Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


3 ieteikumi, kā viegli sākt dzīvot veselīgāk

Redakcija
Redakcija

Mūsu dzīvesveids vistiešākajā veidā ir saistīts ar mūsu sajūtām, veselības stāvokli, kāpumiem un kritumiem. Izvēle starp veselīgo un neveselīgo brīžiem ir samērā grūta. Uztura speciāliste Lizete Māldere norāda, ka veselīgam dzīvesveidam nav nepieciešams nemaz tik daudz laika un līdzekļu, kā varētu likties. Piemēram, lai ārstētu kādu no neveselīga dzīvesveida sekām – paaugstināta asinsspiediena un holesterīna līmeņa vai 2. tipa cukura diabēta – tiek patērēts daudzas reizes vairāk gan savu nervu, laika, gan līdzekļu. Tāpēc nav nepieciešams meklēt attaisnojumus, bet sākt rīkoties!

1. Esiet aktīvi!

Lai cik daudz un bieži mums to apkārt neteiktu – mēs vēl joprojām kustamies par maz. Atvēliet ik dienu kaut 30 līdz 60 minūtes kādām fiziskām aktivitātēm. Tās vairos prieku, samazinās trauksmes un stresa līmeni, ļaus izvairīties no dažādām hroniskām saslimšanām, kā arī uzlabos kardiovaskulāro, balsta un kustību orgānu sistēmu darbību un turpmāko attīstību. Tāpat ievērojiet, ka fiziski aktīvi varat būt arī labu draugu kompānijā, tādējādi tikai vairojot pozitīvu emociju un ir pierādīts, ka, darbojoties komandā, rezultātu sasniegt ir daudz vieglāk.

2. Lai ikdienas uzturs ir vislabākās zāles!

Šis domu grauds pieder jau senai pagātnei, un to ir teicis Hipokrāts. Tāpēc paļausimies uz šo seno, viedo personību un veiksim veselīgākas izvēles gan mājās, darbā, veikalā, brīvdienās un darba dienās. Izvēlēsimies vairāk uzturā lietot augu valsts produktus, kā svaigus augļus, dārzeņus, graudaugus, liesus piena un gaļas produktus, biežāk ēst zivis, pākšaugus, riekstus un retāk produktus, kuru sastāvā ir augsts cukura, sāls un nezināmas izcelsmes tauku un pārtikas piedevu daudzums. Ir pierādīts, ka cilvēki, kas seko līdzi saviem ēšanas paradumiem dzīvo ilgāk, kā arī tie izmanto daudzas reizes mazāk medikamentu ikdienā, mazāk satraucas par svara problēmām, ir enerģiskāki un pozitīvu emociju piepildītāki.

3. Sekojiet līdzi savam svaram un apkārtmēriem!

Aprēķiniet savu ķermeņa masas indeksu, nosakiet tauku krokas biezumu vai nomēriet vidukļa apkārtmēru – šie mērījumi sniedz ieskatu par Jūsu veselības stāvokli un bieži vien daudzas mūsdienu veselības problēmas rodas tieši no tā, ka šie rādītāji ir paaugstināti. Piemēram, paaugstināts vidukļa apkārtmērs sievietēm virs 88 cm un vīriešiem virs 102 cm ir augsts risks sirds un asinsvadu sistēmas, endokrinoloģiska un onkoloģiska rakstura slimību izplatībai. Tāpēc mēģiniet rast līdzvsaru starp uzņemto un patērēto enerģijas daudzumu ikdienā. Ievērojiet – ja šodien esiet ēdis tā pavairāk, tad noteikti vakarā ir jāpakustās!

Pētījumos ir pierādīts, ka sākt dzīvot veselīgi vajag lēnām, pakāpeniski, neiespringstot uz aizliegumiem, bet uz lietām, ar ko būtu vēlams papildināt ikdienu. Piemēram, sākt kaut vai ar biežākām pastaigām un uzturā iekļaut vairāk augļu un dārzeņu. Pozitīvo efektu var just jau pēc pāris nedēļām. Enerģijas pieplūdums, biežāks smaids, mazāk veselības problēmu. Tāpēc esiet pacietīgi un atcerieties – katrai lietai šinī dzīvē ir savs cēlonis un sekas! Cīnīsimies ar cēloņiem un ļausim tām sekām izpalikt.

Autore: uztura speciāliste Lizete Māldere

Ieskaties! Inovatīva ārstniecības programma, kas radikāli uzlabo veselību un pašsajūtu

Attīrīšanās ir ārsta Dr. Alehandro Hangera izstrādāta programma, kuru var ievērot pat ļoti aizņemti cilvēki. Programmas iedarbība ir pārsteidzoša: attīrot organismu, izzūd ilgstošas veselības problēmas un liekie kilogrami, atkritumvielas tiek regulāri izvadītas, ķermenis atbrīvojas no toksīniem, prāts kļūst mierīgs, emocijas – līdzsvarotas un visi orgāni efektīvi veic savu darbu.

Grāmatā, kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC, Dr. Hangers sniedz praktiskus ieteikumus, kā koncentrētā laika sprīdī stimulēt organisma dabiskos resursus, lai panāktu būtisku veselības uzlabošanos, un piedāvā vienkāršas ēdienu receptes detoksikācijas veicināšanai.

Izlasiet grāmatu, un jūs uzzināsiet, kā iedarbināt sava organisma detoksikācijas sistēmas, lai atjaunotu un saglabātu optimālu veselību!

“Nupat pabeidzu trīs nedēļas ilgo Dr. Hangera detoksikācijas programmu. Ievēroju to visos sīkumos, un tā ir darījusi brīnumus. Esmu atbrīvojusies no visiem sārņiem, jūtos laimīga un daudz vieglāka. Apbrīnojami!” Gvineta Paltrova, Goop.com

“Pareizi īstenojot Attīrīšanās programmu, nebeigsiet vien uzklausīt komplimentus par savu mirdzošo ādu un slaido figūru; tiks atjaunotas jūsu organisma dabiskās pašdziedināšanās spējas, noregulēts insulīna līmenis un attīrītas aknas.” Vogue.com

“Attīrīšanās ir īsts dziedināšanas brīnumdarbs, kas pasaulei ir ārkārtīgi nepieciešams. Dr. Hangers parāda, ka nevienam vairs nav jācieš, jājūtas nogurušam, slimam un dzīves grūtību nomāktam.” Marks Haimens, M.D., grāmatas “Ultraprāts” autors

ALEHANDRO HANGERS, M.D., ir studējis interno medicīnu un praktizējis kardioloģijā. Pēc medicīnas studijām Hangers papildinājis zināšanas Indijā, iepazīstot Austrumu medicīnu. Savā darbā viņš ievēro funkcionālās medicīnas principus, kas integrē uz pierādījumiem balstītās Rietumu medicīnas atziņas ar Austrumu holistisko pieeju.