Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties piemērotu datoru videospēlēm?

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās videospēļu spēlēšana ir daudzu cilvēku viens no mīļākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Šī nodarbe ir īpaši aktuāla tieši rudens un ziemas sezonā, kad vakari paliek arvien garāki un nepieciešams atrast veidu, kā īsināt laiku. Taču, lai šī nodarbe sagādātu pēc iespējas vairāk patīkamu emociju, nepieciešams iegādāties atbilstošu aprīkojumu.

Pats svarīgākais, kas Jums ir jāiegādājas, lai varētu pievērsties videospēļu spēlēšanai, noteikti ir dators. Datora izvēle nemaz nav vienkārša, jo ir jāņem vērā vairāki parametri, kas ne visiem uzreiz ir saprotami. Raksta turpinājumā atradīsiet vairākus padomus, kas Jums palīdzēs izvēlēties piemērotu datoru videospēlēm.

Atbildiet uz pāris svarīgiem jautājumiem

Tā kā jauna datora iegāde ir svarīgs lēmums, tad šo pirkumu nekādā gadījumā nevajadzētu sasteigt. Noteikti nevajadzētu iegādāties pirmo datoru, ko ieraugāt. Pirms izvēlēties konkrētu datoru nepieciešams izvērtēt vairākus parametrus.

Vispirms vajadzētu sev uzdot pāris svarīgus jautājumus, kas atvieglos izvēli. Jums noteikti ir jāsaprot, vai videospēles, ko esat plānojis spēlēt, būs ļoti prasīgas grafikas ziņā. Tāpat vajadzētu saprast, vai dators tiks izmantots tikai spēļu spēlēšanai vai arī kādām citām darbībām, piemēram, video montēšanai vai fotoattēlu apstrādei.

Vēl vajadzētu saprast, vai videospēles tiks spēlētas tikai mājās vai arī kādā citā vietā ārpus mājas. No šī faktora būs atkarīgs tas, vai iegādāties stacionāro vai arī portatīvo datoru. Kad ir atrastas atbildes uz šiem jautājumiem, var ķerties klāt pie datora parametru pētīšanas, lai iegādātos piemērotāko datoru Jūsu vajadzībām.

Videokarte jeb GPU

Viens no svarīgākajiem videospēļu datoru parametriem viennozīmīgi ir videokarte jeb GPU. Videokarte ir atbildīga par attēla veidošanu, kā arī tā atrašanās vietu datora ekrānā. Šobrīd tiek piedāvāti divi varianti – iegādāties datoru, kam jau ir iebūvēta videokarte vai arī iegādāties atsevišķu videokarti. Videospēļu spēlēšanai labāk būs iegādāties atsevišķi videokarti.

Datora mātes plate

Arī mātes plate ir ļoti svarīga datora komponente. Ja vēlaties, lai datoram ir pietiekami lielas konfigurācijas iespējas, tad ir jāizvēlas atbilstoša mātes plate. Ieteicams izvēlēties tādu datoru, kura mātes plati nepieciešamības gadījumā iespējams papildināt. Tāpat ieteicams izvēlēties datoru, kuru var atsvaidzināt ar kādu jaunu detaļu, piemēram, ar jaunu procesoru.

Ekrāna tehnoloģija

Uzmanība jāpievērš arī monitora parametriem. Tie būs īpaši svarīgi, ja vēlēsieties spēlēt kādu no jaunākajām un populārākajām videospēlēm, piemēram, GTA 5 vai Battlefield 5. Šīm videospēlēm ir nepieciešama ļoti laba izšķirtspēja. Tieši labā izšķirtspēja nodrošina patīkamu un labu videospēļu spēlēšanu. Ja vēlaties pēc iespējas patīkamāku videospēļu spēlēšanu, tad jāiegādājas dators, kam ir vismaz 1920x1080 pikseļu liela izšķirtspēja.

Nav noslēpums ka ilga laika pavadīšana pie datora ekrāna bojā redzi. Lai pēc iespējas vairāk saudzētu savu redzi, ieteicams izvēlēties LCD tehnoloģiju. Tāpat redzi vairāk saudzēs dators, kam būs matēts ekrāns, jo tas novērsīs nevēlamu atspīdumu veidošanos.

Procesors jeb CPU

No procesora ir atkarīgs tas ar kādu jaudu un ātrumu darbosies Jūsu dators. Procesoram vajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību, ja Jūs vēlaties, lai dators darbotos labi un videospēļu gaita būtu pietiekami raita bez liekiem starpgadījumiem. Mūsdienās iesaka izvēlēties Intel Core i5 procesoru vai kādu jaudīgāku procesoru.

Atmiņa

Atmiņa viennozīmīgi ir ļoti būtisks parametrs videospēļu datora izvēlē. Jāņem vērā, ka videospēles aizņem pietiekami lielu atmiņas daļu, tāpēc ir jāpārliecinās, ka datora atmiņa ir vajadzīgajā lielumā. Nav ieteicams izvēlēties datoru, kam atmiņa ir mazāka par 8 GB. Vislabāk būs, ja videospēlēm izvēlēsieties datoru ar vismaz 16 GB lielu atmiņu. Tāpat papildus operatīvajai atmiņai varat izvēlēties HDD vai SSD diskus, kas nodrošinās vēl lielāku atmiņu.

Kur iegādādāties datoru videospēlēm?

Mūsdienās veikalos datoru klāsts ir ļoti plašs. Labi datori nopērkami arī internetā. Piemēram, interneta veikals 220.lv piedāvā iegādāties datorus dažādām vajadzībām, arī videospēlēm. Veikala piedāvājumā atradīsiet ne tikai datorus, bet arī dažādas perifērijas ierīces, kas nodrošinās vēl patīkamāku videospēļu spēlēšanu. Interneta veikalā 220.lv pieejamas arī gaming austiņas un gaming pele, kā arī skaļruņi. Interneta veikalā 220.lv atradīsiet visu nepieciešamo, lai sagatavotos aizraujošai izklaidei!