Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Esplanādes parkā ar vērienu noslēdzas „Enerģiju olimpiešiem” pasākumu sērija

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 10. jūlijā, Rīgas centra Esplanādes parkā norisinājās sestais un noslēdzošais sporta un izklaides sērijas „Enerģiju olimpiešiem” pasākums, kuru kuplā skaitā apmeklēja lieli un mazi aktīva dzīvesveida cienītāji ar mērķi atbalstīt uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus. Dienas gaitā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairākās jautrās sporta aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo Enerģijas lāpu un vienojoties kopējam enerģijas žesta fotouzņēmumam.

Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi jau no plkst. 12:00 varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, lecot ar lecamauklu, griežot riņķi, sitot veseri, ceļot svaru bumbas, pievelkoties un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt krāšņo Elektrum Enerģijas lāpu, kas katrā pilsētā saglabāsies līdz pat Olimpisko spēļu noslēgumam. Lāpa ir vides objekts, kas tiek iedegta ar simbolisku līdzjutēju enerģijas uguni pilsētas sarīkojuma laikā.

Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos un līdzjutējiem veltītiem pateicības vārdiem apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki - kamaniņu braucēji un olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici, Skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs, Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs un olimpietis Zintis Ekmanis un bijusī vieglatlēte Ineta Radēviča. Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja aprunāties un nofotografēties ar klātesošajiem sportistiem, turklāt arī šoreiz netrūka aizraujošu sportisku izaicinājumu, kad loka šaušanā spēkiem mērojās Ineta Radēviča un Zintis Ekmanis, savukārt lēkšanā ar lecamauklu viens otru pārspēt centās brāļi Šici.

Uzreiz pēc iesildīšanās aktivitātēm apmeklētāji tika aicināti nodoties enerģijas dāvāšanai un izklaides programmas baudīšanai, savukārt jau plkst. 13:00 uz skatuves kāpa pasākuma īpašie viesi – AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī Rīgas domes Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna, kuri klātesošos sveica ar iedvesmojošām uzrunām un visi kā viens vēlēja olimpiešiem veiksmīgus startus.

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs: „Enerģijai un sportam ir daudz kā kopīga – mūsu senči uzcēla Ķegumu pirms 75 gadiem, bet vecākās elektrostacijas Rīgā ir uzceltas pirms vairāk nekā 130 gadiem. Arī lai sasniegtu panākumus sportā, ir nepieciešams trenēties desmit, piecpadsmit un pat vēl vairāk gadus, un tikai tad sportisti tiek uz olimpiādēm un pasaules čempionātiem. Enerģiju un sportu raksturo ilgtspējīga domāšana. Man gribētos novēlēt visiem sportistiem, kuri dosies uz Rio, pārspēt pašiem sevi, parādīt vislabāko sniegumu un būt savu spēku kulminācijā.”
Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs: „Lai arī šis ir noslēdzošais „Enerģiju olimpiešiem” pasākums, mēs atrodamies pretī Raiņa piemineklim, un tāpēc uzreiz gribētos pieminēt dzejnieka dzejoļu krājumu „Gals un sākums”, jo patiesībā šis nobeigums ir kaut kā liela, proti, Vasaras olimpiādes, sākums, uz kuru dodas arī mūsu sportisti. Mēs pārdzīvosim kopā ar viņiem un būsim lepni par medaļām, kā līdzjutēji atbalstot visus mūsu olimpiešus un

gavilējot par viņu sasniegumiem, jo lielākā uzvara tā ir uzvara pašiem pār sevi un iespēja piedalīties tik augsta līmeņa starptautiskās sacensībās. Vēlēsim veiksmi visiem!”
Bijusī vieglatlēte Ineta Radēviča: „Ceļā uz jaunām virsotnēm līdzjutēji ir katra sportista panākumu neatņemama sastāvdaļa. Esam vienoti, atbalstam savējos, dāvājam savu enerģiju un sasniedzam mērķus kopā ne tikai šovasar, bet arī turpmāk!”
Enerģiskā pasākuma vadītāja lomā jau ierasti iejutās atraktīvais Armands Simsons, savukārt par uzlādējošu muzikālo noformējumu rūpējās Normunds Jakušonoks ar pavadošo grupu un DJ Kārlis Blumfelds. Dienas gaitā apmeklētāji tika aicināti baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu - ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, Elektrum energoefektivitātes centra padomus, Latvijas Radio tiešraides, atraktīvus konkursus, jautras atrakcijas, radošās darbnīcas un spēles pašiem mazākajiem censoņiem, kā arī vienojošo enerģijas žestu un Enerģijas lāpas uzlādes foto mirkli pasākuma kulminācijā. Papildus tam klātesošie varēja nodot arī īpašus video sveicienus Latvijas olimpiešiem, kas jau drīzumā tiks izvietoti mājaslapā Enerģiju olimpiešiem!
Apvienojot entuziasma pilno pasākuma dalībnieku spēkus, dienas gaitā tika savākts necerēti liels enerģijas daudzums: 21324 lēcieni ar lecamauklu, 6447 pietupieni ar svara bumbu, 552 loka šāvieni mērķī, 20 min. un 20 sek. buļļa mugurā, 6 h un 40 min. riņķa griešanā, 1302 pievilkšanās reizes, kā arī 1343 punkti vesera sišanas disciplīnā. Riņķa griešanas rekords bija 43 min. un 6 sek., lēkšanā ar lecamauklu vienas minūtes laikā tika uzstādīts rekords 154 lēcienu apmērā, pievilkšanās stacijas labākais sniegums bija 28 reizes, ašākie svaru bumbas cēlāji 3kg kategorijā sasniedza 47 reizes, 7kg kategorijā – 44 reizes un 10kg kategorijā – 43 reizes, 22 skaļāko uzvaras sauciena autora uzstādītais rezultāts bija 130 decibeli, savukārt vesera sišanā sasniegtais rekords bija 9 punkti.

Sākot no 29. maija lielākajās Latvijas pilsētās – Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē, Liepājā un Rīgā - tika aizvadīti seši enerģiski uzlādējoši olimpiešu atbalsta pasākumi. Visās pilsētās kopā tika savākta rekordliela līdzjutēju atbalsta enerģija: 6766 pievilkšanās reizes, 3488 loka šāvieni mērķī, 85190 lēcieni ar lecamauklu, 41679 svara bumbas pacelšanas reizes, 1 h, 52 min. un 21 sek. buļļa mugurā, 183601 uzvaras saucienu decibeli, 39 h, 36 min. un 2 sek. riņķa griešanā, 7208 punkti vesera sišanā, kā arī 2755 precīzi soda metieni basketbola grozā. Projektu organizēja „Alpha Baltic”, uz svētkiem aicināja Elektrum sadarbībā ar LOK.