Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Jau rīt Rīgu pārņems Rīgas pavasara rogainings

Redakcija
Redakcija

24. martā pie tirdzniecības parka ”Alfa” norisināsies astotais Rīgas rogainings, kura ietvaros pilsētas apvidū orientēsies skrējēji un kontrolpunktu meklētāji gan no Latvijas, gan citām valstīm. Šā gada pavasara rogainingā dalībniekiem tiek piedāvātas t/p Alfa 2h, Isostar 4h un Garmin 6h distances, kā arī 7-10km rogaininga skrējiens. Kā ierasts, bērniem būs sarūpēta pastaiga multfilmu varoņu pavadībā.

Šoreiz rogaininga dalībnieki varēs izbaudīt vēl nebijušus apvidus - Ķīšezeru, Baltezeru un Juglas ezeru, kā arī aplūkot pilsētas īpatnības Juglas, Mežciema, Teikas un citās blakus esošajās apkaimēs. Kā allaž Rīgas pavasara rogaininga teritorija būs daudzveidīga un dalībnieki to varēs iepazīt no vēl neredzētiem skatu punktiem.

“Bijām ieintriģēti, iepazīstoties ar sacensību programmā paredzētajiem maršrutiem un dažādiem interesantiem faktiem par apkaimēm, kuras sacensību dalībnieki varēs aplūkot un uzzināt. Secinājām, ka arī mums daudzas lietas par t/p Alfa apkārtnes vēsturi ir jaunums, tādēļ vēl jo nozīmīgāka šķita iespēja atbalstīt šo pasākumu un piedalīties tajā arī pašiem”, skaidro t/p Alfa vadītāja Irīna Toropova. “Pilnvērtīgi kopā pavadīts laiks ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem jau pats par sevi ir vērtība šodienas straujajā ikdienas ritmā. Taču dalība rogaininga sacensībās nodrošina, ka šis laiks tiks pavadīts arī aktīvi un svaigā gaisā, turklāt ar iespēju uzzināt ko jaunu par Rīgu un ļaujot izjust sportisko sāncensības garu”, uzsver Irīna Toropova, vēlot visiem dalībniekiem veiksmīgu finišu.

Uz Rīgas pavasara rogainingu, kas būs viens no diviem valsts simtgades rogainingiem, tiek gaidīti pilnīgi visi – gan sportisti, kuru kodolu pārsvarā veido orientieristi, gan aktīvā dzīvesveida piekritēji, gan arī tie, kam patīk izkustēties svaigā gaisā, jo rogainings ir ļoti demokrātiska nodarbe, kurā sevi izmēģināt var jebkurš. Pirmkārt, dalībnieki var izvēlēties savām spējām piemērotāko distanci un, otrkārt, distancē viņiem ir iespējas krāt tik daudz kontrolpunktu, cik paši uzskata par nepieciešamu. Turklāt komandā pietiek tikai ar diviem dalībniekiem. Līdzšinējie dalībnieki apstiprinās, ka, meklējot kontrolpunktus, azarts ir garantēts.

“Visinteresantākajām vietām, kur pēc sacensībām būtu vērts vēlreiz atgriezties, kartē esam pierakstījuši nosaukumus, kurus varēsiet ierakstīt interneta meklētājā un palasīt, ko tad studenti pirms 100 gadiem meklējuši Šampanieša kalniņā vai kur Rīga agrāk glabājusi savu siltumu (kūdras brikešu veidā). Esam pārliecināti, ka dalībnieki nonāks pie tāda paša secinājuma kā mēs, ka Rīga ir daudz lielāka, skaistāka un interesantāka nekā šķitis līdz šim,” tā sacensību jaunumus komentē sacensību vadītājs Jānis Vanags
.
Šī gada pavasara rogainingam 24.martā starts tiks dots pie t/p “Alfa”, stāvlaukumā uz Šmerļa ielas pusi. Dalībnieki distancē dosies divos laikos – plkst. 11:00 starts tiks dots 6h un 4h stundu komandām, bet tieši dienas vidū plkst. 12:00 starta šāvienu izdzirdēs 2h komandas, rogaininga pastaigas un rogaininga skrējiena dalībnieki.
Rogainings ir komandu orientēšanās sporta veids, kas radies Austrālijā. Tā nosaukums izveidojies no trīs sporta veida izgudrotāju vārdu savienošanas. Rogaininga distancēs dalība notiek komandās no 2 līdz 4 dalībniekiem, un nozīmīgākā atšķirība no klasiskās orientēšanās ir iespēja rogainingā katrai komandai pašai izvēlēties distances garumu un maršrutu, vācot kontrolpunktus ar dažādām vērtībām.

Sīkāka informācija par sacensībām un reģistrēšanās pieejama mājas lapā Sākums - Rogaining Sacensības piedāvā Rīgas dome, atbalsta Isostar, t/p Alfa, Garmin.