Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kā atbrīvoties no krākšanas

Kā atbrīvoties no krākšanas
Foto: Mārcis Apškrūms

Krākšana sagādā milzīgas neērtības. Tā traucē gan pašam, gan citiem, kuri atrodas nakts laikā vienā telpā ar krācēju. Izgulējies nejūtas neviens. Tā rezultātā var rasties problēmas ar veselību. Taču ir metodes, kas palīdz samazināt krākšanu un pat pilnībā atbrīvoties no tās.

Tautas metodes:
1. Pirmkārt, pievērsiet uzmanību tam kā jūs guļat. Ja esat iecienījis nakti pavadīt uz muguras, pamēģiniet pamainīt gulēšanas pozu uz sāniem vai vēdera. Ir nopērkami arī speciāli spilveni, kas izveidoti tā, lai gulēšanas laikā neļautumēlei aizkrist priekšā rīklei, tādējādi atvieglojot elpošanu.

2. Otrkārt, pārbaudiet savu svaru. Ja jums ir liekie kilogrami, noteikti no tiem jāatbrīvojas. Tādējādi jūsu elpošanas ceļi tiks atbrīvoti no aptaukošanās.

3. Treškārt, ja esat smēķētājs, vajadzētu atbrīvoties no šī netikuma. Tas palīdzētu attīrīt gan plaušas, gan elpošanas ceļus. Ja tomēr nevarat atmest smēķēšanu, katru vakaru pirms gulētiešanas izskalojiet kaklu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas.

Vingrinājumi:
Vingriniet katru dienu savus mēles un kakla muskuļus:
1. Sasprindziniet mēles aizmugurējo sieniņu un ar spēku mēģiniet pietuvināt mēli rīklei. Dariet to vairākas reizes dienā, katru reizi atkārtojot vingrinājumu 15 reizes;

2. Sasprindzinot kakla muskuļus, balsī izrunājiet stieptu i skaņu apmēram 25-50 reizes dienā. Tas jādara ar zināmu piepūli, līdzīgi kā dziedot.;

3. Izbāziet mēli no mutes tā, it kā to rādītu ārstam. Sasprindziniet muskuļus pie mēles pamatnes. Atkārtojiet to 30 reizes. Pēc tam tikpat reizes pretējā virzienā mēli mēģiniet pietuvināt rīklei;

4. Apakšžokli 30 reizes izbīdiet uz priekšu un atpakaļ. Pēc tam paņemiet mutē kādu nelielu priekšmetu, saspiediet to ar spēku un turiet 5 min.

Profesionāļu ieteikumi:
1. Ir pieejami diezgan daudz līdzekļi, ko nakts laikā ievieto mutē krākšanas mazināšanai, taču, lai atrastu jums piemērotāko, jāgriežas pie speciālista.

2. Ir arī tabletes pret krākšanu, ko jums var nozīmēt ārsts, taču to iedarbība ir samērā īslaicīga.

3. Kā pēdējais līdzeklis cīņā ar krākšanu ir operācija, tomēr pirms izlemt par labu tai, krietni jāpadomā, jo dažreiz tā ne tikai neuzlabo stāvokli, bet pat pastiprina krākšanu.

     [+] [-]

, 2010-08-24 23:43, pirms 14 gadiem
jauki, jauki, noderēs, noteikti pavingrināšos

     [+] [-]

, 2010-08-26 17:39, pirms 14 gadiem
jēziņ...kā tos vingrinājumus uztaisīt?

     [+] [-]

, 2010-08-28 19:50, pirms 14 gadiem
pamēģināšu arī šos ieteikumus