Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Strauji tuvojas ikgadējais Ķekavas velomaratons

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 22. maijā, jau trešo gadu pēc kārtas Pierīgā norisināsies vērienīgais Ķekavas velomaratons, kurā ir aicināts piedalīties ikviens riteņbraukšanas entuziasts, lai pārbaudītu savus spēkus kādā no četrām piedāvātajām sacensību distancēm dažādām vecuma un kvalifikācijas grupām. Tāpat kā iepriekš, arī šogad rezultatīvākie dalībnieki savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas, turklāt pirmo reizi velomaratona vēsturē Sporta un Tautas distanču kopvērtējuma pirmo vietu ieguvējus sagaida arī īpašs apbalvojums - stikla trofeja -, kas atgādinās par sacensību trases aizraujošo grants seguma posmu.

Kā garākais no sacensību posmiem velomaratona ietvaros tiks piedāvāta Sporta distance (115 km), kurā piedalīties varēs tikai licencēti sportisti, kas sasnieguši 17 gadu vecumu. Kā nākamā sekos plaši iecienītā Tautas distance (45km), kas dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. Saliedējošā Ģimeņu distance (10 km) jau tradicionāli pulcēs aktīvākās ģimenes no visas Latvijas, savukārt Bērnu distance (0.5-1 km) patiks arī pašiem mazākajiem riteņbraukšanas cienītājiem vecumā līdz 12 gadiem.

Ķekavas velomaratons ir unikāls Latvijā – arī šogad tā trase būs pielīdzināma leģendārā viendienas velobrauciena „Parīze – Rubē” sacensību trasei, jo distances vedīs gan pa šoseju, gan grants segumu, aizsākoties un arī noslēdzoties Ķekavas pagasta “Bultās”. Pasākuma mērķis ir popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā, paaugstināt pašmāju riteņbraucēju meistarības līmeni, kā arī veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas iedzīvotāju vidū.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētājiem visas dienas garumā tiks piedāvātas arī vairākas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un DJ muzikālais noformējums, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu aizraujošu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem.

Līdz pat 18. maijam visiem velobraukšanas profesionāļiem un šī sporta veida entuziastiem vēl ir iespēja pieteikt savu dalību maratonam internetā, aizpildot anketu portālā Maratoni 2016 Dalības maksa Ģimeņu distancei – 7 EUR, Sporta un Tautas distancēm – 20 EUR, bet dalība Bērnu distancē – bez maksas. Pasākuma dienā dalības maksa pieaugs.

Sacensības organizē SIA „Alpha Baltic Sport” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Velomaratona organizatoru un sponsoru sarūpētais balvu fonds šogad pārsniedz 2000 EUR.