Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Smejies un būsi vesels

Redakcija
Redakcija

Nesen rakstījām, ka šad tad paraudāt veselībai nāk tikai par labu. Raudāt ir veselīgi..ar mēru. Protams, ka daudz veselīgāk ir smieties.

Smieklu fizioloģiskie plusi

Smiešanās procesā tiek iesaistīti aptuveni 80 muskuļi, ķermenis saņem pozitīvo stresu, sirds sitas straujāk, paaugstinās asinsspiediens, plaušās ieplūst vairāk gaisa. Turklāt smiekli noārda stresa hormonu organismā, stimulē imūnsistēmu, ir vieglāk izturēt sāpes un izārstēt slimības, mazinās spriedze un bailes un, protams, pieaug dzīvesprieks.

Agrāk smējās vairāk, jāmācās no bērniem

Zinātnieki noskaidrojuši, ka mūsdienās pieaugušie skaļi smejas aptuveni 6 minūtes dienā ( *pirms 40 gadiem šis laiks bijis trīs reizes ilgāks!?!)

Pieaugušie smejas vidēji 15 reizes dienā, bet bērni- 400 reizes.

Smieklu terapijas ābece

Katru rītu uzsmaidiet sev spogulī, bet vēl labāk- divatā pasmejieties. Tas dos optimisma lādiņu visai dienai

Centieties vairāk komunicēt ar jautriem un dzīvespriecīgiem ļaudīm

Izmantojiet katru piemērotu situāciju, lai pajokotu, un smejieties par citu jokiem

Mācieties saskatīt komisko un smieklīgo sev apkārt- tas ienesīs košas krāsas ikdienas dzīvē, un no tās tiks izstumta pelēcība un vienmuļība

Centieties nezaudēt humora izjūtu par kritiskās situācijās- ir brīži, kad variantu vienkārši nav, bet uztverot zaudējumu ar smaidu un humoru to daudz ātrāk var pārvērst uzvarā.