga” facebook lapā.

„Sporto Rīga” projektu atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.Projekta draugi: „Sportland”, pasākumu aģentūra “Meduza”, “Atlētika”, “Baker Nutrition” un ūdens “Aqualar”.