Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Dabīgi līdzekļi pret dažādām kaitēm

Pret visām kaitēm ir kādas zāles, taču dažreiz ir lietderīgi arī dabīgi ārstēšanās līdzekļi. Daži lietojami iekšķīgi, bet daži jāuzklāj uz slimās vietas. Protams, jāņem vērā, ka ne vienmēr pietiek tikai ar pašmāju ārstniecību, tāpēc pie nopietnām veselības problēmām par vēlamo zāļu lietošanu jākonsultējas ar ārstu.

Aizdzīt bezmiegu var ar 50 gramiem dilļu sēklu, kuras ieber puslitrā vīna (Kagor) un uz nelielas uguns vāra 15 līdz 20 minūtes. Pēc tam uzklāj segu vai dvieli un ļauj ievilkties apmēram stundu. Tad nokāš un pirms gulētiešanas izdzer 50 līdz 60 gramus. Otrs variants, kā atbrīvoties no bezmiega ir tējkarote marrutku sulas, ko uz pusi atšķaida ar ūdeni.

Lai atbrīvotos no žagām jāiedzer nedaudz ūdens, kā siltums ir istabas temperatūrā. dažreiz žagas pāriet pēc dažām minūtēm.

Artrīta, radikulīta vai neirīta kaitēm noderēs salviju vannas. 200 gramus salvijas aplej ar diviem litriem ūdens un uz lenas uguns vāra 20 minūtes. Pec tam maisījumam ļauj pusstundu ievilkties, pēc kā caur marli izkāš biezumus un šķidrumu pievieno vannas ūdenim, kas 36 līdz 37 grādu temperatūrā. Šādas vannas var mazināt sāpes un uzlabot asins cirkulāciju, taču tās jāatkārto 12 līdz 15 reizes.

Nierakmeņu un žultsakmeņu profilaksei var ilgstoši dzert biešu sīrupu, apmēram līdz pat pusgadam. Dienas garumā izdzer trīs līdz četras glāzes vairākās reizēs pa malciņam. Sīrupu pagatavo šādi: bietes notīra, nomazgā un vāra, līdz iegūst biezu, viendabīgu masu.

Pret muguras sāpēm var izmantot medus kompreses. to pagatavo šādi: blīvu kokvilnas lupatiņu saslapina siltā ūdenī un pēc tam noklāj ar plānu medus kārtu, ko pieliek sāpošajai vietai. Pāri jāpārklāj celofāna plēve, to nostiprinot, apsien siltu lakatu. Komprese jātur pusstundu, lai medus paspētu uzsūkties, jo tas sāpošajā vietā normalizēs asins apgādi.

Pret gāzu vedošanos zarnās palīdzēs šķipsniņa sāls un 5 grami ingvera, kas sajaukti ar ēdamkaroti citrona sulas. Šādu maisījumu var lietot 8 līdz 10 dienas pirms katras ēdienreizes.

Pret paaugstinātu asinsspiedienu palīdz mārrutku, burkānu sulas, medus maisījums, ko sajauc vienādās daļās un pievieno citrona sulu. Šādu maisījumu lieto trīs reizes dienā vienu stundu pirms ēšanas divu nedēļu garumā. tad pēc nedēļas pārtraukuma atkal divas nedēļas lieto tādu pašu amisījumu.

Galvassāpes var remdēt ar mārrutku kompresi.

Ja reibst galva vai rodas slikta dūša, palīdz ingvera smarža. Ingvera eļlu nedaudz iepilina uz auduma lupatiņas un kādu laiku ieelpo.

Saplaisājušām kāju pēdāmpalīdzēs izmērcēšana siltā ūdenī, pēc kuras pēdas jāapsmērē ar medu un virsū jāuzliek kāpostu lapa, pēc tam pēdas apsaitējot ar marli. Šo procedūru jāatkārto vairākas reizes.

Lai pēc bites dzēliena atvēsinātu satūkušo vietu, tā janoberzē ar ožamo spirtu, kartupeļu vai ābolu šķēlīti.