Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kā atbrīvoties no pavasara avitaminozes

Redakcija
Redakcija

Pavasaris- tā ir ne tikai silta saulīte, jautri čalojoši strautiņi un nebēdnīgi čivinoši putni. Pavasaris- tā ir arī nez no kurienes uzradusies trauksmes sajūta, sausa āda, nespodri mati un... avitaminoze.

Vitamīnu trūkums iuzpaužas dažādi, atkarībā no tā, kādu vitamīnu trūkst: sākot no nepārejoša noguruma un redzes pasliktināšanās līdz galvas reiboņiem un muskuļu sāpēm. Ko darīt? Papildināt vitamīnu krājumus, protams. Tikai ņemiet vērā: vitamīniem mūsu organismā jānonāk katru dienu, citādi nekas neizdosies.

PAVASARA ĒDIENKARTE

- Novājināts organisms priecāsies par riekstiem- valriekstiem, lazdu riekstiem, ciedru riekstiem, indijas riekstiem, ķirbju un saulespuķu sēkliņām ( ne vairāk par 70 g dienā).

- Ēdiet jebkurus dārzeņus un zaļumus. Pēc iespējas vairāk iekļaujiet ēdienkartē sarkanās bietītes- tā uzlabo asins sastāvu, cīnās ar ziemas perodā uzkrāto nogurumu un depresiju.

- No augļiem īpaši vērtīgi ir āboli un citrusaugļi. Visvērtīgākās ogas, savukārt, ir saldētas avenes, jāņogas, upenes, ērkšķogas, ķirši, zemenes, dzērvenes un brūklenes.

- Gatavojiet svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas (vai to maisījumus). Biezsulas atšķaidiet ar ūdeni attiecībā 1:1.
Piemēram, apelsīnu, burkānu, kāpostu, ķirbju sulu maisījumu. Burkānu sulai vēlams pievienot nedaudz medus.

- Baltmaizes vietā ēdiet rupjmaizi, kas cepta no rupja maluma rudzu miltiem.

- Ēdienkartē obligāti jābūt zivīm, putba gaļai, liellopa aknām, sieram, olām.


UZLĒJUMS- BRĪNUMDARIS

Pavasarī neiztikt bez mežrozīšu augļiem: tajā atrodami visi cilvēkam nepieciešamie pamatvitamīni- A, B2, E, C, P, K. Ja neesat jau laikus parūpējušies par to, lai jūsu mājās būtu kaltēti mežrozīšu augļi, iegādājhieties tos aptiekā un pagatavojiet uzlējumu, kam piemīt brīnumdara spējas: ieberiet termosā žāvētus mežrozīšu augļus (uz 1 glāzi ūdens ņemiet 5-6 augļus), pārlejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet uz nakti ievilkties.

No rīta uzlējums ir gatavs. Jādzer tas tukšā dūšā, pusstundu pirms ēšanas.

APIŅU PAVASARA KŪRE

Ierakstiet sev kā likumu katru pavasari veikt apiņu uzlējuma kūri. Arī tie ir nopērkami aptiekā. Apiņi ir bagāti ar B grupas vitamīniem un hromu. Rezultāts būs stipri nervi, veselīgs miegs, mirdzoši mati, tīra āda, skaisti nagi, kā arī normāls cukura līmenis asinīs.

SKĀBI KĀPOSTI VESELĪBAI

Ir vēl viens ārkārtīgi vērtīgs produkts- skābēti kāposti. Tie bagāti ar C, B12 un citiem vitamīniem. Pie kam ar vitamīniem bagāti ne tikai kāposti, bet arī to sula. Apēdiet katru dienu nelielu porciju skābētu kāpostu un jūs ātri paaugstināsiet savu imunitāti. Kāpostu sula atveseļo aknas, žultspūsli, liesu, attīra zarnu traktu, veicina domāšanas spēju un pat uzlabo garastāvokli. Pietiks, ja izdzersiet pa pusglāzei skābu kāpostu sulas katru rītu tukšā dūšā un vakarā pusstundu pēc vakariņām.

Lai jums laba veselība un saulaina prieka pilns pavasaris!








Ieskaties! Noderīgi!

Zaļo kokteiļu revolūcija- grāmata izdota Apgādā Zvaigzne ABC

Daudzi sūdzas par bezspēku, apātiju, nogurumu, aizcietējumiem, bezmiegu un citām veselības problēmām. Taču ne visi apzinās, ka šie simptomi var būt cieši saistīti ar pārtiku. Nepilnvērtīgs uzturs nespēj sniegt to, kas nepieciešams optimālai organisma darbībai. Risinājums? Mazāk produktu, kas gatavoti no apstrādātām, rafinētām sastāvdaļām, un vairāk termiski neapstrādātu augļu, dārzeņu un zaļumu!

Visiem – arī tiem, kuri nevēlas pilnībā pāriet uz svaigu uzturu, – zaļie kokteiļi ir lieliska iespēja bagātināt ēdienkarti, novērst daudzas hroniskas slimības, vairot enerģiju un dzīvesprieku. Viktorijas Butenko ilggadīgie pētījumi apliecina, ka tieši zaļajos augos ir visvairāk dzīvības enerģijas – hlorofila, kas palīdz izvadīt toksīnus, normalizēt asinsspiedienu, uzlabot vispārējo pašsajūtu un atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Zaļumi nav tikai dilles un loki – to daudzveidība ir bezgalīga! Viktorija mudina izmēģināt burkānu un biešu lakstus, dažādus salātus, kviešu zelmeni, spinātus, baziliku, nātri, balandu, alveju, piparmētras un vēl daudz citu augu. Šajā grāmatā viņa stāsta par savu pētniecisko un eksperimentālo darbu un sniedz ieteikumus ēdienkartes papildināšanai, kā arī piedāvā 200 lielisku un veselīgu zaļo kokteiļu receptes. Pievienojieties zaļo kokteiļu revolucionāriem!