Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Ūdens veselībai un skaistumam

Vai zināt, ka neizdzerot vajadzīgo ūdens dienas devu regulāri, varam kaitēt ne tikai savam skaistumam, bet arī veselībai. Par to šobrīd, kad ārā ir karsts, būtu jāuztraucās īpaši.

Cilvēks sastāv no 75% ūdens. Tieši ūdens ir tas, kas palīdz ne tikai uzņemt minerāļus, sāļus, vitamīnus un skābekli, bet arī izvadīt no organisma lieko. Ūdens iesaistīts sarežģītajos ķermeņa temperatūras uzturēšanas procesos, kā arī mitrina skābekli elpošanai.

Mūsdienās ļoti bieži sastopama ir slēpta hroniska atūdeņošanās. Šo diagnozi zinātnieki nebaidās noteikt katram otrajam cilvēkam, kas neizdzer normu 2-3 litri ūdens dienā.
Ūdens deficīta ietekmē mēs ne tikai kļūstam neuzmanīgi, izklaidīgi, noguruši, tiek bremzēta uztvere, bet tas var novest mūs pie galvas sāpēm, sirds slimībām un audzējiem, kā arī liekā svara. Un nevajag domāt par tuksnesi un pārgurušiem, izslāpušiem ceļiniekiem.

Izrādās, ka signāli, ko smadzenes saņem, ja vēlamies ēst vai tomēr tikai dzert, ir līdzīgi, tādēļ bieži vien mēs tos jaucam.

Tā rezultātā mēs dodamies pēc ēdiena, kaut gan organisms prasa dzert. Tā organisms saņem liekas kalorijas, kas tiek pamazām uzkrātas un kļūst aizvien pamanāmākas. Un tad kompensējam sev slaida ķermeņa zaudējuma sajūtu ar intensīvām sporta nodarbībām. Bet varbūt vajadzētu vienkārši sabalansēt ūdens lietošanu, jo zaudēt liekos kilogramus amerikāņu dietologi iesaka pavisam vienkārši - ar ūdens palīdzību.

Katru dienu vajadzētu izdzert 2- 2,5 litrus ūdens neskaitot sulas, kafiju un tēju. Tādā veidā bieži tiek noņemta bada sajūta un netiek uzņemtas liekās kalorijas. Pie kam jādzer tieši ūdens, jo tas organismam ir visvajadzīgākais. Tēja un kafija, nerunājot par gāzētiem dzērieniem tomēr ietekmē un maina organisma ķīmisko sastāvu.