Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties sev piemērotāko viedpulksteni?

Redakcija
Redakcija

Tā kā mūsdienu tehnoloģiju pasaulē ir neskaitāmi viedierīču modeļi, izvēlēties viedpulksteni ir ļoti sarežģīts uzdevums. Lai gan jebkurš viedpulkstenis spēj veikt standarta uzdevumus, kā laika rādīšana, soļu skaitīšana vai, piemēram, pulsa mērīšana, katrs viedpulkstenis ir ar kaut ko unikāls, un tas piemērotākās ierīces izvēlēšanos apgrūtina vēl vairāk.

Neuztraucieties – mēs Jums palīdzēsim! Esam izanalizējuši daudz un dažādus tirgū pieejamos viedpulksteņus un apkopojuši, kam vajadzētu pievērst uzmanību, izvēloties viedpulksteni. Ņemot vērā pāris vienkāršus ieteikumus, Jūs pavisam noteikti spēsiet izvēlēties sev piemērotāko viedpulksteni!

Vai to iespējams savienot ar viedtālruni?

Vissvarīgākā funkcija, kas jāņem vērā, izvēloties sev piemērotāko viedtālruni, ir saderība ar mobilo ierīci. Savienojums parasti tiek veidots, izmantojot Bluetooth, taču saderība starp operētājsistēmām ir atšķirīga.
Daudzi viedpulksteņi izmanto Android Wear, kas nozīmē, ka tos var savienot tikai un vienīgi ar Android tālruņiem. Ir arī atsevišķa sērija kā Apple Watch, kas savienojas tikai un vienīgi ar IOS ierīcē jeb iPhone un iPad. Tomēr ir arī tādi viedpulksteņi, kas atbalsta gan Android, gan iOS ierīces. Esiet uzmanīgs un noteikti nepalaidiet garām šo informāciju!

Palielinoties kibernoziegumu skaitam, bluetooth savienojuma drošība starp viedtālruni un viedpulksteni kļūst arvien apšaubāmāka. Lai mazinātu riskus, iegādājoties viedpulksteni un savienojot to ar viedtālruni, noteikti ieviesiet paroles un regulāri atjauniniet visu programmatūru!

Vai tas atbild uz zvaniem?

Dažādi viedpulksteņu modeļu uz zvaniem reaģē dažādos veidos. Ir viedpulksteņi, kas ļauj atbildēt uz zvaniem pulkstenī, taču sarunai aktivizē viedtālruņa skaļruni un mikrofonu. Pretēji tam, ir arī viedpulksteņi kā Apple Watch, kas ļauj atbildēt uz zvaniem un runāt tieši no viedpulksteņa, ļaujot viedtālrunim palikt somā vai kabatā izslēgtam.
Ja vēlaties viedpulksteni izmantot arī zvaniem, noteikti pievērsiet uzmanību tam, lai varētu zvanus ne tikai saņemt, bet arī uz tiem atbildēt!

Vai tas ļauj reaģēt uz paziņojumiem?

Vēl viena noderīga viedpulksteņu funkcija – paziņojumi. Saņemot paziņojumu viedtālrunī, tas nekavējoties parādīsies arī viedpulksteņa ekrānā, taču šajā gadījumā Jums jāpievērš uzmanība tam, vai varēsiet uz šiem paziņojumiem arī reaģēt. Piemēram, Jums tiks rādīti tādi paziņojumi kā jauns e-pasts, kalendāra notikumi, Facebook un Twitter ziņas, bet ne visos viedpulksteņu modeļos Jūs varēsiet tās atvērt un atbildēt.

Vai tas ļauj instalēt lietojumprogrammas?

Lielākajai daļai viedpulksteņu ir arī lietojumprogrammu veikali, kas sniedz iespēju iegādāties tādas aplikācijas kā, piemēram, Instagram vai Facebook. Svarīgākā atšķirība starp viedpulksteņiem – tiem ir atšķirīga programmu pieejamība.

Šis ir viens no galvenajiem faktoriem, kā noteikt, vai izvēlētais viedpulkstenis ir Jums piemērots. Mūsdienās ar viedpulksteni savienojas gan mājokļa ierīces, gan, piemēram, droni ar kameru, taču, ja izvēlētais viedpulkstenis neatbalsta aplikāciju, kas nepieciešama, lai savienotos ar Jums vēlamo ierīci, visticamāk, tas nav Jums piemērots. Tā vietā izvēlieties viedpulksteni, kas atbalsta lietotnes, kas Jums nepieciešamas.

Ņemiet vērā – lielākais lietotņu skaits ir Apple viedpulksteņiem. Apple Store pieejamas vairāk nekā 6000 lietotnes. Ja tomēr gatavojaties iegādāties Android viedpulksteni, Jums nāksies izmantot Google Play veikalu. Neuztraucieties – arī Google Play atbalsta visā pasaulē iecienītas un populāras lietotnes, tomēr, tā kā lietotņu skaits šajā veikalā ir mazāks, jārēķinās ar pāris izņēmumiem.

Vai tas seko līdzi fiziskām aktivitātēm?

Ja nodarbojaties ar fiziskām aktivitātēm vai Jums gluži vienkārši interesē izmaiņas, kas notiek Jūsu organismā, visticamāk, vēlēsieties, lai Jūsu viedpulkstenis seko līdzi fiziskām aktivitātēm. Šo funkciju sauc par Fitness tracker, un visbiežāk tā veic tādus mērījumus kā veiktie soļi, veiktais attālums, pulsa lielums, sirdsdarbības ātrums, aktivitāšu laiks.
Šīs funkcijas lieliski veic Garmin viedpulksteņi, taču jāņem vērā, ka arī citi modeļi neatpaliek. Tā kā veselība un labsajūta pašreiz ir īpaši nozīmīgi temati, viedierīču ražotāji to ņem vērā un veiksmīgi integrē!

Viedpulkstenis ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem viedajiem aksesuāriem, tomēr, lai nepiedzīvotu vilšanos, nesteidzieties un pirms iegādes noteikti apdomājiet iepriekš sniegtos ieteikumus. Izvēlieties uzticamu pārdevēju - ienāciet interneta veikalā 220.lv, kur Jūs noteikti gaida labākais un Jums piemērotākais viedpulkstenis!