Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kā ārstēt dažādas sieviešu slimības

Kā ārstēt dažādas sieviešu slimības
Foto: Iveta Apškrūma

Tipiskas sieviešu slimības un to terapija

Maksts sēnītes

Jāatsakās no cukura, baltmaizes un dārzeņiem.
Mēģiniet sevi iztaujāt: vai aizsargsistēma nav novājināta (piemēram, stress, ilgstoša slimība, depresija)? Vai jūs lietojat hormonus? Vai jūsu zarnu trakts ir kārtībā? Vai nav gremošanas problēmu?
Palīdz: jogurts, etiķūdens (1 daļa etiķa, 4 daļas ūdens).

iekaisumi

Aukstas sēdvannas, masāžas, akupunktūra, apstarošana ar mikroviļņiem (īsviļņiem), ko var veikt tikai ārsts, rosinās asiņošanu, atbrīvos no krampjiem, veicinās pašārstēšanos- jālieto antibiotikas.

Mioma

Mioma var iedzimt, bet tās rašanos un augšanu var veicināt hormoni, tāpēc- nekādus hormonu preperātus. Ir homeopātiski līdzekļi, kuri palīdzēs atbrīvoties no simptomiem, kā arī aptur miomas tālāku attīstību.

Pirmsmenstruālais sindroms

Ir ļoti svarīgi izvairīties no stresa un sasprindzinājuma- kustēties, izpildīt spriedzi mazinošus vingrinājumus, kāju refleksa zonu vai saistaudu masāžu. Tas mazina krampju un sasprindzin;ajuma sajūtu.
Pret depresiju palīdz jāņuzāļu tēja vai arī kombinētās nomierinošās zāļu tējas. Līdzīga iedarbība ir arī mūku piparu un silpureņu tējai vai pilieniem.

Menstruāciju krampji

Menstruāciju laikā uzturā nevajadzētu lietot gaļu, piena produktus un las, būtu jāsamazina kofeīna un nikotīna daudzumu uzturā. Krampjus mazina kustēšanās, akupresūra, spriedzi noņemoši vingrinājumi (piemēram, joga), kumelīšu tēja, siltums (ieteicamas sildāmās pudeles, vilnas zeķes vai pirts). Menstruāciju starplaikos ieteicama hidroterapija: sēdpeldes vai apliešanās ar ausktu ūdeni- tas regulē cirkulāciju.

Stipra vai neregulāra asiņošana

Labi palīdz dūnu vannas, tāsregulē un stimulē hormonu rašanos. Var lietot mūlku piparu tēju vai pilienus, kā arī homeopātiskos preperātus (tie mazina sāpes). Stipru asiņošanu var mazināt, lietojot pelašķu un raspodiņu tēju vai pilienus.