Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies krāšņie Latvijas Velo svētki Olainē

Redakcija
Redakcija

Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies krāšņie Latvijas Velo svētki Olainē
Publicitātes foto

Šo svētdien, 21. augustā, jau otro gadu pēc kārtas Olainē norisināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki, kuros piecās dažādās distancēs spēkiem mērosies gan riteņbraukšanas profesionāļi, gan arī lieli un mazi šī sporta veida entuziasti no visām trim Baltijas valstīm. Paralēli sacensībām Velo svētku dalībnieki varēs baudīt arī plašu svētku izklaides programmu, pavadot dienu pozitīvi uzlādējošā gaisotnē.

Latvijas Velo svētkos Olainē aicināts piedalīties ikviens velobraukšanas entuziasts – sertificētiem sportistiem aktuāla būs 90km garā un izaicinājumiem pilnā Sporta šosejas distance, plaši iecienītā Tautas šosejas distance (45km) dalībniekiem ļaus pierādīt savus spēkus, startējot kā individuāli, tā arī komandas sastāvā, MTB distance (42km) vedīs pa mežu un lauku ceļiem un būs pārbaudījums pat pieredzes bagātākajiem ātruma cienītājiem, 6km garā un saliedējošā Ģimeņu distances parāde jau ierasti pulcēs atraktīvākās ģimenes no visas Latvijas, savukārt aizraujošā Bērnu distance (0,5-1 km) patiks arī pašiem mazākajiem braucējiem vecumā līdz 12 gadiem.

Krista Rumbēna, pasākuma organizatore / Maratoni.lv pārstāve: „Mums ir liels prieks, ka jau otro gadu pēc kārtas Maratoni.lv organizētos pasākumus papildina arī krāšņie Latvijas Velo svētki netālu no Rīgas esošajā Olainē. Novads ir lieliska vieta, kur rīkot kombinētās sacensības ar izaicinājumiem bagātām MTB trasēm un kvalitatīvām šosejas distancēm. Līkumainās dabas takas, gleznainie meži un asfaltētie ceļa posmi noteikti patiks ne tikai pieredzējušiem sportistiem, bet arī ikvienam piedzīvojumu kāram riteņbraukšanas cienītājam.”

Savu dalību sacensībās šobrīd ir apstiprinājušas divas no Latvijas spēcīgākajām kontinentālajām velo komandām - „Alpha Baltic/Maratoni.lv” un „Rietumu Delfin”, kas svētdien startēs pilnā sastāvā ar tādiem sportistiem kā Kristaps Serģis, Andris, Smirnovs, Kristofers Rācenājs un Viesturs Lukševics priekšgalā. Tāpat par vietu uz goda pjedestāla cīnīsies arī viens no Latvijas labākajiem MTB braucējiem, komandas „Sportlife.lv” pārstāvis Matīss Preimanis, kā arī Dmitrijs Sorokins no „Rietumu Delfin” un Katrīna Jaunslaviete, kura šobrīd pārstāv “Ebike Machine”. Līdzās Latvijas braucējiem savus spēkus trasē apliecinās arī igauņi Erki Pütsep (“Redbike”) un Peeter Pruus (“Rietumu Delfin”), kā arī vairāki spēcīgi braucēji no Lietuvas.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un DJ, foto stūrītis, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem. Būtiski, ka, rūpējoties par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens VENDEN, savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīs FANS velosipēdu serviss.

Reģistrēties sacensībām iespējams Velo svētku dienā, 21. augustā, stundu pirms izvēlētās distances starta. Dalības maksa Sporta, MTB un Tautas distancēs ir 25 EUR, Ģimeņu distancē – 10 EUR un Bērnu braucienā – 5 EUR.

Starta zona paredzēta Olainē, Zemgales ielā, pretī Olaines Mežaparka estrādei. Plašāka informācija un sacensību nolikums atrodams: www.maratoni.lv.

Latvijas Velo svētkus Olainē organizē sporta pasākumu aģentūra “Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Pasākumu un sportiski aktīvu dzīvesveidu atbalsta a/s “Olainfarm”. Kopējais sacensību naudas balvu fonds pārsniedz 3000 EUR.