Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Jaunsardzes telpu orientēšanās sacensības

Redakcija
Redakcija

Līdz ar marta sākumu vairākās Latvijas pilsētās tiks dots starts Jaunsardzes reģionālajām telpu orientēšanās sacensībām. Tās notiks četros jaunsardzes novadu centros, pārvēršot Latvijā labi pazīstamas ēkas orientēšanās sacensību arēnā.

Sacensības tiks atklātas 6. martā plkst. 16.00 Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”. Ēka ir iebūvēta nogāzē Rēzeknes pilskalna pakājē, un orientēšanos īpaši interesantu padarīs ēkas nestandarta plānojums, kas veidojas ap diviem dažādu augstumu torņiem. Sacensības notiks piecos ēkas stāvos un arī uz jumta terases, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz pilsētas ainavu.

Kā norāda sacensību organizators Matīss Ratnieks, reģionālās telpu orientēšanās sacensības ir lielisks turpinājums ar Jaunsardzi uzsāktajai sadarbībai aizvadītajā gadā: “Jaunsargiem būs iespēja gūt orientēšanās prasmes, vēl nesākoties pavasara sezonai. Turklāt tā ir noslēgta telpa, kur nav iespējams apmaldīties, un orientējoties nav nepieciešams kompass. Tā būs pirmā iepazīšanās ar karti pilnīgi jaunā veidā”.

Piedalīties sacensībās un izmēģināt savas prasmes aicināti ne tikai jaunsargi, bet ikviens interesents. Sacensības turpināsies 7. martā Talsos, Talsu 2. vidusskolā, 9. martā Rīgā, O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā un 21. martā Valmierā, Vidzemes augstskolā.

Katrā posmā reģistrācija sacensību centrā sāksies no plkst. 15:30, bet no plkst. 16:00 - 18:00 startēs jaunsargi, skolēni un pārējie dalībnieki. Plkst. 19:00 sekos dalībnieku apbalvošana.

Pieteikšanās termiņš – līdz plkst. 10:00 divas dienas iepriekš pirms katra posma norises datuma. Dalība sacensībās – bezmaksas. Vairāk informācijas: |