Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Aicina sabiedrību ziedot ēdiena piegādei mediķiem akcijā “Galds savējiem”

Redakcija
Redakcija

Pavasarī HOSPISS LV akcija “Galds savējiem” izraisīja plašu atsaucību sabiedrībā – gan privātpersonas, gan uzņēmēji ziedoja mediķu maltītēm. Šobrīd, COVID-19 otrajā vilnī, medicīnas darbiniekiem ir nepieciešams daudz lielāks atbalsts.

No mediķu perspektīvas raugoties, šis laiks ir mainījis ļoti daudzas ierastās lietas. HOSPISS LV akcijā atbalstu saņēmušie mediķi vērš sabiedrības uzmanību uz palielināto slodzi: “Mēs esam tik, cik mēs esam, un vairāk nevaram būt. Arī mūsu vidū ir saslimstība. Sabiedrība neaizdomājas, ka tie ārsti, kas strādā tiešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem, bieži vien nemaz nepamet nodaļu telpas, lai varētu paēst.”

Redzot, ka mediķu noslodze tikai pieaug, labdarības organizācija HOSPISS LV pieņēma lēmumu ar 2. novembri atsākt akciju “Galds savējiem”. Ar saziedotajiem līdzekļiem šobrīd mediķiem tiek piegādātas 554 siltas maltītes dienā, bet būtu nepieciešamas vismaz 1000. Nozīmīgs ir veikala “DEPO” ziedojums, kas katru dienu mediķiem nodrošina 200 maltītes. Saņemts arī ziedojums no aptieku uzņēmuma “Mēness aptieka”, nodrošinot 80 maltītes dienā. Atbalsta sniegšanā iesaistījušies arī ēdināšanas uzņēmumi.

HOSPISS LV valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora uzskata, ka sabiedrībai trūkst izpratnes par patieso situācijas smagumu slimnīcu nodaļās, kurās tiek ārstēti Covid-19 slimnieki. Atbalsts šobrīd ir ļoti nepieciešams, jo slimo arī paši mediķi, viņu kolēģiem jāpaveic papildu darbi, noslodze kļūst arvien lielāka, tāpēc maltītes ir vērtīgas un gaidītas ik dienu.

“Akcijas “Galds savējiem” otrā posma pirmais mēnesis noslēdzies sliktāk, nekā gaidījām. Ir jāsaprot, ka mediķiem, kas strādā ar Covid-19 saslimušajiem, darbadienas ir rūpju pilnas, beidzas daudz vēlāk nekā paredzēts. Bieži neatliek laika ieturēt pusdienas un šī siltā maltīte ietaupa pacientu aprūpei tik svarīgo laiku un atgādina mediķiem, ka viņi nav aizmirsti” situāciju komentē I. Neimane-Nešpora.

Vienas maltītes cena ir 3,5 eiro (PVN iekļauts). Aicinām izvērtēt savas iespējas un ziedot GaldsSavejiem.lv!