Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


5 patīkami antidepresanti jeb kā cīnīties ar rudens depresiju

Rudens- ziemas periods dažiem no mums ir grūtākais: tumšas dienas, kas raisa skumjas un pat depresiju. Un tas nebūtu pats briesmīgākais, bet mūsu garastāvoklis kā domino efektā ietekmē arī pārējās mūsu dzīves jomas - darbu, mājas soli, veselību. Ko darīt, ja drūmums jau sāk traucēt un radīt problēmas? Kā tikt galā un cīnīties ar rudens depresiju ar prieku? Piedāvājam 5 patīkamus antidepresantus, kas pieejami ikvienam.

Neskumstiet, jo arī šo tumšo periodu varam pārvērst par patīkami pavadītu laiku.

Reizēm saules gaismas vitamīnu trūkums uzdzen rudens- ziemas skumjas. Un kā par spīti šajā laikā parasti viss nerit raiti arī citur- darbā, saskarsmē ar vīru, bērniem, kaut kas ar kredītu, dzīvokli utml. Tādos gadījumos lieti noder līdzekļi, kas paaugstina prieka līmeni emocionālā līmenī un atgriež laimes garšu ikdienai.

Pievērsiet uzmanību, ka lai efekts būtu efektīvāks jāiedarbojas uz visām maņām: dzirdi, redzi, ožu, tausti, garšu. Tāpēc viss, kas jums nepieciešams ir atrast tās lietas un sajūtas, kas jums vislabāk patīk.

Klausieties savu mīļāko mūziku (vēlams mierīgu un pozitīvu), palutiniet sevi ar kaut ko garšīgu, piepildiet telpu ar sev tīkamu aromātu, un mīļākajām krāsām, izvairoties no tumšiem, melniem, pelēkiem, brūniem toņiem.

Izvēlieties to, kas jums pa īstam patīk un atklāj mūsu apkārtējās pasaules daudzveidību.

Ielaidiet pēc iespējas vairāk saules gaismas. Jo tuvāk nāk ziema, jo mēs aizvelkam aizkarus, lai it kā norobežotos no šī gadalaika. Bet tieši pretēji - tas izraisa saules trūkuma radīto garastāvokļa pasliktināšanos. Lieta tā, ka nepietiekams gaismas daudzums palēnina laimes hormonu izstrādi, kā arī negatīvi ietekmē to smadzeņu zonu, kas atbild par noskaņojumu. Tādēļ atveriet logus, atvelciet vaļā aizkarus un nomazgājiet logus. Paskatieties cik skaistas ir rudens lapas un pēc tam ziemas baltums.

Atrodiet kādu vaļasprieku - rokdarbi, zīmēšana, grāmatu lasīšana. Sliktas domas galvā nākot no bezdarbības, bet mediķi uzskata, ka labākais pretstresa un antidepresijas līdzeklis ir māksla un zīmēšana. Rokdarbus iesaka visos vecumos. Sajūti radīšanas prieku!
Šīs nodarbes vislabākajā veidā atbrīvo māksliniecisko enerģiju, ko vēlāk var izmantot arī dažādu nestandarta situāciju atrisināšanā, dod prieku par padarīto un palīdz atkal atgūt dzīvesprieku. Variantu ir bezgala daudz - kādam patīk darbs ar mālu vai plastiku, citam rotu vai dekoru gatavošana, zeķu adīšana vai izšūšana, zīmēšana. Pie tam katru no šiem darbiņiem variet pēc tam praktiski izmantot kā sev, tā arī tuvojošos svētku personiskām dāvanām.

Ja nevarat atļauties apmeklēt kādus sev interesējošus kursus, internets ir pilns ar dažādām mācību stundām, kur patstāvīgi variet apgūt jeb ko, kaut vai uztaisiet sev gardu suši vai uzcepiet krāsainu torti.

Lai kuru no nodarbēm izvēlētos par sev tuvāko, spēlējieties ar krāsām. Krāsu terapija īpaši labi palīdz pret skumjām un depresiju.

Tāpat neaizmirstiet par fiziskām aktivitātēm. Jebkura fiziska aktivitāte pastiprina laimes hormona, kas tieši šobrīd ir pastiprināti nepieciešams, izstrādi. Sāciet nodarboties ar sportu, brauciet ar velosipēdu, sabiedriskā transporta vai lifta vietā izvēlieties iešanu ar kājām, uzspēlējiet boulingu ar draugiem, izbaudiet dejas, brīvdienās aizbrauciet paskriet gar jūru vai uzrakt dārzu.
Galvenais izvēlieties sev vistīkamāko nodarbi un neuzspiediet sev darbošanos trenažieru zālē vai aerobiku, ja jums labāk patīk joga vai pilates. Atcerieties, ka pārspīlējot un izvēloties kaut ko, tikai tāpēc, ka tā vajag, jūs variet zaudēt to pašu mazumiņu dzīvesprieka un spēka, kas vēl atlicis.

Galvenais iekustiniet savu ķermeni un garu, kaut pamazām. Atcerieties, ka pat pavisam neliela pastaiga ap māju vai pa tuvāko parku arī ir fiziska aktivitāte. Veiciet tās arvien biežāk, elpojiet dziļi, ļaujiet skābeklim iekļūt katrā šūnā un izbaudiet pastaigu. Sajūtiet spēku pieplūdumu, možumu un garastāvokļa maiņu.

Lai krāsains rudens un gaiša ziema!

     [+] [-]

, 2012-10-25 15:25, pirms 12 gadiem
paldies, ka iztikts bez seksa

     [+] [-]

, 2012-10-25 15:34, pirms 12 gadiem
Rudens depresiju var pārvarēt telpā lietojot daudz gaismas,un izvietojot dažādus un ļoti krāsainus telpaugus.Organismam pietrūkst gaisma un krāsas.Nu protams,vitamīni un smaids...

     [+] [-]

, 2013-01-24 19:53, pirms 11 gadiem
Pret dipresiju nevajag cīnīties ja organismā pietiekoši izdalās melatonīns, kas padara patīkamu un pilnvertīgu miegu.
Un ja papildus pielieto dzintara skabi, kas baro musu šūnas, jūtams dzīvesprieks.