Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Ūdens terapija- kā pareizi izvēlēties ūdens temperatūru

Kā pareizi izvēlēties ūdens temperatūru, lai tas palīdzētu atbrīvoties no noguruma, stresa vai sāpēm.

Lai pēc vannas justos kā no jauna piedzimuši, jāzina, kā pareizi izvēlēties ūdens temperatūru. Lai gan ūdens dziedniecībā izmanto dažādas temperatūras, pašas svarīgākās ir trīs: auksts, remdens un karsts.

Auksts

Auksts ūdens (10-29°C) veicina vielmaiņas procesu organismā, palīdz mums atmosties un uzmundrina. Auksts ūdens lieliski noņem muskuļu spriedzi, tonizē ādu un paaugstina organisma aizsardzības spējas. Asinsvadi aukstumā sašaurinās, izraisot ķermeņa temperatūras pazemināšanos, tāpēc auksta ūdens procedūras nav ieteicamas cilvēkiem ar sirdsdarbības traucējumiem vai augstu asinsspiedienu. Auksta ūdens procedūras ieteicamas tikai cilvēkiem, kuri ir teicamā fiziskā formā. Turklāt, tās izmantojamas ne ilgāk kā dažas sekundes zemākajā temperatūrā, pagarinot iedarbības laiku līdz dažām minūtēm augstākajā.

Remdens

Remdena ūdens temperatūra (29-36°C) atbilst mūsu ķermeņa dabiskajai temperatūrai, tāpēc organismā neizraisa kādas īpašas fizioloģiska rakstura izmaiņas. Remdena ūdens vanna ir ļoti patīkama un nomierinoša, vēl jo vairāk, ja tai pievieno dažādus augļu valsts ekstraktus, putas un eliksīrus.

Karsts

Karstā ūdenī (38-41°C) ādas asinsvadi paplašinās, tādējādi paātrinot asinsriti un paaugstinot ķermeņa temperatūru. Karstums jūtami iedarbojas uz iekšējiem orgāniem un dziļākajiem audiem, mazinot gremošanas trakta slimību izraisītās nepatīkamās izjūtas. Tas mazina arī vairogdziedzera akūtas izpausmes. Tomēr jāatceras, ka karsta ūdens ietekmē paātrinās sirdsdarbība un elpošana. Karsta vanna pastiprina arī svīšanu, palīdzot organismam atbrīvoties no tajā uzkrātajiem toksīniem. Tā kā karstai vannai piemīt arī sāpju mazinoša iedarbība, tā ieteicama cilvēkiem, kurus moka muskuļu un locītavu sāpes. Karsta vanna palīdz arī tad, ja cilvēks ir ļoti noguris un sanervozējies. Tā nomierina un ļauj relaksēties, atvairot visas nepatīkamās domas un izjūtas. Tāpēc karsta vanna īpaši ieteicama vēlās vakara stundās pirms gulētiešanas, turklāt nekādā gadījumā ne ilgāk par 5-15 minūtēm.