Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Atjauno kustības un dzīvesprieku!

Redakcija
Redakcija

Atvaļinājums ir īstais laiks, lai parūpētos par savu veselību un pašsajūtu. Ne vienmēr ir nepieciešamas zāles vai specifiskas medicīniskas manipulācijas. Iespējams, kādu ilgāk novārtā atstātu kaiti vai pavisam jaunu likstu ir iespējams atrisināt, izmantojot fizioterapiju vai tā var ieņemt ļoti būtisku un efektīvu lomu kopējā ārstniecības plānā.

Veselības centrs “Medeors pluss-s” specializējies profesionāla atbalsta sniegšanā cilvēkiem ar muguras problēmām, sporta traumām, pēc operācijas rehabilitācijā un daudzos citos gadījumos. Centra profesionālie speciālisti sniedz konsultācijas, piedāvā dažādas tehnoloģijas, individuālas nodarbības, veselības vingrošanas nodarbības, masāžas, bērnu koriģējošās vingrošanas, zīdaiņu masāžas un pilates nodarbības. Fizioterapeiti nodrošina individuālu pieeju ikvienam klientam, jo mīl savu darbu un cilvēkus, ciena cilvēka individuālas vajadzības un veselības stāvokli, izvēloties katram klientam slimības problēmas piemērotāko atrisinājumu.

Fizioterapeita konsultācijas

Fizioterapijai ir ārkārtīgi liela nozīme kustību atjaunošanā pēc traumām, operācijām, slimībām, invaliditātes gadījumos, kā arī tai ir preventīva loma slimību novēršanā. Sākotnēji fizioterapeits nodrošina cilvēka funkcionālā stāvokļa izmeklēšanu un novērtēšanu. Speciālists veic muskulatūras un locītavu fizisko izmeklēšanu, nosaka sāpju un fiziskās spējas cēloni un piedāvā efektīgu ne ķirurģisku sāpju un nespējas likvidēšanu, tāpēc tā ir ideāla izvēle muguras sāpju ārstēšanā. Fizioterapiju izmanto, lai mazinātu sāpes, atjaunotu muskuļu darbību, locekļu kustīgumu, stiprumu, izturību un koordināciju.

Slinga terapija

Slinga terapija piemērojama kustību aparāta stiprināšanai un rehabilitācijai. Tā sastāv no vingrojumiem, kurus izpilda ar speciālu aprīkojumu RECORD. Ar slinga terapiju klientam nodrošina relaksāciju, locītavu mobilitātes un motorās kontroles uzlabošanos, izmantojot stabilizējošos, stiepjošos un vingrojumus ar prettestību, kā arī vingrojumus pieaugošā progresijā. Slinga terapija pielietojama klientiem ar centrālās nervu sistēmas un perifērās nervu sistēmas bojājumiem, locītavu slimību gadījumos, pēc traumām un mugurkaula un ekstremitāšu operācijām, kā arī bērniem ar stājas problēmām.

Ārstnieciskā individuālā vingrošana

Individuālās vingrošanas mērķis ir vingrošanas laikā pacientam nodrošināt individuālu pieeju un tieši viņa saslimšanai nepieciešamo fizioterapijas tehnoloģijas pielietošanu. Vingrojumi uzlabo asinsrites, elpošanas un gremošanas orgānu darbību un stimulē centrālo nervu sistēmu. Izmantojot koriģējošos vingrojumus, var samazināt vai novērst dažādas ķermeņa deformācijas, piemēram, nepareizu stāju.

Centra spciālisti sastāda individuālas ārstnieciskās vingrošanas programmas šādos gadījumos:

dažādu mugurkaula saslimšanu (traumatisku, deģeneratīvu) gadījumos
īpašu mugurkaulu stabilizējoša programma diska trūču gadījumos
pacientiem ar ekstremitāšu (roku, kāju) locītavu traumatiski vai deģeneratīvu saslimšanu ārstēšanai
sievietēm pirmsdzemdību un pēcdzemdību periodā
bērniem un pusaudžiem stājas traucējumu gadījumos
speciāla programmas sirds-asinsvadu saslimšanu gadījumos

Teipošana

Nav pamats neticēt to, ko pierādījuši daudzi zinātniskie pētījumi – teipošana ir efektīva, bet vēl efektīvāka tā kļūst, izmantojot to kopā ar tradicionālajām ārstniecības metodēm. Teips ir terapeitiska lenta, ko izmanto, lai nodrošinātu atbalstu, mazinātu sāpes un pietūkumu, kā arī uzlabotu veiktspēju. Sākotnēji fizioterapeits veic klienta izmeklēšanu, veic kustību apjoma pasīvā un aktīvā novērtēšanu, testēšanu atbilstoši kinezioloģijas principiem. Balstoties uz iegūtiem rezultātiem, speciālists izvēlas tehniku un aplikācijas veidu atbilstoši pacienta problēmām.

Kinezioloģiskā lenta ir gatavota no kokvilnas un neilona un ir ļoti elastīga, līdz ar to saglabājot visas esošās ķermeņa kustības pilnā apmērā. Teipā izmantotā līme ir ūdens necaurlaidīga, tāpēc uzliktais teips saglabāsies 3 līdz 5 dienas, neieribežojot ikdienas aktivitātes (arī dušu).

Teipošanu var izmantot traumu ārstēšanai (teipošanas efektivitāte palielinās, ja paralēli tiek izmantotas arī citas ārstniecības metodes, kā piemēram, manuālā terapija), vāju zonu atbalstīšanai (situācijās, kad nepieciešams pievienot papildus atbalstu muskuļiem un locītavām), muskuļu funkciju atjaunošanai, kad tās zaudētas, veiktspējas uzlabošanai sportistiem un aizsargāšanai no savainojumiem ir īpaši sacensību laikā, kā arī rētu izskata uzlabošanai.

Grūtnieču vingrošana

Grūtniecība ir ļoti īpašs periods sievietes dzīvē. Īpaši pielāgoti vingrojumi palīdz topošai māmiņai sagatavoties dzemdībām. Stiepšanās vingrojumi uzlabo asins plūsmu uz placentu, tādā veidā vairāk augli nodrošinot ar skābekli, tāpat topošā māmiņa kļūst laimīgāka, un pozitīvas emocijas ir ļoti svarīgas vēl nedzimušā bērna nervu sistēmas attīstībai. Tāpat speciālie vingrojumi palielina iegurņa locītavu mobilitāti, samazina vēnu sastrēgumus un stiprina muskuļus. Vingrošanu var praktizēt jebkurā grūtniecības periodā, izņemot laiku, kad fiziskais stāvoklis to neļauj.

Grūtnieču vingrošana ietver:

Stiprinošus vingrojumus, kas nostiprina muskuļus, kuri piedalās dzemdībās. Šie vingrojumi palīdz novērst muguras sāpes, varikozas vēnas, nepatīkamas sajūtas iegurnī
Elpošanas vingrinājumus (diafragmālo, krūšu elpošanu)
Relaksācijas paņēmienus
Dzemdību pozas un pašmasāžu

Pirms plāno apmeklēt grūtnieču vingrošanu, konsultējies ar savu ārstu vai vecmāti. Nodarbības notiek individuāli un nelielās grupās, patīkamā un relaksējošā vidē.

Veselības centrs “Medeors pluss-s”
Dzirnavu iela 91 k-3, Rīga
T.: 26176608
www.fizioterapijapluss.lv
E-pasts: medeors@gmail.com