Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Mēs kļūstam aizvien šķībāki!

Redakcija
Redakcija

Vairāk nekā pusei pieaugušo ir stājas problēmas. Skolēnu vidū rādītāji ir vēl dramatiskāki. Tikai 4 no 100 skolēniem ir pilnībā vesels mugurkauls. Lai mudinātu vecākus uzņemties lielāku atbildību gan par savu, gan savu bērnu stāju, klīnika Diamed aicina visus interesentus uz Stājas diagnostikas dienu, kas notiks 7.aprīlī no 11.00-14.00 Ikviens, kurš atnāks, saņems bezmaksas fizioterapeita konsultāciju un ieteikumus, kā mainīt ikdienas ieradumus, lai mūsu mugurkauls atkal būtu vesels.

Nepareiza stāja – cēlonis virknei citu problēmu

RSU docente Silvija Umbraško savā 2016.gada pētījumā ir secinājusi, ka 71% skolēnu ir ar apaļi ieliektām mugurām, bet 42% bērnu novērojamas skoliotiskas stājas. Tikai 4% skolēnu nav mugurkaula problēmu! Arī klīnikas Diamed fizioterapeite Diāna Silantjeva savā praksē ir pamanījusi, ka bērni kļūst aizvien šķībāki. Pēdējā laikā diezgan izplatīta problēma ir īsziņu kakls jeb text neck. Bērni ir “ieurbušies” telefonos vai planšetēs, galva ilgstoši atrodas uz leju. Jo zemāk tiek noliekta galva, jo lielāks ir svars, kurš jānotur kakla skriemeļiem. Neitrālā pozīcijā galvas smagums ir vidēji 4 – 5 kilogrami, bet, ja noliecam to uz leju par 30 grādiem, galvas smagums, kas jānotur mūsu kakla daļai, ir jau 18 kilogrami. Ja cilvēks šādā pozā atrodas ilgstoši, tas noved pie mugurkaula deformācijas, turklāt cieš arī citi orgāni – var pasliktināties redze, samazināties plaušu tilpums, parādīties galvas un muskuļu sāpes, sākt tirpt rokas. Lai mazinātu negatīvās sekas, ir jāpiedomā pie pozas, kā arī jāstiprina kakla, plecu joslas un stājas muskuļus.

Praktiski ieteikumi tava mugurkaula veselībai

Stājas dienā klīnikā “Diamed” pieņems 7 sertificēti fizioterapeiti: Ineta Zaharevska, Marija Sidorenko, Marina Čekstere, Evija Frolova, Anda Mačuļska, Diāna Silantjeva, Ieva Ķirpa.

Lai pieteiktos uz bezmaksas fizioterapeita konsultāciju, zvaniet uz tālruni 67 47 17 88 vai sūtiet savu pieteikumu uz web@diamed.lv.