Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Mūsdienu tehnoloģiju attīstība - kādas ir vērtīgākās viedtālruņu funkcijas?

Redakcija
Redakcija

Mobilais telefons ikdienai ir tikpat pašsaprotama lieta kā apģērbs un pārtika, jo mūsu sadzīvi, ikdienu un darbu ietekmē komunikācija un saziņas ātruma iespējas. Viedtālrunis mūsdienās nav tikai ierīce zvaniem un īsziņām - šodien tā ir ierīce, ar kuras palīdzību varam veikt daudz lielisku funkciju, tādējādi atvieglojot sev ikdienu.

Kādas ir top vērtīgākās viedierīču funkcijas šodien?

NFC
NFC termins arvien vairāk un vairāk tiek pieminēts kā svarīga funkcija un esamība telefonā, tomēr daudzi cilvēki vēl šo iespēju nepārzina un par tās esamību nemaz nezina.

NFC ir saīsinājums no Near Field Communication, kas burtiski nozīme - mazas darbības attāluma bezvadu sakaru tehnoloģija. NFC funkcija mijiedarbojas ar citu ierīci aptuveni 4 centimetru diapazonā, nodrošinot bezvadu savienojumu starp Jūsu un otru ierīci.

NFC iestrāde telefonā šodien nozīmē arī ērtu maksājumu veikšanu veikalā - Jūs varat ar savu telefonu maksāt par pirkumiem veikalā, uzglabāt elektroniskās atlaižu kartes un tās nopīkstināt pie pirmās vajadzības vai daudz citu iespēju, kas attīstās ar katru dienu NFC pieejamībā un izmantošanas dažādībā, piemēram, kontaktu, mūzikas vai attēlu failu pārsūtīšanā starp diviem mobilajiem telefoniem.

Ātrā bezvadu uzlāde
Reiz bija laiks, kad mobilos telefonus bija jālādē visu nakti, tomēr šodien mūsdienīgs telefons var būt ar iestrādātu ātrās bezvadu uzlādes iespēju. Ātrā uzlāde nozīmē uzlādēt telefonu aptuveni līdz 50 % baterijai laikā, kas neaizņem vairāk par 30 minūtēm.

Runājot par bezvadu uzlādi - šo telefonu ražotāji piedāvā uzlādes platformu, kurā, novietojot viedtālruni, tas automātiski uzsāk uzlādi.

Ūdens noturība un aizsardzība pret putekļiem
Viss, kas līdz šim ir bijis elektronisks, bijis arī ūdens vai putekļu bieds, šodien iespējami tiek ražots ar ekstrām, kas ļauj no tā visa nebaidīties. Piemēram, iespēja fotogrāfēt zem ūdens vai nebaidīties no smilšu graudiem pludmalē, atvieglos ikdienu un atpūtu.

Telefoni, kuriem ir šāda papildfunkcija Jums kalpos daudz ilgāk un radīs daudz lielāku drošības sajūtu gadījumos, ja notiek nelaime - izkrīt telefons ūdenī vai ilgstoši stāvējis kādā putekļainā vietā. Šāda telefonu funkcija var kalpot ne tikai kā aizsardzība no slapjuma un putekļiem, bet tos var izmantot arī mūzikas klausīšanai, piemēram, dušā.

Aplikācijas
Viedtālrunis ir ierīce, kurā Jūs varat uzglabāt sev tīkamas un praktiskas aplikācijas. Tie nav iedomājami bez pamatfunkcijām, tomēr visas šīs pamatfunkcijas Jūs varat papildināt ar sev vajadzīgām un piemērotām aplikācijām.
Vairākas no aplikācijām ir mūsdienīgi pārsteigumi un viennozīmīgi arī ērtas, piemēram, atlaižu karšu aplikācija, kurā Jūs varat apvienot (augšupielādēt vai reģistrēt) savas atlaižu kartes un izmantot tās ar telefona palīdzību, tikmēr fiziski esošās kartes vairāk nenēsāt makā, tādējādi atbrīvojot vietu.

Auto vadītājiem vērtīgas būt aplikācijas, piemēram, saskaņotā paziņojuma aizpildīšanai, vai aplikācijas, kuras palīdz mācīties svešvalodas.

Fingerprint un Face ID
Vai jebkad agrāk Jūs spējāt iedomāties, ka telefonu varēs atbloķēt ar Jūsu seju vai pirkstu nospiedumu?
Šodien telefonu ražotāji arvien vairāk rūpējas ne tikai par lietotāja drošību, bet arī ērtībām - Face ID un Fingerprint ir funkcijas, kas ļauj ātri atbloķēt telefonu, autentificēt pirkumus, kā arī pierakstīties lietotnēs.

Praktiski visi top 10 mobilie telefoni 2020. gadā ir aprīkoti ar šo funkciju, tādējādi uzsākot revolūciju mobilo telefonu pamatfunkciju pamatpakā.

Iegādājoties un meklējot jaunu viedtelefonu, izvērtējiet galvenos ražotāju tehniskos piedāvājumus - veiktspēja un jauda, operatīvā atmiņa, kameras iespējas un tehnoloģiskās attīstības iespējas, jo kā zinām - telefonu nepērkam vienam mēnesim, bet ilgākam laikam.