Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Aptauja: Tuvojoties vasaras sezonai, 63% Latvijas iedzīvotāju par veselīgu dzīvesveidu domā vairāk

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties vasaras sezonai, 63% Latvijas iedzīvotāju par veselīgu dzīvesveidu domā vairāk, savukārt 4% aptaujāto neslēpj, ka par veselīgu dzīvesveidu nedomā nemaz, bet 33% – ar sportiskām aktivitātēm nodarbojas visu gadu, liecina tirdzniecības parka “Alfa” veiktā aptauja par Latvijas iedzīvotāju sportošanas paradumiem, tuvojoties vasaras sezonai.

“Mostoties dabai, arī cilvēki vairāk pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam, tajā skaitā sportiskām aktivitātēm. Tirdzniecības parks “Alfa” vienmēr ir iestājies par sabiedrību ar veselīgu un modru dzīves ikdienu. Kopumā šī brīža novērojumi liecina, ka arī sporta preču veikalos, salīdzinot ar pārējo gadu, ir lielāka interese par dažāda veida inventāra iegādi,” stāsta t/p “Alfa” vadītāja Liene Apine.

Aptaujas dati atspoguļo, ka laika trūkums ir respondentu visbiežāk (64%) pieminētais faktors, kas neļauj regulāri nodarbotos ar kādu noteiktu sporta veidu. Kā otrs iemesls, kas traucē mērķu sasniegšanai, tika minēts slinkums un motivācijas trūkums (11%). Tā seko atziņa, ka sportošana ir pārāk dārga (8%), toties nepilni 8% respondentu atzina, ka sportot neļauj veselības stāvoklis.

“Lai apmeklētu treniņus, kā viens no populārākajiem argumentiem ir laika trūkums, taču šis it kā nepietiekamais laiks ļoti bieži tiek pavadīts vai nu pie datora vai televīzijas ekrāniem, līdz ar to bieži vien tā ir tikai atruna gribasspēka trūkumam. Kā otrais iemesls būtu jāmin nogurums, ka neatliek spēka būt fiziski aktīvam, lai gan ir pierādīts, ka fiziskā aktivitāte uzlabo gan veselības stāvokli, gan sniedz vitalitāti un prāta asumu,” aptaujas datus komentē uztura speciāliste un fitnesa trenere Agrita Rūsiņa.

Iedzīvotāju gatavība veltīt laiku fiziskām aktivitātēm atšķiras atkarībā no vecuma. Vislielāko interesi par sportošanas paradumiem pauduši respondenti vecumā no 20 līdz 39 gadiem (74%), lai norūdītos un nostiprinātu veselību, satiktos ar draugiem, kā arī, lai mazinātu ikdienas stresu.

“Lai sagatavotos sezonai, pietiks ar regulārām nodarbībām 3–4 reizes nedēļā, kur iekļauti gan spēka, gan aerobie treniņi. Jāatceras arī par uztura režīmu, proti, vakaros samazināt ogļhidrātu un cietes uzņemto daudzumu, kā arī neēst aptuveni trīs stundas pirms miega,” stāsta uztura speciāliste un fitnesa trenere Agrita Rūsiņa.

Pozitīva iezīme tika atspoguļota jautājumā par vēlmi savos bērnos ieaudzināt patiku pret sportiskām aktivitātēm. 33% respondentu atzīmēja, ka ar saviem bērniem dodas kopīgos pārgājienos un pastaigās, kā arī 14% respondentu apstiprina, ka kopā ar bērniem tiek sportots un apmeklēti dažādi pulciņi.

T/p “Alfa” interneta vidē veiktā aptauja norisinājās šī gada aprīlī, piedaloties 428 respondentiem. Aptaujā tika iekļauti jautājumi par veselīgu dzīvesveidu, par sportisku aktivitāšu nepieciešamību, to biežumu un iemesliem, kas traucē fiziskas aktivitātes ieviest ikdienā. Tāpat tika apskatīts jautājums par iemīļotāko sporta veidu, kā arī jautājumi par dažādiem sportošanas paradumiem.

T/p “Alfa” piedāvā ļoti plašu sporta preču klāstu no ikdienas precēm, līdz pat profesionālam inventāram specializētajos veikalos – “Gandrs”, “Sportland”, “Gards”, “Skechers” un “Puma”.

Par tirdzniecības parku Alfa
T/p Alfa ir vislielākais tirdzniecības centrs Latvijā visai ģimenei, kas piedāvā pircējiem visplašāko preču un pakalpojumu izvēli visām ikdienas vajadzībām vienuviet. T/p Alfa uzsver preču un apkalpošanas kvalitāti par labāko cenu pilsētā. T/p Alfa piedāvā preces atpūtai un mājai, aktuālās modes preces, draudzīgu servisu, izklaides iespējas – kino un patīkamo iepirkšanās vidi visai ģimenei.