Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Lai gripa nepieveiktu. Vecmāmiņu receptes

Lai izvairītos no vīrusiem, kā arī gripas profilaksei noderēs daži vienkārši ieteikumi un receptes.

Gripas laikā profilakses nolūkā der ķiploku izvilkums: 23 daiviņas sasmalcina un aplej ar 30-50 ml verdoša ūdens, noliek uz 1-2 stundām ievilkties. Izkāš. Iegūto šķidrumu pilina degunā: katrā nāsī 2-3 pilienus ( 1-2 reizes dienā). Pēc 2 dienām pagatavo jaunu izvilkumu.

Ja neizdevās izsargāties no saslimšanas, sarīvējiet ķiploku uz smalkas rīves un divas reizes dienā ( 10-15 min. ) ieelpojiet tā smaržu.

Ja aizsmacis kakls, karoti medus sajauc ar olas dzeltenumu un iemaisa glāzē karsta piena. Dzer no rīta pirms ēšanas.

Ja sāp kakls un ir iesnas, uzvāra salviju tēju, pievieno medu un laiku pa laikam ieņem pa ēdamkarotei.

Lai organisms būtu stiprāks, katru dienu lietojiet C vitamīnu.

Sasmalciniet dažas ķiploku daiviņas un ēdiet ik vakaru ar sviestmaizi.

Dzeriet tēju no dažādiem zāļu maisījumiem, piemēram, liepziediem un plūškoka ziediem (1 : 1). Tēju saldiniet ar medu.

Pret saaukstēšanos ieteicama vanna, kuras ūdenim pievienota plāni sagriezta ingvera sakne.

Vislabākie pret apaukstēšanās līdzekļi ir medus, sīpoli, puravi un ķiploki. Ēdiet tos katru dienu!

Ja ir iesnas, sagatavojiet dažas karotes kumelīšu novārījuma. Izkāsiet un izšķīdiniet 2-3 karotes medus. Šķidrumu ielejiet mazā pudelē un vairākas reizes dienā piliniet degunā.

Ja ir klepus, ņemiet 2 lielas alvejas lapas, sagrieziet, pievienojiet glāzei medus un ļaujiet tumšā vietā ievilkties. Lietojiet pa ēdamkarotei 3x dienā.

Samaliet dzērvenes un sajauciet ar medu. Ēdiet 3 x dienā pa karotei. Tā jūs stiprināsiet organismu un apsteigsiet saaukstēšanos.

Ēdamkaroti uzsildīta medus sajauc ar 1 citrona sulu un 2 svaigām olām. Rūpīgi sakuļ viendabīgā masā un pievieno glāzi auksta asinszāļu uzlējuma. Vēlreiz samaisa. Lieto pa 2-3 ēdamkarotēm (maziem malkiem) reizi stundā.

Mandarīna mizas izvilkums spirtā vai ūdenī, kā arī žāvētas mandarīna mizas novārījums mīkstina klepu un veicina krēpu atdalīšanos.

Ieskaties! Noderīgi!

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā "Dziednieces rokasgrāmata. Manas receptes veselības atjaunošanai" apvienota daļa no pieredzes bagātās, sertificētās dziednieces Silvijas Švernas mūžā sakrātajām un pārbaudītajām homeopātiskajām un dabas dziedniecības receptēm. Izdevumā ievietoti arī nozīmīgāko ārstniecības augu krāsaini attēli, tie palīdzēs labāk orientēties dziedniecībā izmantojamo augu pasaulē. Grāmatai ir skaidra struktūra, saturā atradīsiet vairāk nekā 40 organisma saslimstības zonu nosaukumus ar sīkākiem iedalījumiem pa slimībām; tas atvieglos grāmatas izmantošanu. Pie katras receptes ir piktogramma, kas ļauj saprast, kā zāles lietojamas – iekšķīgi, kompresēm, pilināšanai, ierīvēšanai vai citādi. Dažviet ievietoti arī dziednieces ieteikti vingrinājumi, piemēram, kā mazināt galvassāpes un kā atbrīvoties no krākšanas.

Dziedniece Silvija Šverna ir beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā. Strādājusi lietišķās grafikas jomā un skolā mācījusi zīmēšanu. Pirms vairāk nekā 35 gadiem atklājās, ka viņai piemīt dziedinošas spējas. Tagad Silvija Šverna ir praktizējoša, pieredzes bagāta, sertificēta tautas dziedniece, kura spēj dziedēt dažādas iekšķīgās kaites, ilgi nedzīstošas brūces un lūzumus, kā arī līdzsvarot auru. Dziedniece saka: “Uzskatu, ka visbiežāk veselību ietekmē emocijas un jūtas. Tāpēc vajadzētu ievērot senu atziņu: domā labu, skaties labu, runā labu, dari labu. Mīlestība ir vienīgais spēks un alķīmija, kas spēj darīt brīnumus – izmainīt cilvēka raksturu un dziedināt.”

Autore šajā grāmatā apkopojusi tautas medicīnas un dziedniecības ieteikumus dažādu slimību ārstēšanai, kā arī padomus un receptes, kas praktiskā darbā ar pacientiem ir devuši labus rezultātus.