Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Izstādes „RIGA COMM 2015” TOP 5

Redakcija
Redakcija

Jau šajā nedēļas nogalē – 23. un 24. oktobrī – Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks vienīgā informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstāde Baltijā – “RIGA COMM 2015″, kas lieliem un maziem uzņēmumiem piedāvās dažādus IT risinājumus.

Lai neapjuktu plašajā „RIGA COMM 2015” piedāvājumā, prezentējam izstādes TOP 5. Tas noteikti jādzird, jāredz un jāizmēģina!

Vajadzīgs gudrs palīgs? „Vatsons” palīdzēs!
Gluži kā slavenajam detektīvam Šerlokam Holmsam bija uzticamais draugs un palīgs doktors Vatsons, tā arī šodien ikvienam mazam un lielam uzņēmumam ļoti noderīgs ir IBM izstrādātais inteliģentais palīgs IBM Watson.

Par superdatoru IBM Watson  daudzi uzzināja 2011. gadā, kad mākslīgais intelekta rīks, pateicoties savām spējām apstrādāt, analizēt informāciju un mācīties, uzvarēja ASV TV viktorīnā. Un ne velti, jo tā skaitļošanas jauda ir līdzvērtīga 2,8 tūkstošiem jaudīgu stacionāro datoru un tas spēj apstrādāt pat 500 GB informācijas vienā sekundē! Šobrīd IBM Watson jau ir izstrādātas vairāk nekā 20 kognitīvās spējas: tas māk lasīt, rakstīt, runāt, redzēt, tulkot, izprot cilvēka personību, atpazīst emocijas u. tml. Šodien to jau izmanto, sākot no finanšu jomas līdz pat tirdzniecībai un tūrismam. Ķīpsalā „IBM” stendā uzņēmuma pārstāvji prezentēs superdatora iespējas un tā lietderību ikvienam uzņēmējam. Iedvesmai video: https://www.youtube.com/watch?v=pwh...

„I am Beacon” palīdzēs arī iepazīties!
Kādi ir populārākie 21. gadsimta iepazīšanās veidi? Deju klubi, kafejnīcas, Facebook, iepazīšanās portāli? Ļoti iespējams, ka iepriekš minētajiem pievienosies arī aplikācija „KNOQ”, kurai izstādē „RIGA COMM 2015” tiks prezentēs papildinājums „I am Beacon”. Tagad katrs aplikācijas lietotājs var veidot savas ziņas, lai uzrunātu apkārtējos cilvēkus, iepazītos un atrastu domubiedrus 70 metru rādiusā. Turklāt tā ir lieliska opcija andelētgribētājiem, lai pirktu, pārdotu un atrastu kārotu.

Atslēgt durvis ar telefonu? Tā ir realitāte!
Šķiet, teju katram ir bijusi situācija, kad stāvi pie durvīm un netiec iekšā. Ar digitālo slēdzeni „Vorty Net” šādu problēmu vairs nebūs! Latvijas uzņēmums „Vorty” izstādē prezentēs digitālo slēdzeni, kuras lietotājiem vairs nav nepieciešamas tradicionālās atslēgas, pieejas kartes un kodi. Tagad durvju, vārtu un barjeru atvēršanu nodrošina viedtālrunis! Pieejas īpašnieks ar programmatūras palīdzību caur datu “mākoni” nosūta jaunam lietotājam elektroniskās atslēgas vienalga, kur viņš atrastos, – laukos pie ezera, mežā sēņojot vai komandējumā ārzemēs. Turklāt virtuālās atslēgas var piešķirt gan pastāvīgi, gan uz noteiktu laiku!

Virtuālais Lāčplēsis
Vai vari iedomāties latviešu tēlu kā asa sižeta datorspēles galveno varoni? Spēles “Lāčplēsis” izstrādātāji – uzņēmums “Bool Games” – ne tikai var, bet liek Lāčplēsim lēkāt tāpat kā slavenajam Mario.  Spēle veidota pēc Andreja Pumpura eposa „Lāčplēsis” motīviem – tās galvenais varonis Lāčplēsis cīnās pret tumsas valstību. Interesenti šo spēli varēs izmēģināt uz jaunā Apple TV, kas savu pirmizrādi Baltijā piedzīvos tieši Ķīpsalā. Starp citu, jaunais “ābolītis” tagad pilda arī spēļu konsoles funkciju. Būtiski, ka spēlē izmantots inovatīvs, līdz šim pasaulē vēl neizmantots risinājums – tagad ir iespējams iet, lēkāt, sist un veikt vēl citus uzdevumus tikai ar vienu vadības pults taustiņa klikšķi vai vienu pirksta pieskārienu uz mobilās ierīces.

Uzzini visu par Google iekarošanu, turklāt par baltu velti!
Kā atrast klientu interneta džungļos?  Kas darāms, lai klients pamanītu jūsu mājaslapu, un kā mājaslapā iepazīt savus klientus? Cik ilgi dzīvo reklāmas e-pasts? Kādas iespējas sniedz GOOGLE apps? Šie un vēl citi jautājumi tiks aplūkoti 24. oktobrī uz Kursors.lv atvērtās skatuves „Digitālajā darbīcā”, ko piedāvās „Digital Journey” eksperti. 45 minūšu garos aizraujošos semināros Latvijas labākie Google treneri un nozares profesionāļi iemācīs pamatsoļus un izglītos par Google AdWords un Analytics, Google Display Network, YouTube, Mobile, Google Apps un e-pasta mārketingu. Semināri, kas parasti ir par samaksu, izstādē būs bez papildu maksas! Ir jāiegādājas tikai izstādes ieejas biļete. Skatīt programmu: Atvērtā skatuve - RIGA COMM 2015

„RIGA COMM” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Vienlaikus ar “RIGA COMM 2015” blakus hallē notiks 4. starptautiskā foto un video izstāde un forums “Riga Photo Show 2015”, kas ir tikšanās vieta simtiem profesionālu fotogrāfu, amatieru un foto entuziastu.