Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


5 nopietni iemesli, kas traucē novājēt

Redakcija
Redakcija

Lielākais cilvēku vairums ir pārliecināts par to, ka aptaukošanos var kontrolēt. Sak, ja tev ir stiprs gribasspēks, tad sevi ierobežosi un būsi slaids; jā nē- būsi resns. Visbiežāk tieši tā arī ir, tomēr medicīnai ir zināmi vairāki gadījumi, kas nepakļaujas nekādai svara kontrolei. Un tieši šiem gadījumiem cilvēki visbiežāk nepievērš pienācīgu uzmanību.

Depresija

Depresijai pakļautiem cilvēkiem, kā likums, ir ievērojami augstāks ķermeņa masas indekss. To nosaka gan depresīvais dzīvesveids, gan vielmaiņas īpatnības, kas ar to saistītas, gan arī antidepresantu lietošana. Pēc statistikas datiem,- cilvēks, kas lieto tabletes pret depresiju, pusgada laikā vidēji pieņemas svarā par 4 kg.

Medikamenti

Medikamentu saraksts, kuri izraisa aptaukošanās risku, ir diezgan garš. Piemēram, ja jūs lietojat pretapaugļošanās tabletes, hormonus, steroīdus, beta- blokatorus, pretkrampju līdzekļus, zāles pret krūts vēzi, līdzekļus pret migrēnu, pret dedzinošu sajūtu kuņģī, pret artrītu, tad ar laiku jūsu svars lēni, bet pārliecinoši pieaug.

Palēnināta zarnu trakta darbība

Pārbaudīt to, kā darbojas jūsu zarnu trakts ir pavisam vienkārši. Defekācijai (izkārnījumu izvadīšanai no organisma) būtu jānotiek 1-2 reizes diennaktī. Ja tā nav, tad ar jūsu vielmaiņu kaut kas nav kārtībā. Visbiežākie šīs problēmas iemesli- šķidruma trūkums organismā, zema vērtīgo baktēriju populācija zarnu traktā vai diēta ar zemu šķiedrvielu daudzumu uzturā.

Noteiktu barības vielu trūkums organismā

Ja trūkst D vitamīns, magnijs vai dzelzs organismā, arī tad jūs pieņemsieties svarā.

Plantārais fascīts

Varbūt skan mazliet banāli, taču slimības, kas pazemina jūsu aktivitāti, ņemot vērā nesen apkopotos statistikas datus, var reāli apdraudēt jūsu svaru. Pie tādām pieskaitāms ne tikai plantārais fascīts, bet arī osteoartrīts un citas kaites, kas saistītas ar locītavu sāpēm.