Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Rīgā notiks telpu orientēšanās sacensības

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 26. novembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes telpās (Ķīpsalas iela 6) notiks telpu orientēšanās sacensības, kur dalībnieku galvenais uzdevums būs atrast norādītos kontrolpunktus noteiktā secībā, par orientieri izmantojot karti. Par uzvarētāju kļūs tas, kurš izvēlējies gudrāko ceļu un distanci veicis visātrāk.

Sacensības notiks jau septīto gadu pēc kārtas, un šoreiz par sacensību centru izvēlētas telpas, kurās netrūkst daudz asu pagriezienu, garu gaiteņu un kāpnes, kas ved augšup un lejup, turklāt distances sarežģīšanai daļa ceļu būs slēgti vai ar noteiktu kustības virzienu. Rīgas telpu orientēšanās sacensības ir viens no sešiem šī gada Telpu orientēšanās līgas posmiem. Šogad organizatori parūpējušies, lai sacensības notiktu telpās, kur līdz šim tas šķitis teju neiespējami. Piemēram, pirmais sacensību posms tika aizvadīts modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, bet otrais – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

“Rīgas telpu orientēšanās sacensības vienmēr bijušas viskuplāk apmeklētais posms telpu orientēšanās līgā. Tām ir vairākus gadus ilga vēsture, un pēdējos gadus tās notiek dažādās RTU fakultātēs,” stāsta sacensību organizators Matīss Ratnieks. “Visām RTU fakultātēm raksturīgas plašas telpas, kur iespējams izplānot interesantas distances. Tāpēc Rīgas telpu orientēšanās sacensības ir garants – sacīkste būs aizraujoša un dinamiska,” piebilst sacensību organizatori.

Piedalīties sacensībās aicināts ikviens, kurš vēlas neparastā vidē un azartiskā gaisotnē pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Pieteikties sacensībām joprojām iespējams mājas lapā telpuorientesanas.lv.

Sacensības organizē Latvijas Orientēšanās federācija un “O!Latvija” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Plašāka informācija par sacensībām pieejama tīmekļa vietnē telpuorientesanas.lv.