Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Pievērsīsim lielāku uzmanību ergonomijai

Redakcija
Redakcija

Šobrīd cilvēki savā ikdienā piedzīvo lielu stresu gan darba vietā, gan arī mājās, ikvienam no mums ir samērā daudz lietu, par ko domāt, satraukties un saprotams, ka tas ietekmē arī mūsu veselību, smagākos gadījumos tas var novest pat pie mugurkaula deformācijām, tāpēc ikdienā vajadzētu vairāk uzmanības pievērst ergonomijai, regulārai atpūtai, kas atslogo ķermeni, uzlabo pašsajūtu.

Ergonomijas principus ikvienam vajadzētu ieviest kā neatņemamu savas dienas sastāvdaļu, taču, ikdienā vērojot savus pacientus, redzu, ka ļoti daudziem ergonomijas jautājumi ir sveši, cilvēki par to nozīmīgumu pat neaizdomājas. Kad jautāju pacientiem, vai viņi zina, kas ir ergonomija, liela daļa samulst un izvairīgi atbild, ka zina, taču pamanu, ka tik un tā pie galda darbavietā daudzi sēž nepareizi, kas ilgstošā laika periodā noved pie muguras sāpēm un sliktas pašsajūtas, ko tad jau labot ir grūtāk un dārgāk.

Būtiski ir ne tikai pareizi sēdēt, atpūsties un kustēties, bet arī darba vietu iekārtot atbilstoši ergonomijas principiem, lai tajā viss būtu iespējami ērti pieejams, atrastos atbilstošās vietās. Uz konsultāciju pacientus aicinu paņemt līdzi sava darba galda fotogrāfiju, tad kopā to varam izpētīt un analizēt, kā vajadzētu pārkārtot, lai darbs pie šī galda būtu iespējami ērtāks. Vēlāk rezultāti ir acīmredzami, ja cilvēks atceras par sevi rūpēties, viņa stāja kļūst staltāka, pleci iztaisnojas un, protams, veidojas arī pārliecība un lepnums par sevi.

Ergonomija ikdienā nemaksā neko, tā ir atkarīga no mums pašiem, no gribēšanas justies labi, dienas režīma un atpūtas starp darbiem. Tik vienkārši- mūsu labsajūta ir atkarīga vien no mums pašiem. Atliek tikai piedomāt!

Centrā AUDEMUS uz ergonomijas konsultācijām pacienti var pieteikties individuāli, fizioterapeits tad izskaidros pamata principus, ko ievērot ikdienā, taču esam gatavi apmeklēt arī Jūsu kolektīvu darba vietā, lai klātienē izvērtētu situāciju un sniegtu ieteikumus ergonomijai ikdienā.

Pie tam novembris pie mums ir ergonomijas mēnesis. Piedaloties fotokonkursā konsultāciju un masāžu var iegūt arī pilnīgi bez maksas- izmantojiet iespēju!

Sargiet sevi ikdienā!

Ineta Zaharevska
sertificēta fizioterapeite, sertificēta masiere