Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


LiVelo Kauss kalnu riteņbraukšanā 2016

Redakcija
Redakcija

Šajā, 2016.gadā biedrība „Veloklubs Līvāni” sadarbībā ar citām reģionālajām biedrībām, vietējo novadu pašvaldībām, riteņbraukšanas entuziastiem un citiem atbalstītājiem plāno noorganizēt Latvijas vēsturē pirmo vairākposmu kalnu riteņbraukšanas seriālu Latgales un Sēlijas reģionā – LiVelo Kausu kalnu riteņbraukšanā. Šogad šīs riteņbraukšanas sacensības ir ieplānotas četros posmos, no kuriem pirmais – Līvānu MTB Maratons startēs jau 16.jūlijā. Nākošais sacensību posms - Kūku Velokross norisināsies pēc nedēļas, 23.jūlijā Krustpils novada Kūku pagastā. Trešais, Velokross „Sēlijas Pērle” – 28.augustā Aknīstes novada Gārsenē, un visbeidzot, 18.septembrī atgriezīsies Kūku pagastā kā noslēdzošais, ceturtais posms - Kūku MTB Maratons. Ikkatrs sacensību dalībnieks varēs piemeklēt sev un savām spējām piemērotu distanci. Būs gan garākas un sarežģītākas distances tiem, kam riteņbraukšana saistās ar sportu, gan īsākas, kuras veikt varēs tie kuriem riteņbraukšana vairāk saistās ar aktīvu atpūtu. Katrā no pasākumiem būs pieejamas arī bērnu distances. Pieteikties dalībai var biedrības interneta mājaslapā Livelo Team : Veloklubs Līvāni sadaļā „LiVelo kauss 2016”

Nākotnes perspektīvā šo seriālu iecerēts iedibināt kā ilgtermiņa projektu, ar laiku pievienojot pasākumam arvien jaunas sacensību trases un palielinot seriāla posmu skaitu. Pievienoties projektam tiek aicinātas arī citas pašvaldības un to riteņbraukšanas aktīvisti, kuri vēlas savos novados arvien vairāk un kvalitatīvāk attīstīt riteņbraukšanu kā videi un cilvēku veselībai draudzīgu sporta veidu.

Visa šīs idejas realizācija nevarētu notikt bez mūsu sadarbības partneru atbalsta un palīdzības. Tāpēc, pirmām kārtām vēlos pateikties tām pašvaldībām un biedrībām, kuras noticēja šai idejai un piekrita uzņemties tiešu līdzdalību pasākuma organizācijā. Tās ir: Līvānu un Krustpils novadu pašvaldības, biedrība „Daugavas Pārupieši”, Aknīstes novada pašvaldība un vietējie novada riteņbraukšanas aktīvisti. Tāpat liels paldies uzņēmumiem un organizācijām, kuras jau piekritušas sponsorēt veiksmīgu pasākuma norisi. Tie ir: drukas un reklāmas studija „Vērtīgs”, apdrošināšanas sabiedrība BTA, SIA „Līvānu Kūdras Fabrika”, SIA „Kanti”, SIA „Paula 3” SIA „Cramo”, jaunatklātā Jersikas čipsu ražotne SIA „Glear”, SIA „Bork”, Z/S „Vīnkalni”, kafejnīca „Ceļavējš”, kafejnīca „Karamele”, individuālais komersants Viktors Popovičs, Z/S Kristāli, SIA „Dona”, SIA „Indāres”, Z/S „Dālderi”, 4.Jēkabpils Aizsargu pulks, Jēkabpils offroad motoklubs, domubiedru klubs „Kūp un Slīpē”.

Aicinu arī citus uzņēmumus un organizācijas iesaistījies aktīva un veselīga dzīvesveida popularizēšanā, sniedzot atbalstu pasākuma organizācijā. Ņemot vērā, ka plānotais kopējais dalībnieku un līdzjutēju skaits sacensību seriālā varētu sasniegt ap 1000 cilvēkiem, tā būs arī laba vieta savu ražoto preču un sniegto pakalpojumu reklāmai. Biedrībai „Veloklubs Līvāni” ir arī sabiedriskā labuma organizācijas statuss, līdz ar to veicot ziedojumus, gan juridiskās gan fiziskās personas var saņemt likumos noteiktos ienākuma nodokļa atvieglojumus.