Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kāpēc un cik daudz jādzer ūdens

Cilvēka ķermenis sastāv no apmēram 75% ūdens, kas ir gan asinīs, gan saistaudos, gan kaulos. Tādēļ ūdens ir nākamā svarīgākā viela pēc gaisa, kas mūsu ķermenim nepieciešama, lai uzturētu dzīvību.

Ūdens ķermenī.

Ūdens apgādā orgānu šūnas ar barības vielām. Tas piegādā arī kalciju, magniju, kāliju un citus sāļus. Tie ir nepieciešami, lai uzturētu tā saukto elektrolītu bilanci, lai šūnas eksistētu pareizi un līdz ar to darbotos visa orgānu sistēma. Ūdens palīdz šķīdināt skābi, ja mūsu asinsvide kļūst skābāka vai gremošanas sulas pārsniedz vajadzīgo skābuma līmeni. Tādejādi ūdens palīdz uzturēt ķermeni veselīgāku.
Ūdens mitrina ādu, locītavas, nodrošina vielmaiņu kaulos un ir ļoti svarīgs smadzeņu veselībai. Nereti aizmirstas, ka smadzeņu sastāvā 95% ir ūdens un tikai 5% svarīgākās taukskābes, un, ja nav ūdens, viss izžūst.

Ūdens mūsu organismā.

- Līdzsvaro elektrolītus ķermenī un šūnās.
- Regulē zarnu darbību.
- Izvada no ķermeņa toksīnus.
- Padara asinis sārmainākas.
- Palīdz nierēm izvadīt skābes.
- Padara ādu elastīgāku, līdz ar to jaunāku.
- Samazina stresu.
- Palīdz locītavām un kauliem saglabāt kustīgumu.
- Samazina holesterīna līmeni.
- Pazemina asinsspiedienu.
- Samazina galvassāpes.
- Palīdz gremošanas sistēmai.
- Palīdz asinīs cukura līmeni uzturēt normas robežās.
- Mazina nogurumu.
- Mazina paģiras.
- Samazinaalerģiskās reakcijas.

Ūdens kā zāles.

Ūdens kūres lieto, lai uzlabotu dažādu slimību stāvokli. Par piemēru var minēt cukura diabētu, artrītu, aptaukošanos, bezcēloņa galvassāpes, kas saistītas ar ūdens cirkulāciju un asinsvadu stāvokli, paaugstinātu asinsspiedienu un dažas sirds slimības. Ūdens kūres ir iesakāmas mugurkaula slimniekiem. Katrs mugurkaula skriemelis ir apņemts ar ūdeni, un, ja mēs gribam, lai mugura vecumdienās nesāp, tad ūdens pietiekošā daudzumā jādzer jau tagad.

Vai var dzert ko citu?

Īsā atbilde ir – nē. Kafija, tēja vai jebkurš alkohols izraisa ķermeņa dehidratizāciju, vienīgais izņēmums ir augļi un zāļu tējas. Ja mēs tos lietojam, tad piespiežam organismu izvadīt šķidrumu, tai skaitā ūdeni vēl vairāk, un īstenībā šie dzērieni nekompensē šķidruma līmeni. Pareizā atbilde – ja es dzeru tēju, kafiju vai alkoholu, tad tikpat daudz ir jādzer arī ūdens.

Cik daudz jādzer?

Minimāli patērējamais ūdens daudzums diennaktī ir divi litri. Ja mūsu dzīve ir stresaina vai pastiprināta fiziskā slodze, ūdens daudzums jāpalielina. Optimāli izdzeramo daudzumu var sadalīt astoņās glāzēs, kas ir glāze stundā. Kad sāksiet regulāri dzert ūdeni, apmēram pēc piecām sešām stundām jutīsiet, ka parādās slāpes un vēlme pēc ūdens. Un, palūkojoties spogulī secināsiet, ka seja izskatās svaigāka un dzīvāka. Tas izskaidrojams ar to, ka ūdens būs izmazgājis ķermeņa šūnas un uzlabojis ādas izskatu, ko varēs redzēt; uzlabojis pašsajūtu, ko varēs sajust.

