Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


5 kaitīgi produkti, kuri patiesībā ir veselīgi

Redakcija
Redakcija

Veselīga dzīvesveida piekritēji parasti žēlojas, ka pareiza uztura dēļ viņiem nācies atteikties no daudziem iemīļotiem, bet neveselīgiem produktiem. Patiesībā - ne visi produkti kaitē veselībai. Tos vienkārši nepamatoti ierakstījuši kaitīgo produktu sarakstā. Mēģināsim reabilitēt dažus no tiem.

1. Ola

Lielākoties lēts un pieejams olbaltumvielu avots ir arī vienlaikus viens no barojošākajiem produktiem, no kura var pagatavot sātīgas un garšīgas brokastis, pusdienas vai vakariņas. Divas olas dienā – tā ir holesterīna dienas deva (ja nelieto citus holesterīnu saturošus produktus).




2. Rieksti

Daudzi bieži atsakās no riekstiem, kā iemeslu minot to, ka tie satur pārāk daudz tauku. Taču ne vienmēr visi atceras to, ka tauki dalās „labajos” taukos un „sliktajos taukos”. Rieksti tieši satur veselīgos „labos” taukus. Rieksti – salīdzinoši lēti, garšīgi un bagāti ar šķiedrvielām un olbaltumvielām. Iesaka lietot mandeles, grieķu riekstus un ‘kešju’ jeb Indijas riekstus. Vienkārši pievienojiet riekšavu riekstu rīta auzu pārslu putrai.


3. Šokolāde

Tā kā šokolāde ir iekļuvusi „saldumu” kategorijā, daudzi cilvēki, kuri atbalsta veselīgu dzīvesveidu, uzskata to par lielāko ienaidnieku veselībai un nekādos apstākļos nepiekrīt apēst kaut vienu gabaliņu. Tiksim skaidrībā. Šokolāde tiek gatavota no kakao auga, kurš pēc savām labvēlīgajām īpašībām ir līdzīgs atsevišķiem dārzeņiem. Šokolāde satur ļoti daudz flavonolu – pigmentu, kura iedarbība uz organismu ir līdzīga antioksidantu iedarbībai. Flavonolu satur arī āboli, vīnogas un sarkanvīns.






4. Siers

Tiem, kas pieturas pie veselīga uztura shēmas, siers šķiet garšīgs, bet aizliegtais produkts. Gribiet ticiet, gribiet neticiet, bet tauki, kas ietilpst sierā, īpaši cietajos (Parmezāna), labvēlīgi iedarbojas uz organismu kopumā. Pievienojiet nelielu daudzumu parmezāna pie dārzeņu salātiem - olbaltumvielu porcija nekaitēs jūsu veselībai.








5. Makaroni

Visiem patīk šis vienkāršais un sātīgais ēdiens – makaroni ar dažādām mērcēm. Veselīgā dzīvesveida cienītājiem nevajag justies vainīgiem brīdī, kad viņi, pārkāpjot visus aizliegumus, metas pie makaronu šķīvja. Te nav nekā kaitīga veselībai: galvenais pareizi izvēlēties un pagatavot mūsu makaronu izstrādājumus. Izvēlieties makaronus no cieto šķirņu kviešiem – tajos ir olbaltumvielas un šķiedrvielas, kas ļaus justies paēdušam ātrāk un uzturēt šo sajūtu ilgāk. Izvēlieties makaronus, kas pagatavoti no pilngraudu miltiem: baltajos miltos ir tikpat daudz kaloriju, bet daudz mazāk šķiedrvielu un olbaltumvielu.




VAI JŪSU SMADZEŅU DARBĪBA IR OPTIMĀLA?
Vai jums ir grūti koncentrēties?
Vai bieži izjūtat stresu un nemieru?
Vai jūsu prāts ir kā apmiglots un jūs nespējat notiekošo uztvert ar tādu prāta asumu, kā vēlētos?

Ja kaut uz vienu no šiem jautājumiem esat atbildējis ar jā, jūsu smadzeņu darbība nav optimāla. Talkā nāks Apgādā Zvaigzne ABC grāmata "Ultraprāts".

Jūs neesat viens: pētījumi liecina, ka ar dažādām smadzeņu darbības problēmām saskaras vairāk nekā miljards pasaules iedzīvotāju. Nomāktība, trauksme, slikta atmiņa, neskaidra domāšana, uzmanības deficīta sindroms, hiperaktivitāte un autisms – problēmas izpausmes ir dažādas, taču cēlonis bieži ir viens un tas pats: nepareizs uzturs un dzīvesveids.

Taču viss nav zaudēts! Grāmatas “Ultraprāts” autors Dr. Haimens piedāvā risinājumu – dziedināt ķermeni, tā izdziedinot arī prātu.

Izmantojot funkcionālās medicīnas metodes, Dr. Haimens izstrādājis sešu nedēļu plānu, kā atjaunot veselību un iegūt ultraprātu – augstas koncentrēšanās spējas, izcilu atmiņu, labu garastāvokli, stabilu emocionālo stāvokli un pašpārliecinātību.

M.D. Marks Haimens ir Funkcionālās medicīnas institūta vadītājs un Lenoksā (Masačūsetsā) nodibinājis UltraWellness Center. Centra mērķis ir sniegt pacientiem individuālas konsultācijas par uztura un dzīvesveida izmaiņām. Dr. Haimens sarakstījis vairākas grāmatas par uztura saistību ar veselību; tās kļuvušas par New York Times bestselleriem.