Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Veselība bez maksas- 6 vienkārši padomi imunitātes stiprināšanai

Redakcija
Redakcija

Medikamenti ir dārgi un pārmērīga to lietošana ir kaitīga veselībai. Reklāmu iespaidā esam pieraduši dzert zāles un dažādas piedevas pie pirmajām sūdzībām, cīnāmies ar sekām, nevis cēloņiem. Un bieži visdažādāko slimību cēlonis ir novājināts organisms- imunitātes trūkums. Lai stiprinātu imunitāti, nemaz nevajag daudz. Pavisam mazliet jāpiedomā pie ikdienas dzīvesveida- būsi vesels un ietaupīsi daudz līdzekļu.

6 vienkāršas lietas imunitātes uzlabošanai:

1.Katru nakti guli minimums sešas stundas- vēlams 8. Darbs vai mācības naktīs mazina imunitāti. Gulēt jāiet tai pašā dienā, respektīvi, pirms pusnakts. Vērtīgākais miegs ir no plkst.21:00- 23:00.

2. Katru dienu atrodi sev brīdi atpūtai un nodarbojies ar kaut ko sev patīkamu- grāmatu vai žurnālu lasīšanu, adīšanu vai tamborēšanu, krustvārdu mīklu risināšanu.

3. Imūno sistēmu uzlabo C vitamīns- cidonijas, upenes, dzērvenes, citroni. B grupas vitamīni paaugstina organisma spēju izstrādāt antivielas, kas iedarbojas uz infekciju izraisītājiem.

4. Atrisini problēmu vai aizmirsti par to. Neatrisinātas lietas rada spriedzi un dzīvot ilgstošā spriedzē nedrīkst.

5. Esi optimists, centies uz visu raudzīties no cerīgajām pozīcijām. Ja pats nejūties pietiekami optimistiski, nekādā gadījumā netiecies ar bēdu sagrautiem, negatīvi noskaņoties cilvēkiem. Mēģini kontaktēties ar jautriem optimistiem- optimisms tāpat kā pesimisms ir lipīgs.

6. Obligāti ieplāno sev vismaz kaut kādu regulāru sportisku nodarbību. Kaut vai garāku pastaigu mežā, ja vecums vai veselība neļauj sportot aktīvāk. Fiziskas aktivitātes stimulē asinsriti un audi tiek apgādāti ne tikai ar skābekli un uzturvielām, bet arī ar imūnvielām.

P.S. Ja lasot šos padomus, esi pie datora jau ilgāk kā 2 stundas un tas nav nepieciešams darbam, atceries, ka ilgstoša izklaide internetā imunitāti noteikti nestiprina.