Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties indukcijas virsmu?

Redakcija
Redakcija

Ir cilvēki, kuri mīl gatavot ēst un ir cilvēki, kuriem tā noteikti nav mīļākā nodarbe. Nenoliedzami ēst gatavošana prasa zināmu laiku, kas daudziem cilvēkiem ir ļoti būtisks, jo ikdiena paiet diezgan lielā steigā.

Lai vai kā, maltītes tāpat ir jāgatavo, lai varētu remdēt izsalkumu, pretējā gadījumā var nākties tērēt lielu naudas summu, ja cilvēks izlemj iegādāties jau gatavu ēdienu no kādas kafejnīcas. Tiem cilvēkiem, kuri labprāt gatavo ēdienu mājās, mūsdienās ir vairākas iespējas – gatavot uz gāzes plīts, uz elektriskās plīts vai arī uz indukcijas plīts.

Tieši indukcijas plīts tiek uzskatīta par mūsdienu visaktuālāko un jaunākajām tehnoloģijām apveltītāko risinājumu. Ja arī Jūs šobrīd esat jaunas plīts meklējumos, tad raksta turpinājumā atradīsiet vērtīgus padomus, kā izvēlēties indukcijas virsmu.

Indukcijas virsmas darbības princips

Iespējams, daudzi cilvēki nemaz nezina, kādā veidā darbojas indukcijas plīts virsma un kādas ir tās priekšrocības. Brīdī, kad uz šādas virsmas tiek novietots ēdiena gatavošanas trauks, zem šīs virsmas iebūvētie sensori sāk reaģēt uz novietoto objektu un tiek radīta elektromagnētiskā indukcijas plūsma, kā rezultātā tiek pavisam ātri uzsildīts konkrētais trauks. Noteikti vērts pieminēt, ka sakarst tikai tā vieta, zem kuras atrodas trauks, pārējā virsma paliek auksta.

Šāda virsma ir droša arī bērniem. Uz indukcijas virsmas nepiedegs ēdiens, kas būs izkritis laukā no pannas vai katliņa. Indukcijas virsmas ir ļoti ekonomiskas, jo sildīšanas process notiek tikai tad, kad uz virsmas ir novietots trauks. Kad tas tiek noņemts, sildīšanas process uzreiz tiek pārtraukts.

Indukcijas virsma patiešām ir ļoti vienkārši lietojama. Tāpat arī indukcijas plīts virsmas pieslēgšana nav nekas sarežģīts. Protams, ja Jums pašam tas nav pa spēkam, tad vienmēr šo darbu var uzticēt kādam profesionālim.

Kādu indukcijas plīts virsmu ieteicams izvēlēties?

Indukcijas virsmas ir dažādas un tās mēdz būt ar 1, 2, 3 vai pat 4 zonām, uz kurām iespējams pagatavot ēdienu. Izvēloties indukcijas virsmu, jāsaprot, cik daudz zonas Jums pašam būs vajadzīgas. Lielākoties šis lēmums ir atkarīgs no tā, cik daudz cilvēkiem jāgatavo maltīte, kā arī no tā, cik dažādus ēdienus plānojat gatavot vienā laikā. Atsevišķām indukcijas virsmām ir iespējams apvienot divas sildīšanas zonas vienā, kas nozīmē to, ka Jūs varēsiet gatavot ēdienu kādā lielākā pannā vai katlā.

Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību arī indukcijas virsmas stilam un tehnoloģijām. Lielākoties šīs virsmas ir pieejamas melnā krāsā, jo šī krāsa iederas gandrīz jebkurā interjerā. Taču ir pieejamas arī gaišākas krāsas virsmas. Noteikti izvēlieties tādu indukcijas virsmu, kurai ir pieejamas vairākas tehnoloģijas, jo tas padarīs ēst gatavošanu vēl vienkāršāku.

Indukcijas virsmas trūkumi

Kā jau katrai sadzīves tehnikai, arī indukcijas virsmai ir zināmi trūkumi. Piemēram, ne visi ēst gatavošanas trauki būs derīgi šādai virsmai. Ir jāiegādājas speciāli trauki, kas uzsils un Jūs tajos varēsiet pagatavot maltīti. Tāpat jāatceras, ka jaunai indukcijas virsmai ir nepieciešami pilnībā jauni trauki. Jārēķinās arī, ka indukcijas virsma izmaksā dārgāk kā gāzes vai elektriskā virsma. Tomēr sākumā ieguldot lielākus līdzekļus, Jūs varēsiet gatavot bez problēmām un šis pirkums laika gaitā noteikti atmaksāsies.

Indukcijas virsmas plašā izvēlē atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Ieskatieties un izvēlieties savām vajadzībām piemērotāko risinājumu ātri un vienkārši!