Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Padomi, kā uzņemt labas fotogrāfijas un izskatīties tajās pievilcīgāk

Redakcija
Redakcija

Ir patīkami notvert dzīves skaistākos mirkļus dažādās fotogrāfijās, lai pēc kāda laika gremdētos jaukās atmiņās. Mūsdienās tehnoloģijas ir ļoti strauji attīstījušās, kā rezultātā ir daudz vienkāršāk uzņemt fotogrāfijas.

Iespējams, ka daudziem cilvēkiem nepatīk fotogrāfēties, jo viņi uzskata, ka neprot pietiekami labi pozēt vai arī viņiem šķiet, ka nav pietiekami labas fotokameras, lai uzņemtie attēli būtu skaisti un kvalitatīvi. Ikvienam cilvēkam vajadzētu paturēt prātā, ka ne vienmēr ir nepieciešama visdārgākā foto tehnika, lai uzņemtu skaistus fotoattēlus. Atliek vien zināt pāris viltības, kas ļaus Jums iemīlēt fotogrāfēšanos un tās gala rezultātu.

Raksta turpinājuma uzzināsiet dažus vērtīgus padomus, kā uzņemt labas fotogrāfijas un izskatīties tajās pievilcīgāk.

Panākumu atslēga slēpjas daudzumā un kvalitātē

Pirms fotogrāfiju uzņemšanas vajadzētu atcerēties, ka vēlamais rezultāts var nebūt uzreiz ar pirmo uzņemto fotogrāfiju. Jāņem vērā, ka arī profesionāli fotogrāfi uzņem vairākus desmitus fotogrāfiju, līdz nonāk pie vislabākā rezultāta un skaistākajām fotogrāfijām. Tāpēc nevajag padoties, ja pirmā bilde nav izdevusies kā cerēts. Lai fotogrāfijas izdotos, ir jāmaina dažādi leņķi, kā arī jāeksperimentē ar fotoaparāta uzstādījumiem.

Mūsdienās pieejamie fotoaparāti ir ļoti dažādi un tiem ir dažādi uzstādījumi, tāpēc ir vērts veltīt laiku, lai saprastu, kuri no tiem ir vislabākiem un kā vispār ar tiem darboties.

Labvēlīgas pozas un leņķi

Ir zināms, ka dažādas pozas un leņķi spēj padarīt cilvēku daudz pievilcīgāku kokrētā fotogrāfijā. Piemēram, Jūs uzreiz izskatīsieties daudz pievilcīgāk, ja pirms fotogrāfijas uzņemšanas iztaisnosiet muguru un izstiepsiet kaklu.

Tāpat bilde sanāks daudz skaistāka, ja nostāsieties pret kameru nedaudz sāniski. Ja nepieciešams bildēt tuvplānu, tad pagrieziet galvu nedaudz sāniski, lai būtu redzama tikai viena auss. Šādā veidā Jūsu seja izskatīsies nedaudz slaidāka un kopējā bilde Jums patiks daudz labāk.

Emociju izrādīšana

Ikviena fotogrāfija, kurā tiek parādītas dažādas emocijas, ir ļoti piesaistoša un skaista. Ja arī Jūs vēlaties savā īpašumā šādas fotogrāfijas, tad nebaidieties izrādīt emocijas. Droši smaidiet vai smejieties, parādiet savu skaisto acu skatienu. Mēģiniet eksperimentēt ar sejas izteiksmēm. Pēc tam varēsiet apskatīt uzņemtās fotogrāfijas un sapratīsiet, kura sejas izteiksme Jums piestāv vislabāk un kura vislabāk izskatās fotogrāfijās.

Apģērbs

Arī apģērbam ir ļoti liela nozīme fotogrāfijās. Iespējams, daudziem cilvēkiem šķiet, ka apģērbam var nepievērst pārāk lielu uzmanību, jo galvenā ir stāja un pozēšana, tomēr tā nav. Apģērbs var novērst uzmanību no paša cilvēka.

Fotosesijas laikā nevajadzētu izvēlēties pārāk košas krāsas apģērbu. Tāpat nevajadzētu izvēlēties apģērbu, kas saplūst ar apkārtējo fonu, tādējādi Jūs pats pazudīsiet un fotogrāfija nebūs izdevusies. Noteikti ir jāizvēlas tāds apģērbs, kas der ļoti labi. Ja apģērbs būs uzrāvies uz augšu vai sagriezies, Jūsu figūra izskatīsies nepievilcīgi.

Izvairīšanās no liekiem defektiem

Bieži vien skaistās fotogrāfijas tiek sabojātas ar dažādiem nevēlamiem defektiem, piemēram, ēdiena paliekām starp zobiem vai gaisā saslējušies matiem. Pat, ja šķiet, ka šie ir tikai sīkumi, tie patiešām var fotogrāfiju padarīt nepievilcīgu.

Apgaismojums

Apgaismojumam ir ļoti liela loma ikvienā fotogrāfijā. Ir jāatrod pareizais apgaismojums, lai fotogrāfija izdotos skaista. Ja fotosesija notiek ārā, tad nevajadzētu fotografēties tiešos saules staros. Saules stari veidos nevēlamas ēnas un seja var izskatīties nepievilcīgi. Ja fotosesija notiek iekštelpās, tad noderīga var būt gredzenveida led lampa. Tā dos vēlamo apgaismojumu, līdz ar to fotogrāfija izskatīsies ļoti skaisti.