Padomi, kā dzert ūdeni atbilstošā daudzumā.

-Vislabāk dzert ūdeni bez gāzes. Gāzēts ūdens nereti rada uzpūšanās sajūtu. Dzeriet ūdeni, kas ir istabas temperatūrā.
-Nedzeriet ūdeni kopā ar ēdienu. Tas traucē gremošanas procesam.
-Nedzeriet vairāk par puslitru ūdens vienā paņēmienā, jo lielāks daudzums var noslogot nieres, ja to funkcija ir traucēta.

Kādu ūdeni dzert?

- Krāna ūdens. To var dzert, ja tajā nav jūtami piemaisījumi, nav pastiprināta smarža vai garša. Tomēr krāna ūdens nav ieteicamākais dzeramais ūdens, jo tajā ir dažādi minerālpiemaisījumi no augsnes un arī daudz sēnīšu, kas sastopamas ūdens apgādes sistēmā, jo ūdens, kā zināms, nav sterils.
- Ūdens pudelēs. Ja mēs varam ticēt tam, ka ūdens pudelē nāk no uzrādītā avota, vislabāk ir dzert šādu ūdeni. Dabiskie ūdeņi ir vieni no labākajiem, un tos var dzert vienalga no kāda iepakojuma.

Ūdens filtri.

- Ūdens filtri. Ogles filtrs ir viens no lētākajiem, lai filtrētu ūdeni, un viens no optimālākajiem, lai iegūtu tīru ūdeni, kas nesatur ķīmiskos piemaisījumus, pesticīdus vai ūdens sistēmās lietotos dezinfekcijas līdzekļus. Lietojot filtrus, jāzina to lietošanas režīms, jo filtrācijas iespējas ir ierobežotas. Tas nozīmē, ka filtri ir jāmaina. No kvalitātes viedokļa šie filtri ir videi draudzīgi, no cenas viedokļa – optimālākie.
- Osmotiskie filtri. Tie ir vieni no dārgākajiem un tīra ūdeni gandrīz par simts procentiem no visiem piemaisījumiem, ieskaitot hloru, jo arī hlora piemaisījums dzeršanai nav ieteicams. Osmotiskos filtrus nevar uzskatīt par labākajiem, jo minerālu saturs ūdenī pēc filtrācijas nav regulējams, bet ūdens piegāde ar minerāliem ķermenim ir pats svarīgākais, ko mēs gribam saņemt, izmantojot filtru.

Ieskaties! Noderīgi!

Par pavisam citādu dzīvības ūdeni lasiet Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā angļu veselības praktiķa Džona Ārmstronga grāmatā "Dzīvības ūdens".
Grāmata stāsta par daudzu šķietami bezcerīgu slimību izdziedināšanu ar kādu pavisam vienkāršu līdzekli. Tas nav ne medikaments, ne arī uztura bagātinātājs, bet satur minerālvielas, hormonus un citas organisma dzīvības procesus stimulējošas vielas. Šis neparastais līdzeklis ir cilvēka paša urīns.

Tas, ka organismā atkal tiek ievadīts kaut kas tāds, ko ķermenis jua ir "izmetis", šķiet savādi. Bet šo procesu varētu salīdzināt ar organisko atlikumu kompostēšanu, kurā kritušas lapasatdod augsnei atpakaļ vērtīgus organiskus savienojumus un minerālvielas. To pašu principu var attiecināt arī uz cilvēka organismu.

Pirmā pasaules kara laikā Džonam Ārmstrongam tika diagnosticēta tuberkuloze. Pēc divus gadus ilgas nesekmīgas ārstēšanās ar tolaik pieejamajiem medikamentiem viņš sāka urīnterapijas kursu un jau pēc diviem mēnešiem pilnībā izveseļojās. Panākumu iedvesmots, Ārmstrongs atvēra savu privātpraksi un palīdzēja daudziem slimniekiem izveseļoties no plaušu, sirds, nieru, ādas un citu orgānu slimībām, bet pēc neskaitāmiem pacientu lūgumiem apkopoja savu pieredzi šajā grāmatā.