Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Nūjotāji no visas Latvijas Majoru pludmalē sacentīsies par čempiona titulu

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 25.septembrī, Majoru pludmalē pie Baltic Beach Hotel jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies viens no rudens sezonas gaidītākajiem tautas sporta pasākumiem – “Jūrmalas sporta svētki”. Šogad paralēli pludmales skriešanas sacensībām sporta svētku apmeklētājus sagaida arī Latvijas Nūjošanas čempionāta 4. posms „Zemgales kauss” ar trīs dažāda garuma distancēm, kurās savus spēkus pierādīt aicināti gan profesionāli nūjotāji, gan arī ikviens šī sporta veida cienītājs.

Nūjošana ir augstas efektivitātes sportiska nodarbe, kas kā pastāvīgs sporta veids sāka attīstīties 1980. gados un ko veic ar īpašu nūju palīdzību. Tas ir samērā vienkāršs un drošs veids, kā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, iegūt mundrumu un nodarbināt līdz pat 90% cilvēka muskuļu. Lai sāktu nodarboties ar nūjošanu, nav nepieciešama īpaša fiziska sagatavotība, un šo aktivitāti iespējams veikt jebkurā vecumā un gadalaikā, neuztraucoties par pārslodzi. Arī Latvijā šis sporta veids turpina iekarot aizvien vairāk aktīva dzīvesveida cienītāju sirdis.

Gaļina Gorbatenkova - Latvijas Tautas sporta asociācijas (LTSA) Valdes locekle, nūjošanas trenere:
„Jau otro gadu Latvijas Tautas sporta asociācija ar prieku sadarbojas ar „Jūrmalas sporta svētkiem”. Šis būs jau ceturtais posms Latvijas Nūjošanas čempionātā, kura dalībniekus Jūrmalā sagaida īpaši veidota trase, starptautiskās Nūjošanas federācijas (INWA) sertificēti nūjošanas tiesneši, kas kontrolēs pareizu nūjošanas tehnikas izpildi, kā arī finišā - daudz un dažādas organizatoru sarūpētas balvas. Aicinu ikvienu interesentu nepalikt malā un ļauties sportisko aktivitāšu pozitīvajai ietekmei arī rudenī.”

Aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu piekritēji no visas Latvijas ir aicināti pieteikt savu dalību sekojošās „Jūrmalas sporta svētku” distancēs:

• 10km un 5km distancēs individuālajiem skrējējiem;
• 0,5-1km Bērnu skrējienā, kas paredzēts jaunākajai skrējēju paaudzei vecumā līdz 12 gadiem;
• 21km un 10km nūjošanas distancēs Sporta klasē profesionāliem šī sporta veida pārstāvjiem;
• 5km nūjošanas distancē Tautas klasē, kas vienos ikvienu, kam tuvs ir iešanas prieks.

Kā ierasts, arī šogad skriešanas un nūjošanas sacensību dalībniekus un svētku viesus visas dienas garumā sagaida plaša radošu, veselīgu un izglītojošu aktivitāšu programma sportiski uzlādējošā gaisotnē. Pozitīvu noskaņojumu visas dienas garumā uzturēt palīdzēs arī DJ un atraktīvais pasākuma vadītājs Armands Simsons.

Pieteikties “Jūrmalas sporta svētkiem” ir iespējams, aizpildot anketu mājas lapā Maratoni 2016 Reģistrējoties iepriekš, līdz 21. septembrim, dalības maksa 5km un 10km skriešanas distancēs ir 10 EUR, 21km un 10km nūjošanas distancē tā ir 5 EUR, savukārt 5km nūjošanas distancē dalības maksa ir 3 EUR. Kā ierasts, Bērnu distancē jaunākajiem dalībniekiem vecumā līdz 12 gadiem, reģistrējoties iepriekš, dalība ir bez maksas. Tāpat bezmaksas dalība tiek piemērota arī visiem 1. līdz 12. klases skolēniem. Sacensību dienā reģistrācijas maksa pieaugs.

“Jūrmalas sporta svētkus” organizē “Alpha Baltic Sport”, uz svētkiem aicina Jūrmalas pilsēta. Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu atbalsta tirdzniecības centrs Galleria Riga.