Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Slavenības piedalās akcijā “Mans Olimpietis” un aicina arī citus

Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā Latvijā tiek īstenots pateicības projekts “Mans Olimpietis”, kurā piedalās vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, sākot ar atraktīvo Renāru Zeltiņu, Jāni Skuteli, līdz pat Matīsam Karro un Reinim Nitišam. Projekta mērķis ir sniegt iespēju ikvienam iedzīvotājam izstāstīt savu stāstu un pateikt paldies kādam cilvēkam, kurš viņam ir bijis kā paraugs un iedvesmas avots ceļā uz savām virsotnēm.

“Tuvojoties olimpiādei, neviļus sanāk aizdomāties par to, kas ir Olimpietis un es sapratu to, ka tie esam mēs visi. Kādā brīdī mums katram tiek dota iespēja dzīvot un tālāk ir atkarīgs, kā mēs to izmantojam, kādi ir mūsu panākumi, veiksme, gēni un liktenis. Tomēr lielākie Olimpieši, manuprāt, ir mūsu vecāki, kuri ir izaudzinājuši krietnus un talantīgus cilvēkus,” par ikdienas Olimpiešiem stāsta sacensību “Ghetto Games” radošais direktors Renārs Zeltiņš.
Projektā “Mans Olimpietis” katram iesūtītajam stāstam ir neatsverama nozīme, jo tas kalpo kā detaļa, kas palīdzēs atklāt latviešu grafiti mākslinieka Kiwie Olimpiešiem veltīto zīmējumu. Lai atklātu šo zīmējumu un piešķirtu tam iespēju kļūt par neaizmirstamu lielformāta vides vizualizāciju jau šoruden, ir nepieciešami 1500 Olimpiešu stāsti, kurus var ievietot platformā www.mansolimpietis.lv. Iedzīvotāji savus stāstus var ievietot video, fotogrāfijas, kā arī apraksta formātā līdz 400 rakstzīmēm.

Līdz šim ir saņemti jau vairāk nekā 180 stāsti un ikviens no tiem ir unikāls. Par saviem iedvesmotājiem iedzīvotāji visbiežāk min savus vecākus, tuviniekus, pirmos trenerus, kolēģus, arī dažādu nozaru profesionāļus un slavenības.
“Personīgi man, gluži tāpat kā ikvienam no mums, ir savi elki un cilvēki, kuriem es mēģinu līdzināties un no kuriem es iedvesmojos. Taču patiesībā jau mēs katrs pats sev esam Olimpietis, ar visām kļūdām un uzvarām, un tas, ka mums ir kāds paraugs, sniedz mums papildus motivāciju pašiem kļūt nedaudz labākiem un veiksmīgākiem. Šobrīd mans lielākais izaicinājums ir būt par Olimpieti savām trīs meitām, lai pēc kāda laika viņas lepotos ar savu Olimpieti, ar savu tēti,” par ikviena Olimpieša nozīmi min “Dinamo Rīga” runasvīrs Armands Simsons.

Projektā jau ir piedalījušies Renārs Zeltiņš, Jānis Skutelis, Lelde Lietaviete, Matīss Karro, Reinis Nitišs, Māris Neikšāns, Armands Simsons, Valters Frīdenbergs, Valdis Melderis, Toms Norde, Jānis Palkavnieks, Agris Kazeļņiks, Ansis Kolmanis, Aigars Kalvītis, Zane Kotāne, Ivars Ščerbickis, Aigars Strauss, Ēriks Saksons, kā arī vairāk nekā 180 Latvijas iedzīvotāju.

Projekts tiek realizēts ar AS “Latvijas Gāze” atbalstu.

Ikvienam iesūtīto stāstu autoram ir iespēja piedalīties arī lielisku balvu izlozēs. Noslēdzoties projekta pirmajai kārtai viens laimīgais stāsta autors iegūs fitnesa kluba “My Fitness” abonementu pusgadam, desmit autori iegūs volejbola kompleksa “Brazīlija” dāvanu kartes, trīs autori iegūs Latvijas Olimpiskās izlases dalībnieku kreklu ar autogrāfiem, kā arī kopā tiks izlozēti 50 #MansOlimpietis īpašie krekli ar mākslinieka Kiwie zīmējumu.