Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kādi produkti jāēd ziemā, lai organisms saņemtu nepieciešamos vitamīnus

Redakcija
Redakcija

Ziema, sniegs, sals un vējš, piedevām saules trūkums "- tas viss rada mūsu organismā spēku izsīkumu, līdz ar to pakļauj mūs saaukstēšanās slimībām. Taču lietojot uzturā pareizos produktus, mēs varam paši sev palīdzēt paaugstināt imunitāti, atgriezt spēkus un piepildīt ķermeni ar enerģiju.

Kāposti

Visu veidu kāposti- galviņkāposti, puķkāposti, briseles kāposti utt- nostiprina mūsu imūnsistēmu. Saskaņā ar Kembridžas universitātes zinātnieku slēdzienu sistemātiska šo produktu lietošana veicina pareizu imūnšūnu darbību.

Klijas un graudaugi

Graudaugi ir vesels vērtīgo vitamīnu, ogļhidrātu un aminoskābju komplekss, kas nepieciešams mūsu organismam un nodrošina tam spēku pieplūdumu. Arī klijas ir ļoti vērtīgs produkts ne tikai veselībai, bet arī figūrai. To regulāra lietošana uzturā veicina holesterīna un cukura pazemināšanos asinīs, normalizē zarnu trakta darbību, samazina resnās zarnas saslimšanas risku.

Dārzeņi sarkanā un oranžā krāsā

Burkāni, ķirbji, kartupeļi, tomāti, bietes un kāļi ir bagāti ar beta- karotīnu un vitamīnu A, tie piegādā organismam
vērtīgos karotinoīdus, kas palīdz cīņā pret gripu, pareizāk sakot, neļauj gripas vīrusam iekļūt organismā. Šie produkti aktivizē aizkrūtes dziedzera, kas atbildīgs par T- limfocītu (bojāto organisma šūnu iznīcinātājs), darbību.

Citrusaugļi

Apelsīni, mandarīni, citroni un greipfrūti ir bagāts vitamīnu B un C, karotinoīdu un mangāna avots, kas kalpo kā spēcīgi antioksidanti. Bez tam tie lieliski stiprina sirds darbību.

Medus un piens

Karsta piena ar medu vērtīgā un veselīgā ietekme uz organismu ir mūsu vecmāmiņu klasiska pretsaaukstēšanās recepte, ko mūsdienās apstiprinājusi arī zinātne. Silta piena un medus salikums sniedz mūsu organismam divus fundamentāli svarīgus komponentus, kas ne tikai palīdz labāk apgūt barību, bet arī momentāni piepilda organismu ar enerģiju, sasilda mūs un nostiprina organisma spējas cīnīties pret vīrusiem.

Hurma

Šie ziemas augļi ideāli piemēroti tiem, kas jūt nogurumu, spēku izsīkumu un kam organisms viegli pakļaujas vītusu iedarbībai. Hurma bagāta ar beta- karotīnu, rūpējas par elpošanas sistēmu un kavē bronhīta un pneimonijas attīstību. Hurmas sastāvā ietilpst dabiskais augu cukurs un kālijs, kas ļoti vērtīgi sirds muskuļiem, kā arī nostiprina asinsvadu sieniņas. Pateicoties tam, hurma stabilizē arteriālo spiedienu un palīdz cīnīties ar hipertoniju.

     [+] [-]

, 2013-01-24 19:46, pirms 11 gadiem
Ziemā ir jasaņem dzintara skābi, b grupas vitamīnus un melatonīnu pietiekošā daudzumā...