Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kad jālieto balzams Zelta zvaigzne?

Mūsu ģimenē to lietojam jau sen pret iesnām un galvassāpēm. Nekad neko sliktu neesam novērojuši, taču esmu dzirdējusi, ka no tā var rasties alerģija. Kā ir patiesībā?

Atbilde

Ēteriskās eļļās un to sastāvdaļas iedarbojas uz nervu galiem ādā un gļotādās, kairinot tos.
Balzāma sastāvā esošā piparmētru eļļa mazina sāpju sajūtu, jo rada atvēsinošu efektu. Ja sāp galva, iemasējiet balzāmu deniņos, pierē, ausu ļipiņās un kakla aizmugures augšējā daļā.

Iemasējot balzamu deniņu apvidū (ne pārāk tuvu acīm), var atvieglot migrēnas radītās galvassāpes. Balzāma sastāvā ir vielas, kas paplašina asinsvadus un tāpēc mazina spazmatiskas sāpes.

Arī kakla, deguna un ausu iekaisuma gadījumā varat ļoti uzmanīgi iesmērēt ar balzāmu jūtīgās vietas, lai mazinātu sāpes.

Ja jums ir iesnas, nelielu daudzumu balzāma ieziediet nāsīs un virs augšlūpas. Tikai atceraties, ka balzāmu nedrīkst lietot uz iekaisušas vai savainotas ādas. Šādos gadījumos ēteriskās eļļas var izraisīt alerģisku reakciju.

Variet lietot balzāmu arī osteohondrozes gadījumā vai, ja jums ir iekaisis sejas trijzaru nervs.

Ir vēl viens noderīgs pielietojums šim balzāmam. Par cik tā sastāvā ir krustnagliņu eļļa, balzāms labi noder kā aizsarglīdzeklis pret odiem un citiem uzmācīgiem kukaiņiem. Tas arī noņem niezi pēc odu kodumiem.

     [+] [-]

, 2010-04-25 10:49, pirms 14 gadiem
Patreiz zvaigznīte dabūjama vispār ir ?

     [+] [-]

, 2010-04-25 11:06, pirms 14 gadiem
Jā, ir. Var nopirkt jebkurā aptiekā. Maksā mazāk par latu

     [+] [-]

, 2010-04-25 11:10, pirms 14 gadiem
Būs jāiegādājas. Raksts lika atcerēties seno labo lietu, paldies !

     [+] [-]

, 2011-03-02 14:13, pirms 13 gadiem
nekur neatrodu atbildi,kā tautā sauc ārstniecības augu,kurš nosaukts par dzeldi. Paldies,ja zināsiet atbidi!