Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kļavas ārstnieciskās īpašības

Sācies sulu tecināšanas laiks un viens no kokiem, kas piemērots sulu iegūšanai mūsu platuma grādos, ir kļava. Tās sula ir ne tikai salda un garšīga, bet arī ļoti vērtīga, veselīga un pat ārstnieciska. Taču zāles, kas būtu gatavotas no kļavas, aptiekā jūs neatradīsiet, jo oficiālā medicīna pagaidām šo brīnišķīgo koku ignorē. Toties tautas medicīna kļavu tur godā un cieņā, jo, pirmām kārtām, tā ir ļoti spēcīgs antiseptiķis (sevišķi koka jaunās lapiņas apveltītas ar šīm īpašībām), kā arī lielisks līdzeklis cīņai ar žultsakmeņiem un nierakmeņiem. Bez tam, ārēji lietojot, kļavai piemīt pretiekaisuma, pretsāpju un dziedinoša iedarbība.

Visā pasaulē tiek apbrīnots kļavas skaistums, bet daudzās valsīs tā tiek lietota arī ārstnieciskos nolūkos. Piemēram, vācieši kļavu uzskata par vīriešu koku un kad tikko sāk plaukt jaunās lapiņas, noplūcot tās, pārbauda, vai lapas pamatnē parādās balta piensula. Ja parādās, tātad šī kļava ir ārstnieciska, kas pēc vācu tautas medicīnas novērojumiem uzlabo un pat pastiprina vīriešu potenci. Šim nolūkam tiek gatavots sekojošs līdzeklis:

1 ēdamkaroti sasmalcinātu svaigi saplūktu kļavu lapu pārlej ar 1 glāzi karsta ūdens, ļaujiet nostāvēties, tad nokāš. Dzer aukstu pa ceturtdaļglāzei četras reizes dienā.

Nebēdājiet, ka kļavu sulu tecināšanas laiks beidzas, jo ārstniecisko dzīvības eliksīru var iegūt ne tikai tecinot, bet arī no koka jaunajām lapiņām. Šāda sula ir brīnišķīgs vitamīnu avots. Tā stiprina organismu un ir labs palīgs tiem, kam sāp mugura, ir slimas nieres vai traucēta vielmaiņa. Jaunās lapiņas var pievienot salātiem vai arī pagatavot no tām sekojošu uzlējumu:

2 ēdamkarotes sīki sasmalcinātu svaigu kļavu lapu ieber traukā, pārlej ar 100 g degvīna, trauku aizvākoun noliek uz nedēļu nostāvēties. Gatavu lieto pa 5-10 pilieniem četras reizes dienā.

No jaunajām kļavu lapiņām var gatavot arī vannas, kas palīdz pret roku un kāju locītavu sāpēm, paaugstina organisma imunitāti, kā arī padara skaistus matus un ķermeņa ādu. Šim nolūkam nepieciešama neliela buntīte (tā, lai ievietojas saujā) jauno lapiņu, ko sasmalcina, pārlej ar 2 litriem ūdens un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Gatavo novārījumu nokāš un pievieno vannai. Pēc vannas noskalojas ar remdenu ūdeni un norīvējas ar dvieli (vislabāk, ja tas būtu linu dvielis).
Šādā vannā labāk iet vakarā pirms došanās gulēt, taču jāatceras, ka cilvēkiem ar nopietnām sirds slimībām vai onkoloģiskām saslimšanām vannošanās nav atļauta.

Atceraties, ka atšķirībā no medikamentiem, dabīgie ārstnieciskie līdzekļi ir pilnīgi nekaitīgi, efektīvi, bet, galvenais- tie neko nemaksā.

Iepazīsti un izmanto arī citus ārstniecības augus!

Šīs lieliski ilustrētās, bagātīgu informāciju saturošās grāmatas, ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, autori ir ārstniecības augu, homeopātijas un dabas dziedniecības speciālisti no Neal’s Yard Remedies – vadošā dabisko veselības un skaistumkopšanas produktu mazumtirdzniecības uzņēmuma Lielbritānijā. Neal’s Yard Remedies dibināts 1981. gadā Koventgārdenā Londonā; pirmais veikaliņš tika atvērts nelielajā Neal’s Yard laukumā, bet pašlaik uzņēmumam pieder daudzi veikali Lielbritānijā, kā arī nodaļas Japānā un ASV.

Šajā grāmatā ietverti nozīmīgāko ārstniecības augu apraksti, kuros lasītājs atradīs informāciju par to, kas ir šo augu galvenās sastāvdaļas, pret kādām kaitēm tos var izmantot, kā tie audzējami un ievācami un kā no tiem pagatavot ārstniecības līdzekļus. Sniegtas rekomendācijas iegūto līdzekļu lietošanai.

Izmantojot detalizētās receptes grāmatas otrajā daļā, lasītājs pats savā virtuvē varēs pagatavot zāļu tējas, tinktūras, veselīgus dzērienus, salātus un zupas vispārējai veselības uzlabošanai un dažādu veselības problēmu risināšanai. Dotas arī receptes krēmu, balzamu, sejas masku, eļļu, ziepju un citu ķermeņa kopšanas līdzekļu pagatavošanai mājas apstākļos.

Grāmatas beigu daļa veltīta augu audzēšanai, iegādei, ievākšanai un uzglabāšanai.