Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kā cīnīties ar bezmiega naktīm

Nereti gadās, ka miegs kā nenāk, tā nenāk un, lai to ātrāk pievilinātu, palīdzēt var dažādi miega piesaistīšanas nosacījumi.

1) Labi, ja būsiet pievērsušies konkrētam dienas ritmam, kad gulētiešana un rīta mošanās atkārtotos vienā un taja paša laikā.

2) Nevajadzētu īpaši koncentrēties uz aizmigšanu, bet tā vietā labāk domāt par patīkamām lietām. Tā miegs jūs apmciemos daudz ātrāk. Dažiem fonā lieti noder mierīga mūzika.

3) Nav vērts salīdzināt nepieciešamo miega daudzumu ar citiem, jo ikvienam tas var būt nedaudz atšķirīgs.

4) Nereti pie vainas var būt arī darba režīms, kas nepārtraukti mainās, ietekmējot arī vakara iemigšanu.

5) Dažreiz miegu var kliedēt diendusa, cilvēks tad nespēj naktīs iemigt un vairākkārt pamostas. Šādos gadījumos būtu jāatsakās no gulēšanas dienas laikā.

6) Miegs labāk nāks guļamistabā, kas iekārtota pēc jūsu gaumes un vēlmēm, kad gultasveļa ir iecienītākajos toņos un gulta tik ērta, lai tajā būtu patīkami iemigt. Tātad domājot par savu naktsmieru, izvēlieties guļamistabai arī piemērotu gultu, kurai jābūt vismaz divdesmit centimetru platākai nekā jūsu ķermenim! Matracim labi jāpieguļ jūsu augumam.

7) Nakstērpam jābūt ērtam un jums tīkamam - arī tas atspoguļosies uz jūsu miegu.

8) Pa retam iemigšanai var traucēt arī kailums un tapēc vien, ka iemigšanas laikā kļūst vēsi pleciem, kas parasti netiek apsegti. Tātad pirms izvēleties gulēt kailam , jāizvērtē, vai telpa būs pietiekoši silta.

9) Spilvenam nav jābūt ne pārak cietam, ne arī pārak mīkstam.

10) Ideālākā istabas temperatūra labam miegam ir aptuveni no 16 līdz 18 grādiem.

11) Dzīvojot vietā, kur traucē ielas vai kaiminu radītie trokšņi, var izmantot austiņas, kas apslāpē skaņu.

12) Ja bezmiegs ir jūsu lielākais ienaidnieks, pēcpusdienās nav ieteicams lietot kafiju un šokolādi, izņemot gadījumus, ja miega traucēklis ir zems asinsspiediens - šajā gadījumā kafija ar medu tikai palīdzēs iemigt. Pirms gulētiešanas nav ieteicama arī smēķēšana un alkoholiskie dzērieni. Lai gan alkohols sākotnēji var izraisīt miegainību, taču nakts vidū tas var kļūt par iemeslu iztraucētam miegam.

13) Ja vēlu vakarā nepratīgi plosa liela ēstgribas kāre, labāk izdzert piena glāzi un notiesāt kādu augli, zaļumus vai maizes sķēlīti nekā pamatīgu vakariņu porciju vai sāļās uzkodas.

14) Aptuveni četras stundas pirms došanās gulēt var doties siltā vannā. Miegam palīdzēs lavandas eļļas smarža. Aptuvneni desmit pilienus lavandas eļļas pievienojot pienam vai krējumam un visu smaisot, to var izšķīdināt silta ūdens vannā.

15) Labam miegam noderēs arī neliela vakara pastaiga un ar pirkstu galiem pēdām veikta apļveida masāža.

16) Zinātnieki ir secinājuši, ka seksa laikā izdaloties hormoni, kas rada saldāku un tīkamāku miegu, tāpēc kādēļ gan neapvienot patīkamo ar nepieciešamo?

     [+] [-]

, 2011-01-07 13:33, pirms 13 gadiem
Superīga bilde, tas nozīmē - jāskaita aitiņas

     [+] [-]

, 2011-01-07 13:36, pirms 13 gadiem
Esmu izmēģinājusies aitiņu skaitīšanu, nepalīdz.

     [+] [-]

, 2011-01-07 14:03, pirms 13 gadiem
es diezgan bieži, domājot par dažādām dzīves nomocītām problēmām, nevaru iemigt, bet tad es mēģinu tā kā meditēt, jeb hipnotizēt sevi, pie sevis domās atkārtojot: man nāk miegs, man nāk miegs...uttt. patiesībā palīdz, tā var iemigt diezgan ātri.