Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Inkontinences nerisināšana – lielākā problēma!

Redakcija
Redakcija

Inkontinence ir delikāta problēma, kas cilvēkam var likt justies par sevi nepārliecinātam. Lai ikdienā justos droši, nepieciešams izmantot kvalitatīvus palīglīdzekļus, kas ārstēšanas procesu padara daudz vieglāku. Pareizi izvēlēti produkti ļauj pareizi kopt ādu, rada komforta sajūtu, un ikdienas ritms netiek skarts.

Primāri ir jāsaprot, kādus palīglīdzekļus vislabāk izvēlēties, kad notikusi nekontrolēta urīna noplūde. Parocīgākais palīglīdzeklis ir higiēniskā pakete, kas efektīvi uzsūc šķidrumu un ir ērta līdzņemšanai ikdienas gaitās. Pats svarīgākais, lai pakete nenopludinātu šķidrumu, tādēļ ir jābūt ūdensnecaurlaidīgam materiālam tās lejasdaļā. Ir būtiski atrast paketi tieši sev, ar vispiemērotāko uzsūktspēju, akcentē viens no nozares vadošajiem speciālistiem iD Expert, jo tad tā vislabāk pielāgosies apakšveļai, apģērbam un nodrošinās sausuma sajūtu.

Paketes materiālam jābūt ādai draudzīgam, lai nerastos izsutumi, ādas kairinājumi un alerģiskas reakcijas, kas varētu radīt diskomfortu. Vislabākā ir kokvilnai līdzīga virskārta, kas nebūs mitra, neradīs nepatīkamu sajūtu pēc urīna noplūdes, nodrošinās maksimālu komfortu un nepielips pie ādas. Jāpievērš uzmanība tam, lai paketē nebūtu lateksa.

“Lielākā problēma inkontinences gadījumā ir situācijas nerisināšana. Problēmas ignorēšana vai nepiemērotu risinājumu izvēle ir tā, kas rada diskomfortu un nepatīkamas sajūtas. Sabiedrībā šī vēl joprojām ir tabu tēma un trūkst informācijas par produktu plašo klāstu un pieejamību, jo mūsdienās ir atrodami individuāli risinājumi katrai situācijai. Mūsu mērķis ir izglītot un iepazīstināt pacientus ar viņu iespējām un kopā ar ģimenes ārstu rast labāko risinājumu katrai inkontinences problēmsituācijai individuāli,” komentē iD Expert pārstāvis Baltijā Kaspars Spriņķis.

Svarīgas ir rūpes par ādu intīmajā zonā. Lai nerastos dažādas ādas reakcijas un saglabātu ādas dabīgo mikrofloru, jāveic regulāra ādas kopšana. Ir jālieto ziepes, attīrošās putas, mitrās salvetes vai citi līdzekļi, kas nodrošina sabalansētu pH līmeni un satur ādas mitrinātājus, tādējādi nesausinot ādu.

Lai nerastos ādas bojājumi, ādu nedrīkst berzēt – kopjošie līdzekļi apļveida kustībām jāiemasē ādā. Ja pēc kopjošo līdzekļu lietošanas parādās ādas apsārtums vai manāma alerģiska reakcija, ir jāvēršas pie speciālista pēc palīdzības. Ja āda pēc mazgāšanas kļuvusi sausa, to var pabarot ar mitrinošu krēmu. Taču ir jābūt uzmanīgam ar krēma konsistenci, jo pārāk biezs un barojošs krēms var traucēt higiēniskās paketes darbību. Arī talka pūderis nav ieteicamo produktu sarakstā, jo var bojāt paketes uzsūktspēju.

Pareizie palīglīdzekļi inkontineces ārstēšanas procesā sniedz ļoti svarīgu atbalstu, tāpēc iesakām konsultēties ar ģimenes ārstu vai urologu par piemērotākā produkta izvēli un pārliecināties, vai tie ir iekļauti atmaksājamo medikamentu sarakstā, jo tas ļauj ietaupīt līdzekļus.